Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a dicsőség...

 

(részlet)

...mint a varjú

durva váddal járat szájat

itt már a kár

s mára károg irgalmasan... - (szőke)

 

Van még ember ki- józan maradt(?) - nyert a csapat! - és a hogyan már nem számít, hiszen a győzelmet- a fociban (is) gólra mérik. Hogy a véletlenek sorozata besegített, mit számít, ekként Orbán politikája is... bár itt ő szokott öngólt rúgni magának (véletlenekkel operálva), de az ellenzék észre sem veszi – ilyetén győzelme itt, és gusztustalansága. Majd az Európa-bajnokságon nézzétek a magyarázatokat... a csapat úgy kikap, ahogy az a nagykönyvben meg-van írva. Véletlenekre alapozni, majd dicsnek eladni az eredményt – szerintem – fölösleges, csak lejáratódunk. Amiként Orbán is Európában embertelenségével, mert szalonképessége már megkérdőjelezett! Gyász- és örömünnep, ez már a Fidesznél valamiféle eltorzulás emberileg- miként feledtetve a világbaja és önzéssel a saját méltatás benne! Hogy meccs közben bombáztak Szíriában, már senkit nem érdekel... ott mennyi a vétlen áldozat – vagy, ha ez már háború, akkor mire a nagy öröm? Valahogy Orbánéknál együttérzésre nincs hajlam. az ország gazdasága rossz, csődbe viszi az országot – örüljünk – a szerencsére alapozva, eddig volt a siker magyarázva, de vigyázz (!) - a kudarc és a baj, már itt kopogtat ajtónkon. Orbán, Európában még akkora pofonokba fog belerohanni, amilyent még nem látott... kirekesztődünk, és ha nem kapunk pénzt majd- ki is lépünk az unióból! Addig még maradunk- előre jósolható a következmény is – Orbán nem véletlenül böllenkedik, és uszítja Európa vezetőit is egymás ellen- partnereket keres, amit kisebb hézagokkal a V 4-ekben meg is talált, és tovább... (?) - majd Putyin húzza ki a szarból- no arra várhat! Ha együttműködésre nincs hajlama a magyar politikának, akkor az orosz sem látja szívesen- pláne, ha bomlasztanak! A pénzért tartott marok, hamar felismerhető – a dolgokkal, ugyanis, ne tagadjuk, hiszen most már Orbán sem tagadja: a dolgokkal baj van. A rossz tettnek, éppen az a hibája (ahogy nagy költőnk is írja) – hogy folyton új és rosszabb tetteket szül!

Eddig hiába zuhantak Orbánra az ütések – a tényét is tagadta – hajlékony a gerinc, ha az érdek (sajátja) motiválja...

Egy kis fasiszta vegyülékkel lesz a rend megtartva – a múlt visszahozva, ma 1930-t írunk (!) - valótlan és mégis igaz, realitása itt... álom, amit nem álmodunk , hanem élünk... rémálom!

Orbán ma egy „szellemi-gyilkos”... kever, kavar, uszít és gyűlöletet kelt, magát, a dicsben égig emelné (ha lehetne). Lakájmédia meg kiszolgálja, ha van valami kompromittáló, azt törlik- a nép semmi-felől nem lehet biztos már... a magántulajdon szent- míg el nem veszi Orbán, a szabadság korlátai áthághatatlanul elénk magasodnak... az emberség is elveszik. Lám a nemzet sírásója... s nem vicces! Még a Fideszben vígan élik látszat-életüket! - de mindenkit érhet „baleset” -ez az igazság, ha úgy tetszik örök igazság! A bárgyúság élő és ami már lejátszódott egyszer a történelemben: most Orbánnal így- felpattant a döglött lovára és egy elképzelt „birodalom elképzelt képviseleteként az ellenség elképzelt alkuszaival elképzelt tárgyalásokat” folytat!

Illiberális- és demokrata is volna (?) – fogalmi kényszerek alatt áll. Hogy a népe a csillogás köré telepedik, még „lenyelhető” valamiként (van rá példa a történetekben- sok), „s hogy véres-szarvú és bélbe-gázoló fekete bikákat imádjanak, arra a magyar jelen csinos példát mutat, de hogy egy ökör elé omoljanak, csak azért, mert az a legszürkébb és legsemmitmondóbb az egész istállójukban, az mégis ritkaság...” - és ennek a ritkaságnak a megcsodálására álltam meg itt- egypár pillanatra...

 

megárvultan

 

Testvér ha erre jársz

bőrünk nézd

hogy lemosta az idő

s szívünk

már

a názáretivel ég -

...ne röhögj!

- kérd ránk inkább az Úr kegyelmét

ne leljen bűnt- s hibát bennünk

...hogy mára így is árva lelkek lettünk?

Uram! - (most ránk ne dörögj!)

Ott fenn – kérlek mondj értünk

egy Áve Máriát – (szőke)

 

2015.11.16.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 74
Heti: 120
Havi: 4 420
Össz.: 373 531

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a dicsőség...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »