Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

A mélypont...

 

 

„A civilek elleni razzia és nyomozás újabb bizonyítéka annak az Orbán-kormány autoriter szándékainak, amelyek különösen azóta erősödtek fel, hogy a Fidesz ismét választásokat nyert idén áprilisban. Orbán Viktor miniszterelnök egészen odáig ment, hogy nyilvánosan kijelentette, fel akarja számolni a liberális demokráciát Magyarországon.”

 

 

Ténymegállapító kezdés után, vajon lesz-e ébredés... a keserűség és a dezillúzió, immár az idegekben bujkáló ellenségként, egy mindent devalváltan látó szemlélet, hol mélypontig ér a közérzet? Lám, a jövő is csak azoké, akik bestiábbak ebben a világban, amúgy sima rutinból...

a civilek ellen - a múltból visszahozott módszerekkel.

Tehát visszautasítva, „hogy azok a civil szervezetek, amelyek külföldi pénzt is felhasználnak, idegen érdekeket szolgálnának. Ellenkezőleg, éppen olyan programokat hajtanak végre, amelyek jobbá teszik Magyarországot...”

Gratulálunk a hatalomnak, ahhoz a lépéséhez, amivel „közvetetten támadást jelent” valamennyi állampolgár ellen.”

Az egységet talán az erőszak hozza vissza?

S milyen egység lenne az?

Itt nem volna szabad tévedésbe esni, mert immár rajtunk gyakorol a hatalom és visszaél jogával az önkény... s egyre több a keselyű, aki élvezi a nyájat gyötörni! Ez már nem az ízlés dolga... a tudomány meg egyszerűen nem létezik.

Amikor azt látom, hogy Orbánéknál „ég a világ”, a korlátlan cselekvés jogával, akkor azt is látnom kell, hogy ez a zsarnokság csírája – akkor útilaput köthetek és máshol kell keresnem a boldogulást immár.

Többséggel élni kell és nem visszaélni, de lám, ezt még tanulni kell. A 2/3-ad adja a többséget, akkor ahhoz fordulni most nonszensz. Mert ez a közvélemény...

A törvényhozó testület sem tehet mást, mint képviseli a többséget és vakon engedelmeskedik.

A végrehajtó hatalom a többségtől kapja a megbízatást, így annak passzív eszköze most.

A haderő, ami most pénzelt, mert a NATO-hoz tartozik – sem tehet mást, mert ők a felfegyverzett többség.

Az esküdtszék meg azonos a többséggel – felruházva azzal a joggal, hogy ítéletet hozzon.

Bármily méltánytalan és ésszerűtlen is a rendszabály, mely az embert éri, meg kell hajolni előtte, így nyílik meg a zsarnokság számára minden lehetőség, amivel a mostani hatalom él is!

A szabadság és egyenlőség csak vágy! Két különböző dolog... demokráciákban is két egyenlőtlen dolog...

Látnunk kell, és látni fogjuk, hogy a századokban mindig fellelhetők az olyan uralkodók vagy uralkodói jelenség, amelyhez mindig kapcsolódnak az eszmék, s kidolgozott alapszenvedélyük okán maga köré von mindenkit, azok érzelmeit és eszméit is, a maga útjára sodorva – maga köré vonja! Legnagyobb baj ezzel, hogy a feltételek egysége sincs meg, képtelenség immár a módosítás a társadalmi állapotok irányában. Törvények, eszme- szokások és a jog, már csak fáradságos munkával változtathatók. A „részegség” (a hatalomtól való megrészegülést értem ezalatt) ellenében már a józanság nem kap pártfogást...

A politika tehát rossz irányt vett, de ezt a hatalom politikája másként magyarázza- és tesz is ellene, hogy elmenjen a társulási kedv. Bár a kedvet épp az hozhatná meg a társulásra- ha kilépnénk önmagunkból és felismernénk a társulásban lévő előnyöket, de félünk a tanulópénztől? Ezért is, az emberek csak bizonyos esetekben társulnak, s ilyetén is ritkán – amolyan egyedi eljárásnak tekintik, és nem nagyon gondolnak rá.

Pediglen egyedüli eszközünk céljaink elérésére... nem a napi

arculatváltás, amit rajtunk kísérletképpen alkalmaz az orbáni hatalom. Imigyen is mindig csak önmaguk körül forognak, kicsinyes és közönséges örömben, ahogy töltekezik lelkük – önmagukért létezve!

Erőt mutat a hatalom, és erőszakot követ el rajtunk.

A fizikai-erőszak monopóliumát hozta - így lett a politika „politikai, politikailag” - /na- ezt jól megmagyaráztam :)/! Konkrét formájában anarchia... aki politizál ma, az hatalomra törekszik – az uralom legitimitását várja el... a hagyomány ilyetén tekintélyelvű most, mit Orbán kinyilatkozásaival kegyelmi adományként ad át - önön-magából – s ezzel egy karizmatikus illetékességbe került demagóg vezérré „avandzsálta” önmagát, akinek jár a tisztelet...

a kikövetelt is (!)

A különféle hangulatkeltő eszközeivel a politikai propaganda hozza meg (akár az eredményes választási demagógiát is, mint azt már láttuk és fogjuk is látni), és pedig a „közöny és az apátia eredményeként”.

„Ennek megváltoztatásához nem háborúra és forradalomra, hanem olyan azonnali társadalmi változásokra van szükség, amelynek a működését a köztársaság fogalmával lehet jellemezni.

Magyarország mindannyiunk ügye, ezért megálljt kell parancsolni az önkényuralomnak - fogalmazott Gulyás Márton.”

 

 

…bevégeztetett Mohács-

negyvennyolc az álmodott szabadság...

Világégés-hamuján az új-kor most más,

szent-keresnivalók sokaságán

másabb a másnál-- (szőke)

 

 

2014. 09. 14.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 267
Tegnapi: 330
Heti: 1 070
Havi: 4 215
Össz.: 373 326

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: A mélypont...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »