Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Apropó…

Mesterházy beszélt anno – sok minden más mellett - arról is, MSZP-elnökként az egyik legnagyobb eredménye, hogy - amióta Gyurcsány Ferencék kiléptek – „megszűnt a kibeszélés a szocialista pártból, politikusaik nem vitatkoznak egymással a médiában.”

Na, hogy cseszd meg a jó-eredményedet! Huh! – de szerencsétlen ez az ember!

Immár három éve asszisztál egy illegitim kormány ámokfutásához (még pedig úgy, hogy tudja semmi értelme annak, hogy mi a véleménye a parlamentben!), és eredménynek mondja, hogy Gyurcsányt eltávolították! Ez a párt lehúzhatja magát a „slozin”… semmi értelme, hogy van, és semmi érdemlegeset tenni nem is tudnak! Keményen foghatja pártját – de akkor sem tudja megváltoztatni a politikát. Jó pénzért melegednek a parlamentben (bár van köztük kivétel, akik észben, politikailag és habitusban is felülmúlják a párt „egységét”) – mégis valahogy a Mesterházy „képbe” beleolvadnak… sajnálatos, hogy nincs arca, nincs elve (mondvacsinált csak minden) a pártnak. A legértelmesebb elemek kiszorultak a pártból vagy önként visszahúzódtak – a párt munkája, léte egyenlő az értelmetlenséggel, mégis megszólalásaik szalonokba valók és nem egy harcos párt jellemzőjeként érzékelten a parlamentbe, ellenben olyan pipiskedő kényes gonddal keresgető választékosságot idézve éljük át parlamenti-munkájukat - amolyan „asszonyosan”! Mesterházy még azt sem tudja mitől szocialista, ha a múlthoz nincs köze – a pártállami múltat megtagadja – bárhogy is minden szépséget bemocskoltak, ugyanúgy – ahogy a közelmúlt Orbáni-rémségei és a jelen aggodalmai…

Kérdezhetném is: mi kelti bennünk, bennem 2010 óta azt az érzést, azt a szomjúságot, azt a sajátos csodavárást, ha nincs érzelmi telítettség?  – „hamisságában” van viszont egyfajta egymásba-játszás, hogy még egyet is ért és örül is az Orbáni tevékenységeknek! Sőt az EU-nál még segítik is!- ami gusztustalan, mondanivalója: hatalma, stílusa: Orbáni! Megsúgom Attila sajt már nem lesz!

„Mesterházy Attila arról is beszélt, kormányon megtapasztalták, hogy nem lehet mindent egyszerre megváltoztatni az országban. "Majdnem belefulladtunk a reformhevületbe, és az ország is" - mondta, ugyanakkor hozzátette: az egészségügy és a közösségi közlekedés átalakítását nem lehet halasztani, és az oktatásban is alapvető változásokra lesz szükség.” Munka és kenyér mikor? Ezzel kezd… (!) - vagy eredj a dolgodra, mert amit most csinálsz csak önfényezés, azt mutatja legfeljebb, hogy tudsz annyit, mint a mostaniak – kísérletezz egy laborban, az állami vezetés nem játék… vállalom- megtagadom, kifordítom - befordítom! Gyerekes!

Bizonyításra neked már nincs lehetőséged, nem nyomaszt a kíváncsiság, hogy „nagyságod” bonyolult összefüggéseit fölfejthessem!

Persze minden időben megvolt az igény, hogy gigantikus teljesítmények szülessenek – most is tanúi vagyunk ennek a várakozásnak - megadtad rá a választ: "Arra a mostani kampányban nem lesz lehetőség, hogy az utolsó pillanatban változtassunk (...), nem jöhet semmilyen superman" azzal, hogy neki más elképzelései vannak”!

Demonstráció… a Fidesz székháza előtt.

„A demonstrálók békés ülősztrájkba kezdtek az épület udvarán, ahol kifeszítettek egy "Az alkotmány nem játék" feliratú transzparenst. Többen papírlapokat akasztottak a nyakukba, amelyeken többek között "tisztességes kampányt, szabad választást", "hajléktalannak lenni nem - egyetemen szabad tanulást" feliratok olvashatóak.

A Fidesz Bajnait látja mindenhol

Ha Bajnai Gordon előre szól, akkor az embereit minden további nélkül beengedjük a Fidesz székházába – olvasható a nagyobbik kormánypárt közleményében.” Ó! – mily kedves a feltételezés. Nem lepődnék meg, ha Selmeczi sugallta volna…(a híradóból kiderült igen- az élesszem és éles-eszű mindent-védő asszonyunk jelentette ki – hogy miért nem lepődtem meg? - nem is tudom)

"A Fidesz-KDNP elnyomó rendszert épít"

És a „leíró” exponálás vajon a Fidesz agyáig eljutott? A baj minden képzeletet felülmúlóan eluralkodott… a kép kerek és teljes. A rendőrség verziói: „A” és „B”, azután maradt vagy kettő, de még előtte karamboloztak is, úgy siettek volna a parancsot végrehajtani? Dühükben egy passzív ellenállót mindjárt el is vittek (kiengedés előtt egy jegyzőkönyv megírva és 30 ezer Ft. - büntetés kiosztva!)

Ám ez az a pont, amikor a magyarázónak az érzékeltetés új eszközeihez kell folyamodnia, mert a tempó változott… súlyát adja a pillanat, fájdalmasan pesszimisták lettünk – rossz a rendszer – kivetített a hangulat törvényszerűsége - a megcsalatottság érzése az emberekre (!)

 

A Fidesz-székházat elfoglalók közleménye:

 

„Tiltakozunk a Magyar Köztársaság alkotmányos rendszerének szétverése ellen!

Tiltakozunk az ellen, hogy a Fidesz-KDNP képviselői az Alkotmánybíróság által már alkotmányellenesnek ítélt rendelkezéseket írnak az “Alaptörvénybe”!

Tiltakozunk az egyetemek gazdasági autonómiájának felszámolása, és a hallgatók röghöz kötése ellen! Tiltakozunk a hajléktalan emberek hatósági üldözése ellen!

Tiltakozunk a gyermektelen, az élettársként élő és az azonos nemű párok család fogalmából való kirekesztése ellen!

Tiltakozunk a szólásszabadság korlátozása ellen!

Tiltakozunk a független igazságszolgáltatás további korlátozása ellen!

Tiltakozunk az egyházak közötti diszkrimináció ellen!

Tiltakozunk a szabad választások korlátozása ellen!

Tiltakozunk az Alkotmánybíróság jogköreinek szűkítése és 22 év alkotmánybírósági döntéseinek érvénytelenítése ellen!”

Vannak helyzetek, amelyek eleve felhangolják egész érzékenységünket, s vannak hangulataink, amelyekben a legegyszerűbb hétköznap is „ünneppé” válhat! Ez most ilyen…  

Mindamellett a DK-nak ismét piros pont! Az ellentüntetők meg elirigyelték a helyzetet és a közvetlen-szavak régi hitelével tárulkozott, konkrét – a hatalomhoz hű „szerelmi” élményeit reprodukálva!

Megértettük az adott állapot jelképes értelmét: ami egyesek sorsává is állandósulhat, de érzik még belső tartalékait is és bíznak lehetőségeikben!

 Ó, Hatalmasok! És még mindig tagadják, hogy dolgaikban baj van?

 

Félelem, mi átszövi a lelket
Fent sem másként, mint látszik lent?
 
Értékén veszett, lenullázott eredet
Vaj’ milyen stratégiát követ? --(szőke)

 

Fidesz részéről a mellébeszélések nem maradtak el – minden ráhúzva az előző kormányokra ez ügyben is (ahogy szokás!)! Félreérthetetlenül átlátszón – de eleve-egymásnak és eleve- egymás-ellen „szomorúan kíváncsian s mindent tudóan”, a változhatatlanság egyszerre gyötrő és „boldog” tudatával néznek szembe egymással – a „jogellenes” tüntetők és a „jogosan” ellen-tüntetők… (!) Lám! - milyen erős a jogérzék a Fidesznél! Bezzeg, anno és náluk minden jogos volt! - és náluk most sem másként...

2013.03.07.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Apropó...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »