Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

A legfőbb hatalom birtokosa...

 

...egyre feltűnőbb, hogy az erős államra építő Fidesz mennyire nem tudta kezelni a menekültválságot. Ez már a németeknek is feltűnt, de nem emiatt romlott meg a viszonyunk. A Figyelőnek német források azt mondták, Magyarországra most kiemelt figyelem irányul Németországban, és a németek egyre kevésbé viselik jól Orbán szalonképtelen viselkedését...

Harc van és Orbánunk harcol, elébb a megszerezhető vagyonért, ma a megtartásáért kel harcra!

Minden más csak duma...

 

- oly makacs,

oly boldog élő volt, úgy hitt, remélt,

nem is gondolt rád, bár többször ravasz

fondorlatokkal hűtötted hevét:

bohém volt, kópé, sőt talán vagány,

jó tanítvány volt, mindent megtanult,

ami a tisztességtelen csatán

(az életben) elébe tornyosult,

s a maga módján győzni is tudott -

 

Érzések hatására játszó Vezérünk, várja a behódolást – a pártcsaládban – a barátságtalan viselkedés ellenére is – kialakult egyfajta összetartás: amolyan „egy csónakban evezünk”, így a közös „élmény” közös fegyelmének bajtársi érzést adott! - másként: csak arról van szó, hogy az autokrácia a felelőtlen többes-szám első személyre irányultság paradox típusát alakította ki!

Csakis egyetlen tény van

...amit tapasztalatból tudunk a baloldalon – hogy nem kedvel Orbán bennünket s nem is bízik bennünk, de nem is fogékony arra, amit mondunk, és szavainkat feltehetően a rólunk kialakult személyes véleményének vagy motívumainkról alkotott előítéleteinek megvilágításában torzítva fogja értelmezni! - és megbízik a „Jobbikban”!

Teheti, mert az emberek nagyobb érdeklődést tanúsítanak olyan dolgok iránt, amelyek személyesen érintik őket, vagy amelyek alapvető szükségleteikkel vannak kapcsolatban. Ilyetén vannak megvezetve a jelenben! Ennek ellenére fontosak a személyi tényezők s az előadói-színház halálos bűneit is elkövetheti akár, krákoghat, sétálhat, szemlét tarthat (akár váratlanul is, és gumicsizmát is húzhat mint árvízkor) lényeg a vitalitás (mint erény?!) a közös tényező... hiszen elvárásokat teljesít- közös ismereteket s elvárásokat feltételezve... de csak feltételezve.

Valamint, és mert mindent elutasít, ami sikertelenségét adná – csak Orbánnak lehet igaza! - nincs nyomor, nincs szegénység, nincs munkanélküliség és jobban élünk mint akármikor... mondják, mert mondani könnyű s ennyi! Hogy miért nem érzem?

...ezek csak elméletek, de a gyakorlat az éppen felsoroltak fordított valósága... a tisztázatlan fogalmakból élni csak egy ideig lehet, a hátrányból származó különbségek hamar kibuknak!

És mégis hisznek még az emberek (jó csak egy része az, az egésznek) ám a gondolkodásbeli implikációk, ha szembekerülnek, már lesöpörve az asztalról s a hátrányok hangsúlyozásával látszólag ki is védte a nehézséget... Németország másként nagy, de Magyarország jól teljesít, dübörög a gazdaság, s Európa első helyezettje a fejlődésben. Atya- gatya, meg minden (!)

A katonai toborzással lesz majd új életpálya

...munka van bőven és a Keleti-nyitás is hoz a konyhára (a hatalomnak), a Déli' még várat magára – ott éppen zárunk (nagy-nagy körítéssel) – a csiki-csuki nagy játékosa lett Orbán! És felelőtlen... mert bizonytalanság van, amit a jól kipróbált módszerek hiánya, másrészt a dolgok természete is magyarázza. A hatása rajtunk és nyomasztóan mindennapjainkban – nyugtalanság és feszültség megteremtve, az agresszív magatartás meg kiprovokálva, lásd: a menekülteket! A nyelv, a kommunikáció hiánya, az információk, a primitívség egyeseknél, a gondolkodásmód, a hiányos tapasztalatok okozta sokk, a zavarok okaiból keletkeztetett probléma. Mintha a kormány részéről direkt lenne, hogy mennél nagyobb a zűrzavar, annál jobb nekik.

A színpadiasságot itt sem feledték...

...a drámai megjelenítés is meg volt Lázár részéről, hogy megalakult és ahogy, a válságstáb! Ám a megértés elmaradt a kormányban: a felfogott, bevésett ismeretek, cselekvési formák, és az összefüggéseket sem tudták helyesen értelmezni. Ha nem lettek volna a civilek s áldozatos munkájuk nem lett volna segítségre, súlyos (katasztrofális) lett volna a helyzet. A rendőri jelenlét is csak ideig óráig mutatott valamit, ám ahogy felhígultak az érzések, máris bizonytalanság volt! Orbán csak ne legyen olyan büszke, mert kormánya tesze-tosza, senkivel nem kommunikálnak, vélemény ott nem számít csakis Orbán akarata. Aki nem akar a muszlimokkal együtt élni, néki elég a cigányság itt!

Életellenes tevékenysége majd ezután kap hangsúlyt, ingerek és konfliktusok jellegében... bár Orbán ébresztő szerepe közismert, itt eléggé drámaira sikeredett a kép! Az élethez való közelebb kerülésben távolságtartó, a folyamat eléggé szubjektívre sikeredett általa. Egyenlőre a viszonyokkal a baj, a viszonyok rosszak. Önkényuralmi és autokratikus minőségében kényszeríti akaratát Orbán mindenkire. Ez van! Így a legjobb szándék is elveszik. Ami itt most, az megvetésre méltó hitszegés, cselszövés és minden jó-erkölcs megromlása... (!) Kóros az elváltozás...

Jönnek az Amerikai csapatok, mert hadgyakorlat lesz.

Minek most az erőfitogtatás – vagy az ukrán helyzet indokolja? A gyakorlat inkább tűnik összeszoktatásnak, mint másnak. Ámbár lehet, hogy rossz ki rosszra gondol: „A hétfőn kezdődő nagyszabású, többnemzeti hadgyakorlatot Magyarország vezeti, hét nemzet több mint 1800 katonája gyakorlatozik Magyarországon, de nem egy időben. Az amerikaiak mellett szlovákok, szlovének, románok, horvátok és ukránok is lesznek.”

Azután majd mint ENSZ-katonák maradnak? Esetleg levezénylik őket is a déli határhoz? Ki tudja minek most az erő? - és ki lesz még erősebb. A politika kutya dolog! De hát eleget kell tenni a fegyverbaráti kötelezettségnek is... hiszen a NATO-hoz tartozunk, bár a hadügyminiszterünk Európa ellen szavazott és egyedül ő... lehet itt még akármi is!

 

önmagadon túl

 

...biztonságért harci dühében

esd egekhez Vezérem!

Sötét gyász mit szívén érez

csillaga biztos útját remélten

...csak nyomorát szívének

hajtja a nyereségvágy!

...és büszkeséggel eltelve

a jó élet vele

- de miért tőr másfele? -

Ahol most

még új a napsütés

és túl mindenen

kerülsz-e

önmagadon túl

nem tudod te se

hogy- ahogy

várod a fellegűző dél-szelet?

Kelj fel és menj!”

villámok- forgók és szédülések

hogy rontok most

és építek...

mondod:

nyugalom kellett – béke- csend

de az Ég is rám dörgött

S míg ugattam a bűn-özönt

kavartam botrányt Ninivében”! – (szőke)

 

2015. 09. 11.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 45
Tegnapi: 226
Heti: 45
Havi: 3 190
Össz.: 372 301

Látogatottság növelés
Oldal: A hatalom legfőbb birtokosa
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »