Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán betegsége...

 

Orbán már mindenre képes... kapkod és nincs megfontolás – de tanulmány sincs semmiről (bár híresztelik), egy-személyi a döntés... ilyetén az ország leépül és nem fel... azonban a védekező reflexió ilyenkor szokott beindulni, ami pozitív, íme: a kereskedelem elleni fellépés egy eklatáns példája, hogy – a kivédésére máris van ellenlépés - a franchise üzletek kiépítése, bővítése.

Orbánnal, azonban vigyázni kell, mert mindig bedob egy gumicsontot, amin elrágódik a nép – figyelemelterelés gyanánt... ilyenkor kell figyelni (de nagyon, lásd az MKB vagy az orosz ügyek stb.), hogy milyen manőver folyik a háttérben.

Ez az ember (ő) – nem túlzás – a nép ellensége (!) - főúri megszállottsága okán már mindenre képes, mert mint- aki a hatalom birtokosa (szintén egy-személyben) az igazgatást saját kézben tartva, saját szervezésében „üzemelteti”! Az igazgatást az ő személyes szolgái és alkalmazott hivatalnokai- kegyencei és bizalmasai bonyolítják le (Lázár, Szíjjártó, Rogán, Kósa stb.), ilyetén Orbán vezényli őket az eszközökhöz vagy fordítva- az ellenkezője. A politikai szervezetet is, mint dologi eszközt is- saját hatalmában tartja... az országot (az állami kiépítés okán) saját „raktáraként” kezeli. Osztja a vagyonokat és mindig egy kiváltságos réteg felé kedvez...

Marhaság (!) - mondanánk... mégis mint „ügy”- szentként van gyakorlatában, mert mindig maga-felé hajlik a kéz! Minden mozdulatában ott a kényszerítés- spontaneitásain az erő, a korlátozásra...

 

Célszerű megfontolásból: az ellenzék – bár töketlen és még csak nem is egységes – mégis az ország egyötödével benyújthatna egy bizalmatlansági indítványt... hozzáteszem, már nem most kellett volna.

Azt nem értem, hogy az ellenzék miért nem élt a lehetőséggel (talán mert a beleegyezés szerepet kapott?), pedig ok lett volna bőven. Már 2010 óta folyamatosan fennálló okai voltak és vannak a bizalmatlansági indítvány benyújtásának, ilyenek a kizárólagos-hatalomra való törekvés (!) - egy önkényuralmi-rendszer kiépítése, a szövetségesekkel szembeni szabályok be nem tartása és a „kis apróságok” mint a háromezer-milliárd lenyúlása, a nép nagy részének nyomorban tartása (népellenes cselekmény ékes példája) stb. - most itt a bankok saját-kézbe vétele (MKB), vagy Paks II (ami újfent az ország eladósításához vezet, egyéb veszélyek mellett mint a „keleti nyitás” sajátos értelmezése- és gyakorlata az „EU belső egységének megbontására”- az orosz „szövetségessel” való együttes törekvése)... nem beszélve az adók, mutyik- csalások és az egész országot átszövő korrupciós ügyek, választási csalások és a szabályaik- törvényeik átírása, a demokrácia teljes leépítése okán... és mert kiderült (mint volt mindig is) „a fejétől bűzlik a hal”!

 

Általában a parlamenti képviselők egy meghatározott aránynál nem kisebb létszámú csoportja nyújtja be a bizalmatlansági indítványt, az indítványról tartott sikeres szavazás nyomán

a parlamenti többség megvonja a bizalmat a kormánytól, amelynek megbízatása így megszűnik... ám a 2/3 okán lehetetlen! Valóban az?

Nem vagyok jogász, de csak van egy „rohadt kiskapu”... dugják össze a fejüket az Istenért!

- addig tegyék, míg a „habókos” Orbán miatt az egész ország rá nem megy a jogtalanságok, igazságtalanságok következményeire!

Az ellenzék tehetetlensége a kölcsönös bizalmatlanság következménye – nincs és nem is volt szándék a bajok megelőzésére... elvoltak a jó „melegben”, mert hagyták, hogy Orbán csellel, most már erővel is mindenkit „leigázzon”! Szégyellhetik magukat!

Orbán azt hiszi (mára ez lett gyakorlata), hogy ha a választók többségének akaratából uralkodik, akkor a nép már kezébe is tette a hatalmat minden vonatkozásban- ezért a fejébe-szállt dicsőség okán egyszemélyi döntéseket hoz, eljátssza a kis-istent, a fékek és ellensúlyok nélküli diktatúrájában...

Immár szabályosan diktátorként viselkedik!

Politikájuk a mindig idő-eltolásra alapozódik, ezért hamis ígéretekkel megtéveszti a választókat, a képviselőiket, a népet- Magyarországot és az EU-t is... „fogom adni” - fogom teljesíteni csak jövőbeni aktust jelent, mert ugyan a jelenben „akar”, de szavai által a jövő ígéretét adja, azután mindig talál okot a kibúvásra.. lásd: a költségvetés adatait- számait! A megállapodásokat soha nem tartja be.. én nem Istennel kötök megállapodást, és Orbán tudtommal még nem Isten- és még csak Isten nevében sem uralkodhat, hogy azt ne fontolhatnám meg, de mert jövőbeni dolog a feltételezésen alapuló teljesítés volna- ami már az elején megbukott, akkor mi a frásznak kellene elfogadnom azt.

A hatalomtól való félelem az, ami befolyásol már mindenkit... a megtorlástól retteghetünk- de akkor miért az eskü, ha nem annak fényében cselekszenek, csak mögé-bújva, amivé ilyetén lett: egy szentségtörő szokás!

Ha igaz a csalás (a választási), bizonyítható a szabályok átírása- ha illegitim a hatalom, mert kizárólagos egyeduralmi törekvése egyértelmű, akkor az eskü sem kötelezi őket a törvények betartására... Orbán ezért azt tesz, amit csak akar.

Állama ferde hajlamát mi sem bizonyítja jobban, mint- ahogy most Vida okán nekitámad Amerikának (ahonnét meg is jött a válasz: „Csalódottak vagyunk az ügyvivőnket ért jogtalan támadás miatt. Ha a perről szóló beszámolók igazak, akkor még inkább csalódottak vagyunk, hogy egy amerikai diplomatával ilyen módon bánnak”) - ahelyett, hogy magába nézne és belátná hibáik halmozottságát- minden állami- minden a kormányé- így lett minden Orbáné!

Aki Európának és Amerikának megszabhat mindent, immár ezek okán (is) a diktátori szerepre éhes jellemtelensége kapott erőre, és a szabadság minden formáját megtagadja nemzetének... sport, erő majd háború?

Mi ez, egy „modern” Spárta?

Vagy egyszemélyi „hazafiság”, aki mindig mindenkivel harcol és védi ellenükben népét, mert mindig kész küzdeni a hazáért?

Betegség inkább, hogy így ok nélkül konfliktusokat vállal föl, és generálja a békétlenséget... csak mert nagy-Magyarországot akar, mert Horthy időket hozná vissza politikájában, Várba fel... és kialakít egy prezidenciális rendszert orosz módra!? - ehhez az állam teljhatalmát használja fel, és önhatalmúlag hajt végre törvényeket... ezért is despotizmusnak nevezném ezt, hiszen a közakarat ő Orbán egy személyben- maga, imigyen privát akarata szerint kedvére- kényére kezelve... despotikus és erőszakos!

 

…most azért kell "drukkolni, hogy a Fideszben ne szabaduljon el az őrület, a „több is veszett Mohácsnál" típusú kalandorság".

 

 

...némasággal e nép fel nem áll,

megmásíthatatlan

a látszólag merő esetlegesség,

avatja éppen törvényét

gesztikulált-nagynak... s a vágy (?)

 

...fején bohócsipka mondva koronának

és kezében a jogar is bolond-kereplő-

amúgy könnyedén

csapong dalával, hogy magával ránt?—( szőke)

 

2014. 12. 20.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 72
Tegnapi: 226
Heti: 72
Havi: 3 217
Össz.: 372 328

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán betegsége...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »