Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

„Démoni” kitérők...

 

Tóbiás- „Falus Ferenc visszalépéséről azt mondta, normális helyzetben két héttel a választások előtt egy ilyen típusú döntést „nem illik” meghozni. Bokros Lajos Tóbiás szerint nem baloldali jelölt, ezért az országos elnökség által nem támogatható.”

Először is nem „illem” kérdése, mint ahogy a költségtérítés ügye sem... de az erkölcsi identitásuk már fellelhető- és megállapítható ama sajátossága is, hogy milyen társadalmi tényezők hatására jönnek létre ilyen-olyan sajátosságai. A társadalmi szerepek „eljátszásához” erősen belejátszó tényező a személyiség öntudata, „Én”-je másokkal- a társadalommal való érintkezésének derivátumaként...

Ami Bokrost illeti- az valóban hiba volt... önjelölt majmot senki nem támogathat - már a múltjára való tekintettel sem, ám politikailag felkészültebb, mint Falus, akinek az immanens biopszichológia hatásimpulzusainak megjelenésében a hajlam viszi a prímet - „aktusaiban” a gesztus és a hang - szerepbéli viselkedésében a velük való analógiák kombinációja révén is kölcsönhatásaiban torzulón, melyben nem kapott szerepet a tapasztalat, amolyan gyermekin naiv voltában idomította magához a viselkedésformákat!

Talán felismerte, hogy az érdekütköztetés nem sajátja és nem volt a köznapi vélemény mintája sem, nagyon vegyes volt az észlelet! És ez még mindig jobb- emberibb, mint a Bokrosféle nyomulás- ahogy „kimosakodva” múltjából, immár egyedi vonásait adva, vele az embereket az események passzív szemlélőjének szerepére kárhoztatja, merthogy megszerezte némely párt és az MSZP budapesti -területeti- szervezeti támogatását.

„Tóbiás József arról is beszélt a műsorban, hogy ma létezik baloldal, és úgy hívják, MSZP. Arra a kérdésre, hogy Tarlós István főpolgármestert le tudják-e váltani, Tóbiás József úgy felelt: a változás garanciája annak a 8-9 kerületnek a megnyerése, ami többséget ad a testületben.”

Nagyképű megállapítás a valós világ valóságában... az MSZP-nek már semmi köze a baloldalhoz – (persze a DK-nak sincs, mert polgári párt), mert a kapitalizmust vallja sajátjának és ezzel a baloldali értékeket már másként magyarázza... aminek mai felfogása és gyakorlati példái és sajátossága antagonisztikus és tőkés-érdekszempontú.

Tehát nincs baloldal, csak bal-felé helyezkedők vannak, amivel a népet hülyítik- így a viszonyokat is figyelmen kívül hagyják. A szociáldemokrácia sem balos már! Szavuk sem volt Marx mellett, tanításait (és szobrát) kidobták a történelem szemétdombjára, a sunyiság (bármilyen modern is) nem a baloldaliság sajátja, amint a köpönyegforgatás sem lehet – a társadalom átalakítására végképp tehetetlenek... szellemi arculat fölé az egyéni képesség jelen hajlamait és szokásain e kibontakozás feltételeit fogják erősíteni- a szocialista múlt tagadása pedig- az idősebb nemzedék megtagadását jelenti, hiszen épp szüleik és az idős emberek életét húzzák le a „slozin”... immár átmenet nélkül.

Az emberek társadalmi helyzetét meghatározó- nem szükségszerűen akaratuktól független, inkább függő viszonyaiban- melynek jellemzéséhez most, épp Marx hiányzik, ugyanis megállapításai a totalitások teljes bonyolultságát - kapcsolati változásain keresztül - csak tanításaiból lehet levezetni és nem egy kereszténydemokrata alapú keretek között, ahol és amiben az MSZP éppen megbukott, mert nem kérdéses, hogy bukott, de nem a nézete miatt, hanem- hogy nincs is nézete!

Nincs „egyetlen” sem egy társadalom lényegi vonásaiban, sem fejlődésében, sem a haladással kapcsolatban, sem a kapitalizmusban- ezt Orbán is jól ismerte fel, csak az út, hogy keresztényin: mégis mint „egyetlen”- és szellemben, a létezésben megzavart elmélkedéssel van jelen. A szociális-harc, amit folytat- legalább csírája annak, hogy becsüld, ami van. Mert minden lehet, mert minden megtörténhet! Ezzel lett sajátos út az orbáni, és így jár immár külön-utakon... és nem különb utakon. A forma nála sem állandó, pedig épp a forma állandósága a tartalom fokozatos fejlődését biztosító tényező. Kaotikus állapotok anarchiájában a labilitása lett létállapot...

a „keresztényiesülésének” modern módon való megélésében, hogy a kapitalizmus meghaladásának olyan igényével lépett fel, ami a tőkés-renden túl látja elérhetőnek az egységesült emberi társadalmat. Erre persze a menny és a pokol ad majd válasz, de már más minőségben...

Folytatva az eredeti felvetést:

...abban viszont igaza van Tóbiásnak, hogy a kerületek megnyerése lehet szempont a többségi jelenlétre a fővárosi-testületben, hogy hű maradjak a tartalomhoz – itt már – legalább, nem a mások által megálmodott álmokat hajkurássza, hanem megszüli a maga stílusát – bár szokatlan kanyarral - ahogy kilép a megbéklyózó álmokból és a realitást tűzi ki célul... íme egy szösszenet, ami tökéletes képpé gyúrta a hangulatot- ijesztő kaptatói után, ahogy erkölcsi élménnyé lett- s vált hangsúlyossá általa a tartalom.

 

Oldás és kötés és ámítás a tág világban,

vitákkal- hol mindig másnak van igaza... (?)

+

Békülni is kész vagyok,

de lelkem mégis háborog,

picinyt- szégyelli a tegnapot,

hol merevség markolt minden napot,

magam vagyok érzésein

sebeket okoz,

s fog a gyűlöletek kínjain,

hol félelem-arcait látni végzetem

- sorsomat itt, mely földig tipor?— (szőke)

 

 

2014. 10. 05.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 45
Tegnapi: 54
Heti: 361
Havi: 3 506
Össz.: 372 617

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: "Démoni" kitérők...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »