Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a gyöngébb irány!

 

- élvezhetem már

a régmúltak zajával

és akként még hogy lapul e földön

a gyűlölet -

 

Akarom, nem akarom, de a Vezér egy nagy-"akárki"... miként pártjai (a hős keresztényi) is... csak a nők ellen tudnak harcolni. Semmi pozitív aspektus nincs, ami számukra fontos lehetne, mint besorolni az asszonyt a konyhába. Mi ez, ha nem butasága?

Hol a gyöngédség a gyöngébb nem iránt?

Orbán nekiment Merkel-asszonynak, csak mert nő... a többit rábízta a külügyérre, hogy az- ürügyeket kovácsolva fényezze a vezéri jó-hírét! Merkel problémája- a menekültek baja, s – hogy ő szabadította ránk a poklot...

Pedig, Németországnak "erős, gazdaságilag egészséges országként megvan az ereje, hogy megtegye mindazt, ami szükséges" – mondja Merkel-asszony.

Ugyanakkor "az embereknek van érzékük a méltányosságra, és elvárják, hogy Európában mindenki ugyanúgy elfogadja ezt a feladatot, mint mi"!!! Értjük?

Annak érdekében, hogy "befogadni és integrálni tudjuk a valóban védelemre szorulókat, a másik oldalon szükséges, hogy visszatérjenek a hazájukba mindazok, akik láthatóan nem rendelkeznek a (Németországban) maradás perspektívájával. Ezen is dolgozunk".

A politikai menedékjog alapvető emberi jog, és ez a jog "nem ismeri a menedékkérők számának korlátozását" - mondta Angela Merkel a pénteken készült interjúban... és ezen az egy mondaton rugózik Orbán és pár hülye troll...

És- minthogy a szomorúság – akár közös, akár magán okok folytán – minden korban és minden világnézetben elválaszthatatlan az emberek kedélyhullámzásától: minthogy az elmúlás hangulata is a megtapasztalt élmények (a pengeéles körítés) után, amit csak az emberiesség, az emberséges hozzáállás tehet mássá a bánatokban! Kinek emberségesebb a hozzáállása, ha nem Merkelé? - és Orbán hogy és- miként itt? Felszínt se érint, vagy csak azt, ahogy felkavarja az álló-vizeket, ami rászárad majd sarával... még akkor is, ha „hősnek” tartják egyesek!Ki mondja, hogy a sok beszéd a befogadás esetleges leállításáról, vagy a határ lezárásáról nem hajt-e még több embert Németországba, hogy odaérjenek, mielőtt ez bekövetkezik, vagy- mint utána, de más utakon? Egyáltalán hogyan kellene a külső határ sok száz kilométerét lezárni és biztosítani – jogilag, és a gyakorlatban? Milyen hatást kellene hoznia annak, ha megszabnák a menekültek befogadásának felső határát? És melyek lennének a következmények, ha ezt a határt átszakítanák? Merkel számára ezek a követelések- nem más, mint jelkép-politika. A kancellár üzenete: Hagyjátok abba a morgást, inkább fogjuk meg a munka végét!

A Der Spiegel című hírmagazin szombati számában azt írta, hogy az idén már 10 ezernél is több menedékkérőt toloncoltak vissza hazájukba, körülbelül annyit, mint tavaly egész évben.

Németországba az idén 800 ezer menedékkérő érkezhet a kormány előrejelzése szerint. Ez a tavalyinak a négyszerese. Több tartományi vezető szerint a már háromszor fölfelé módosított előrejelzést is felülírhatja az idő, így akár az egymilliót is elérheti a menedékkérők száma”

Nálunk meg... folytatódik a gyűlölet-kampány és a hisztériakeltés... milyen más ez a politika és mennyire embertelen tud lenni- de még így is van, aki a szemének sem tud hinni – leteszik Merkelt, mert emberi, mert asszony, aki érezni is tud és nem a rideg számítás vezérli, mint Orbánt!

Na hagyjuk már Frau Merkel ezt a dumát! Ön hivta be őket és szelfizett velük, pedig ahonnan Ön jött az NDK-ból, ott is kurvára "népszerüek" ezek a zömében gazdasági bevándorlók!” - mondja egy fanatikus troll. De hát ilyen a politikánk, ugyebár? Ha fenn olyanok... akkor lenn milyenek legyenek a véleményezők? Seggnyalók, és erkölcstelen faszok. - mondom én! A gazdasági bevándorlók nem maradhatnak? Ó szegény magyar (ki- kint most) mi lesz veled? Csak nem háborús menekültként vagy nyilvántartva? Orbánt elnézve, már ezen sem csodálkoznék.

Európában a most szervezkedő jobboldal (csak reménylem, nem Orbánnal az élen!), már-már az emberiség elvesztésének vízióját idézi fel (mint az már volt, anno)... a fenyegetések olyanok velük...

Az emberiségért érzett felelősség hol van? Kinél? Csak egyesekben (mint Merkel-asszonynál is), akként az aggodalom másokért, akként az ember létének és tisztességének féltése is. Hogy Orbánt mi jellemzi? - ezt most elhagynám... nem érdemel szót sem, csak magátféltő a távolságtartásban.„Kövér cseppek indultak homlokomról, s végigcsorogtak gyűrött arcomon.” - mert a népéért nem sír, ez a nemes lélek- az már bizonyos!

A vezető fideszes politikusok szerint ennek a stratégiának kedvez az, hogy Európában erősödnek a radikálisok, ami miatt a jelenlegi kormányok el is bukhatnak. A stáb úgy gondolja, Orbán azért lehet erős, mert amíg a többi vezető politikus elbukik, ő továbbra is talpon marad. De nem kell aggódni, Orbán egyelőre miniszterelnökként szeretné befolyásolni a nemzetközi politikát, nem valamilyen uniós pozícióból.” (Habony stáb) Tudjuk, hogy földrajzi értelemben nem tagadja meg európaiságát, de hol az erkölcs? - vagy elég, ha Habonyék hirdetik az értelem és erkölcs megbonthatatlan egységét? Atya-gatya és jaj!

Orbán Viktor kommunikációs stábja épp azon dolgozik, hogyan tudnák fenntartani a nemzetközi figyelmet Orbán Viktor iránt a menekültügyi válság után is, írja a VS. Mindezt azután, hogy nemcsak a nagyobb lapok cikkeztek rengeteget Orbánról, de Török Gábor is azt mondta, sikerült kiemelkednie az eddigi magyar kormányfők közül, mert nemzetközileg is meghatározó név lett.

Te jó-szagú Isten! - mi jön még...(?) - és a meghatározásból melyik irányt vette (tudja)- vallja magáénak? Ja- hogy keletről jön a fény!Tompított hang sem másként- egy „szívbajos ember” világa, ilyetén határozva meg kapcsolata a világgal... erőt mutat, de gyáva! Másként miért volna a kettős-beszédek ékes atyja? Kint másként és itthon is másként, ahogy érdeke épp megkívánja! Valóban kiemelkedik, mert pávatánca meghatározó lehet annak, ki- még e táncot tanulni akarja!

 

„Merhetek-e öregedni, vagy egy idő múlva

fejemre is őszülési adó lesz kiróva..?”

 

csak a romok

 

ahogy adóid kivetéd

a dolgod kezdete

s vége ez:

hogy űzzed az ifjakat

már messze el...

- zárt ajtó itt és ott

hová panasz sem hatol

...még- míg küszöbödnél

éberen

őrkutyáiddal” őriztetve rended -

hódol aki...

és kóbor

apraját s nagyját látva

rájuk dicsőséget mutatva

lett

önszereteted tüzével

kifogyhatatlan ma -

...ahogy az öregre sem áldásod

- csak mozdulat utánzatra vett -

hogy szél rengesse

már eső söpörje

...rontó-kórral ragyogóbbnak feladva! – (szőke)

 

2015. 10. 05.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 29
Tegnapi: 74
Heti: 29
Havi: 4 329
Össz.: 373 440

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a gyöngébb irány!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »