Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán alkotmánymódosítása

 

lankad a kedv

sorával az erő is

sok a seb

felszínesek mélyek is

más-más-szagú redőiben

időm „zeg-zugos búvóiban”

már csak az ég jelét lesem... (szőke)

 

Diktatúra van – az irányát már 2010 augusztusa óta tudom- mára beteljesült- itt valóját élveztetik! Most jön- a kitudja hányadik alkotmánymódosítás (mit majd ünnepelni is fogunk! Kötelezően!)

Jöhet a rendeleti kormányzás is... a kis kedvezmények után a nagy dolgok elrendezése a terrorizmus okán, hogy egy nép szenvedhet rajta - a hatalmat meg nem hatja az, Orbán bennünket véd meg (mondja), de magáért a vagyonért, mert besöpörte az országot magának, és szolgasorsba döntötte népe nagyobb részét.

Igaz, és szép eszméje volna a jog eszméje, ily Orbániasan?

Helyessége mértékét már ő maga szabja.

Bár- és tudvalevő (itt egy kis eszmefuttatás tőlem, a helyességi elméletek talaján, hogy maradjon a gerinc egyenes!), hogy a természetjogi elméletek, akként az ún. erkölcsi helyeslési elméletek is a jognak az erkölccsel való egybekapcsolását jelentik. Miként is a jog olyan szabályoknak az összességét jelenti (kellene, hogy jelentse), amelyeket az emberek erkölcsileg helyeselnek, vagy legalábbis olyanokét, amelyeknek követését erkölcsi kötelességüknek tartják!

Az erkölcsi helyeslési elméletek és a természetjogi elméletek között az a különbség, hogy a természetjogi elméletek megmondják, melyek azok a változatlan jogszabályok, amelyek az igazságosságnak megfelelnek.

Ezzel szemben az erkölcsi helyességi elméletek jognak tekintik a legváltozóbb tartalmakat, amelyeket az emberek erkölcsileg helyesnek tartanak.

Így a helyeslési elméletek nem jutnak ellentétbe a történeti fejlődés gondolatával, mert hiszen nem állítják azt, hogy mindig változatlannak kell lennie, amit az emberek helyeselnek.

Kétségtelen ezzel szemben, hogy a jogszabályok érvényessége nem függhet attól, hogy az emberek helyeslik-e, sem attól, hogy kötelességüknek tartják-e követni őket.

Létezett már igazságtalan és erkölcstelen jog is (Trianoni békeszerződés) – most ilyen az orbáni jog itt (kicsibe- mert az országot már szétszakította) – ám égbekiáltó a hatalmi vágy vele! Idegenül hangzó idegengyülölet vezeti a hatalmat, és a nép kárára kívánja meg a helyeslést is - egyetérteni vele... amibe- megint, a kénytelenség okán hajszolja e népet... ez még elmélet, de gyakorlattá az alkotmánymódosítással lesz.

Ha a szóban forgó elmélet a jogszabályok jogi mivoltához az emberek összességének helyeslését kívánja meg, akkor viszont eltér a valóságtól.

Ha pedig csak a társadalom egy bizonyos részének helyeslését kívánja meg, akkor már átvezet a hatalmi elméletek körébe...

Orbán önkényes konstrukciói távol vezetnek a valóságtól- csak a hatalmi mániáját éltetné tovább!

Az ellenzék vigyázzon a helyesléssel- elfogadással (bármire is hivatkozzon a Fidesz), mert az poziciójában erősíti Orbán, egy személyben eldöntve, a terrorra hivatkozva (foka is tőle függene), így eldöntve, hogy mit és mikor vezet be.

Ilyetén még az is előfordulhat, hogy választás sem lesz!

 

ahol- ahogy

 

míg- én itt vakmerőn

a pokol kapuját döngetem

hogy

Istenem osztogató jobbjával

kisimítsa sorsom idővonalát

 

...mert már a tavasz itt

e hatalom meg- csak egyre nagyobb...

 

(s ez a tavasz már szárnyát szegi nagy

reményeinek - remélem

bár – most még mesebeli-árnyain dalol!)

 

...ahol- ahogy a vágy

a hatalmi

bomlik eszedre Királyom -

mint a virágszirom

kinyílva

szellőit is lekötve

 

...ahogy ég ma égre

a kór már feletted is - kikezdett...

 

(rád korlátaiddal

meglásd

villámokat veret

a sors) – (szőke)

 

2016. 04. 21.

 

folytatás: www.magam-emeszto.hupont.hu

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 74
Heti: 120
Havi: 4 420
Össz.: 373 531

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán alkotmánymódosítása...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »