Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Útszélén- vagy hullaként az árokban?

Magyarország Fidesz-ország nincs más és nem is lesz! Harcolhatunk majd az életben-maradásért – hetvenkedünk, majd kétségbeesünk… megvásárolhatóság, óriási méretű vesztegetések (mutyik), mindenütt és mindenfajta panama – Orbán uralmat akar! – Kormányzói vagy elnöki hatalmat!  A régi filozófiák úgy tartják, hogy a gazdaság, ha nem működik – rossz az alap. Amin- most a politikai felépítmény emelkedik - az Orbáni – alapilag már nagyon ingoványos. Az ember azt hihetné, hogy a továbbfejlődés reménytelen (szerintem az) – a feudális lim-lom, mit Orbán erőltet mocsaras- ingoványos… védelmezi a bérrabszolgaságot. Ugyanakkor láthatjuk mégis: „Mérete és lakossága alapján Magyarország arányosan több pénzt kapott az uniótól, mint a sokszor irigyelt nyugatiak.”

 A nézet nem egységes – ezután meg pláne… nagyon is nem az - de ostoba naivitás tudományt várni, ha egy fő (aki mindentudónak képzeli magát) irányít. Naivak vagyunk, mert hiszünk, hisszük egy új társadalom születhetik. Egyik oldalon sem – sem a balon sem a jobbon (!) - mert az „oldalak” politikai tébolya és a velejáró gazdasági nyomor lehetetlent mutat, vereséget hozott, és akár győz, akár veszít – nem lesz másként. Orbánnak sikerült ezt a kis országot úgy szétszabdalnia, hogy fortélyosságával, szemfényvesztéseivel szédeleghetünk még nagyon hosszú ideig! A forrás a munka lenne, de a munkahelyteremtés elmaradt – az érték mértéke nulla (mint látjuk, a tizedesvesszőt tologatják – hazudják a számokat - hogy legalább a kirakat szép legyen). És mégis a sokat szapult Unió adja a pénzt, de a pénzzel gazdálkodni Orbánék nem tudnak (nagyképűen még ki is jelenti, hogy az a pénz a mi pénzünk, pedig csak adható, amit meg is vonhatnak)! Most az EP ejnye- Tavares-jelentésére adják az ökör-választ (!)

A Fideszes politikusok álláspontja szerint: az EP-ben elfogadott Tavares-jelentés egyszerre jelent durva hatáskörelvonást és - túllépést.

Előbbit azért - írták -, mert a szerződések őre nem az EP, hanem az Európai Bizottság, utóbbit pedig azért, mert a jelentés számtalan olyan megállapítást tesz, amely kizárólag a nemzeti törvényhozás tárgya, és mert olyan intézményt állít fel a vélelmezett közösségi jogsértések vizsgálatára, amely az alapító szerződésekben nem létezik.

"Elvárjuk az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben mindazon jogainkat, amelyek a csatlakozás után is megilletnek minket, éppen úgy, mint minden tagországot" - "A magyar Országgyűlés csodálkozásának ad hangot" (!) - "a Magyarországot sújtó hatalmi visszaélés mögött" üzleti érdekek húzódnak meg. És mit ad isten, a szokásos „pártgyűlési” hozzáállás (ami gyomorforgató): "megvédjük Magyarország szuverenitását és a magyar emberek egyenjogúságát Európában". Egyet nem akar Orbán tudomásul venni: ha egy közösséghez tartozunk, akkor annak szabályait illik betartani… az állandó harc a nem létező támadások ellen már beteges! Orbán lejáratja Magyarországot a világ előtt! Nem lesz állam, aki az országgal bármiféle kapcsolatot (pláne üzletit) felvállalna – hiszen nem tartja be Orbán a kötelezettségeket… maguk alatt a fát nem fogják vágni…

És máris itt a seggnyaló szövetségesei mutogatják farkasfogaikat: „A Szellemi Honvédelem Mozgalom (SZHM), a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) óv a „Bajnay–Mesterházy–Gyurcsány (sic!) csávók” újabb korszakától…

Készül beadványuk az Európai Unió Bírósága felé, mely a Magyarországot „ellenőrizni” kívánó bizottság létrehozásáról szóló határozat ellen irányul. Annak célja, hogy az Európai Parlamentet ismét visszatereljék eredeti útjára azzal, hogy a jogellenességet és hatásköri túllépést jogszerűen bizonyítják. Addig is üzenik, hogy azon magyar képviselők, akik pártjaik parancsára a haza ellen szavaztak, számukra „persona non graták”.

Beadvány és még? Egyik cikkben olvastam az EU rákosista, szerintem az Orbán kormánytól nem kell jobb „utánzó”, (ebben az irányban) lassan már Rákosit is felülmúlja… a lesöprés is megvolt, a büntetések is megszabva és kiszabva – innen a börtönök is töltődnek majd (a rövididejű elzárásokkal)…

Ha minden tiszta és semmilyen következménnyel nem jár, akkor mi a bajuk ezeknek a szerencsétleneknek? Jöjjenek és ellenőrizzenek! De- ha van saruk, akkor féljenek csak (saját magukat árulják el) – esetleg EU-ból kilépünk (amíg pénz van önként nem, és böllenkedünk, mert az EU a kizárást nem lépi meg – nem is érdeke!)? – esetleg suba alatt mégiscsak a Horthy-féle kormányzói hatalmat akarja Orbán, akkor tényleg van miért ágálni, és ebben árulkodó ismét a Jobbikkal való egyetértés (véleményegyezés) – tehát, ami eddig volt csak színjáték volt (lásd a pulpitus-foglalást)! „Gaudi-Nagy Tamás bejelentette: Göncz Kinga, Gurmai Zita, Tabajdi Csaba és Herczog Edit (MSZP), valamint az Európai Konzervatívok és Reformerek képviselőcsoportjában helyet foglaló Bokros Lajos cselekedete „nyugodtan mondható hazaárulásnak", ezért el kell számolniuk  tettükkel a bizottságok előtt.” Ez egy butaság, csak éltek a demokrácia adta jogukkal! Az EU-ban még van demokrácia, itthon már nincs!

De jó volna, ha ugyanilyen intenzitással bírálnák a mutyikat is idehaza!

Példának: Az új földtörvény „egészen zökkenőmentesen csúszott át a parlamenti gépezeten. Az ellenzék kicsit zúgolódott, a tüntetők kicsit tüntettek, de hát ez már évek óta csak háttérzajnak elég.”! Ángyán meg egyedül hiába zajong!

Pontosan ez a baj az ellenzék minden pártjával – csak totyognak, bukdácsolnak, mint a napos liba, de tenni? Ha ez, amit csinálnak, ellenzéki megmozdulásnak nevezhető tevékenység, akkor én nem kérek belőlük. Nem különbek, mint a hatalom – és hatalomra kerülve még annyit sem tudnak tenni (tudjuk már, mert meg van kötve a kezük) – az orbáni „aknák” megcsonkítják az amúgy jellegtelen „testüket”! Ámen! – a szentelt víz itt sem - nem segít… a klérus és a hívők Orbánnal vannak! „Magyarország ismét harcban áll”! Orbánék nem ámokfutók…

 

„Ugye, milyen jól megy minden? Ugye, milyen elégedett mindenki?” Mint a koldus az útfélen, mikor alamizsnát kapott. Vagy mint a hulla az árokban – már csendes, nem morgolódik. A nagyurak felcserei és poroszlói legalább zsoldot kapnak, ha nem is magasat. Vagy júdáspénzt. (Szele T.)

A magát balliberálisnak nevező értelmiség most boldog? A választások előtt meggyőzték magukat (és sajnos még sokakat), hogy tulajdonképpen nem is olyan veszélyes a Fidesz kétharmad. Majd ha nem jól muzsikálnak, majd leváltják őket is.
Hát egy lófaszt váltják le! (neobagoly)

Gyurcsány elmondott mindent csak érteni kellene!
„Sokszor álmodtam, hogy én egy másik országot akarok.” „A mi országunk tele van reménnyel és álommal. Ahol nem az a kérdés, amikor megszületsz, hogy ki volt apád meg anyád. Hanem hogy ha van benned tehetség, szorgalom, akkor bárki lehet belőled.

Ez ma nem ilyen ország. Százak, ezrek és tízezrek ott maradnak remény nélkül, miközben lenne bennük erő, lenne bennük tehetség, de ezek, ezek a majmok, ezek lemondanak róluk. Mi meg nem mondunk le róluk.”

Vagy:

„Semmi okunk nincs arra, hogy szerényen visszahúzódva, elnézést kérve éljünk. Ha van valamire okunk, az- az, hogy fölháborodjunk. Hogy azt mondjuk, menjetek a pokolba. Persze a pokol is a mi országunk, és ők is a mieink. Ők is magyarok. Ők a rosszabboldalunk. A rosszabb lelkiismeretünk. A nyavalyás kivagyiság. Az önzés. Az átkozott arisztokratizmus. Azt hiszik, hogy nekik jár. Nekünk meg semmi. Mi meg azt gondoljuk, hogy nekik és nekünk is van hely a nap alatt.”

De jött egy fiú, aki megzavarta gondolkodásmenetét (1989) – akkor ő is jól beszélt, nagyon is – aztán a hatalom megzavarta, s önzése megfordította útján… mára mindent lop: pénzünk mellett szabadságunkat is, és tud aludni (ha nem is szó-szerint, de ezek is Gyurcsány szavai) (!) Focit látogat és szotyolázva intézi az országlás ügyeit! Lényeg a hatalom és továbbiakban sem másként… az ellenzék bugyuta- demokráciát mondva és hitében is megalázva viseli a diktatúra minden nyűgét!

Kérdések ezreiből most itt néhány: „hogy érzik magukat most, amikor már minden valósággá vált, ami három éve még huhogás vagy (bér)- rettegés volt?
Milyen érzés, ha valaki még mindig egyenlőségjelet tesz a demokráciát és a jogállamot lebontó, a hatalmat vagyongyarapításra használó, az országot gazdaságilag tönkre tevő Fidesz, és az ügyetlen, tesze-tosza, nem elég következetes, saját magával is vitázó, de azért jobbára demokratikus elkötelezettségű ellenzék között? És legfőképp milyen érzés ezzel eltéríteni a változást akaró állampolgárokat a választáson való részvétel szándékától?
Közben meg sírni, mint a fürdőskurva, hogy bánt minket a Viktor?
Mikor veszitek észre, hogy a Fidesz leváltása az elegáns kívülállóként fanyalgó, “minden alternatíva büdös nekem, a tisztának” jellegű attitűddel nem kivitelezhető a gyakorlatban?
Ki lenne, és hol van az a tiszta ember és párt, akire vártok? Akit nem amortizál le és nem kriminalizál pillanatok alatt a gépezet?
Aki akart, az már beszállt, az már megmutatta magát?” (huppa)
Egy dolog, ami még „ütős” lehet: megtagadni a választást! Így már érthető lehetne, hogy e-képpen minden megszemélyesül, egykedvűség feloldva, a képzelet megtelik vággyal, hogy mégis történik valami: a nyomor csendje „feloldja lassan a tömény bánatot a tűnődők szívén s elkeveri milliókéval”!

„Üdv s tisztelet a zászlónak, amely a földre úgy hull, hogyha hullni kell, hogy félországot fed színével el”-

-------

A jelen cserzett-arcú léleksebei…

 

A pillanatnak él…?
Rian, robban- válaszra vár a robajban
A létből, az űzött vad rohanva riad…
(Űzetésén a nép!) Ki utána rohan már csak
Haraggal ég, úri- csalfa-színeivel mutogat:
Ott a vég! Ott a vég!
Sok ki, még e kornak szaván elalél.
Zálogul van
S véges-erején.
Rideg viszonyt „tűr”
Benne a gyönyöréh…
Ohó, „hány tenger vitt forró áramában!”
Hol a remény – Hol a remény?—(szőke)

 

2013.07.09.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 269
Tegnapi: 330
Heti: 1 072
Havi: 4 217
Össz.: 373 328

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Útszélén vagy hullaként az árokban...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »