Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Diaszpórám...

 

Ahogy az időm fogy e létben, egyre jobban fáj a valóság, ahogy a hatalomban a szerzés tudományát művelik... látva a sok esélytelen fiatalt, akik egy-egy perc-örömért már feladták a küzdelmet.... csak önmagukért lehetnek (de ez sem igaz lehetőségével), mert másokért tenni amúgy is képtelenek. Civil szerveződésben nem gondolkodnak, láttatva már, hogy a civilek mennyire nem vonzóak, mert Magyarországon az nem divat, hogy egy közösség csak úgy összefogjon egy bármilyen cél érdekében. Ha meg összefog, akkor az eredménye – amint volt is – hogy „egy valóságos diktatúra megmutatja az erejét, mert fitogtatni kell. Nagy hűhóval, sok rendőrrel, házkutatással, lefoglalással, rendőrautóba tömött vezetővel. Komoly pofával, mord nézéssel, minden szarral, ami ehhez szükséges. Vagy negyven talpig marcona, egy 5-6 fővel dolgozó alapítványhoz. Ha lett volna kéznél egy tank, tán a falat is belövik. Úgy hatásosabb.”

Aki tanul az csak egy töredék-rész, aki meg sodródik az a nagyobb fél-rész, összességében a specifikus szociális tényezőknek ellentmondva nem is kommunikálnak. Tanulságot meg minek má' levonni? Nincs mi motiváljon- nem létezik e társadalomban tartalmat meghatározó lényegi ok (legfeljebb, hogy ki- kit váltson le, meg miért kell megdönteni az „egyesek” hatalmát), amely a szociális folyamatok egész spektrumát magában foglalja.

Az emberi- erőforrások minisztériuma is egy misztérium csak (és bár-akármelyik- nincs a helyzet magaslatán), ahol a környezettel nincs kapcsolat- egy rendszert működtetve- olyan általánosként van jelen, ami a környezetét alkotó összefüggéseket sem tudja. Mégis túlteng politikai súlyával a motívumok, hajlamok, értékek célként-más- tudati magyarázatával. Olyan önmagát fényezők- és csak hiedelmeknek és emócióknak kölcsönhatásaiban láttatják a megoldás forrását. Így van ez mindenhol, ahol vallási meggyőződéssel a szándék, ám a gyakorlat mindennapos másságát nem ismerik- ilyetén a reális okok nincsenek is feltárva, ezért nem is lehet konkrét a meghatározás, csak mutatott a szerep-vállalás, így viszonyaiból- az is önkényes és másodlagos kritériumokban gondolkodik az ismérvek területén.

Tovább menve az egyszerűség felé, látható, hogy az ilyen neveléssel való ráhatás csak és mindig az önámítás és ámítás területére visz- Orbánék politikája immár mindenhová begyürüzik, bármilyen használhatatlan és rohadt is. A javítgatások hívei (statisztikáktól a társadalom belső szerkezetéig mindent), akik még ráadásul az „erőre” támaszkodnak... hazug és álszent a maga uralmában, amint nézhetjük, láthatjuk, érezhetjük is, ahogy bármely erkölcsi, vallási, politikai, szociális frázis, nyilatkozat, ígéret mögött fel kell fedniük az érdekeiket is... a „régiek” védelmezői, maguktól is elmaradva... ezzel képtelenek feltárni a fejlődés törvényeit, ezért is nincs koncepciójuk a kölcsönhatások folyamatára, ami előrevivő lehetne. A megfélemlítés meg jól működik. „Egyébként is ez a divat. Tízszeres túlerő, hogy lássa a paraszt, ki itt az úr!”

Mivel nincs realitás, az emberek a szabadságukkal sem tudnak mit kezdeni (ami megnyirbáltan a hatalom által, mint a vihar-tépázott zászló- rongyolt foszlányaiban), amiként választásunk sincsen a cselekvésben, akként nincs szabad akarat sem.

A gondolat ugyan szabad (azt elvenni nem lehet), de a fentiek okán, és hogy a cél sem felismert (még) a valósághoz való alkalmazkodás szűk korlátaiban tengődünk- amire „ráerősít” a mindennapi- lét - csak feltételezésekre (távolról sem tudás-vezényelten) alapozva spontán törvényszerűségeikkel megtetézve a 2/3-dos többség önkényével (a parlamentben), ahol- ahogy korlátozott cselekvésben az egyenlőtlenség kapott helyet.

Ez a Fidesz alapja, erre épül minden!

„Hatalmat kaptak, ostobaságból, tudatlanságból és gyűlöletből összefonva. A hatalommal visszaélve építgetik a maguk kiskirályságát, hazugságokkal, rágalmakkal, keretlegényekkel, megfélemlítésekkel bástyázzák körbe. A magyar nép érdekeire hivatkozva kifosztják a hülye magyar népet, hangos tapsvihar és éljenzés közepette.

Mi meg lesünk. Ahogy szoktunk. Okosan.”

Immár az egyénnek nincs öntudata... elnyomva minden lehetőség szétforgácsolt gazdaságában az orbáni politikával- csak az egymástól való elvadítás, ami virágzik még. A gyűlöletkeltés motívumaival terelgetik a figyelmet a valóságos gazdasági és politikai kérdésektől, ilyetén is – s a hatalom egyre ravaszabb újításokhoz folyamodik.

Kár lenne ezen fanyalogni?

„Minden hatalom alapvetően hasonló populista logikát használ: egy hegemón jelölő alatt egyesíti a különféle igényeket. Aki több igényt egyesít saját jelölője vagy jelölői alatt, az nyeri a választásokat. Minél üresebb, tartalmatlanabb a jelölő, minél több valós igényt lehet vele helyettesíteni, annál hatékonyabban konstruálja a népet, a közösséget. A képzeletbeli, fikcionális karakterű szimbólum valóságos homogenitást: népet konstruál. És éppen a nép megkonstruálása, a nemzet újrakonfigurálása a kormányfő apai álma.”

A múlt tudata, a benne élő, érző és emlékező ősök sorsa a mostani hatalomnak nem tanulságként lett, ám vele a hülyeség már merész aktualitássá vált...

A múlt felfeketedő képe rávetíti árnyát a jövőre is, de már lélektani és morális értelmében is egy fából vaskarika a politikai elképzelésekben, hogy egy ilyen múlt (Horthysan) lesz átmentve a jól-tevő és jóvátevő jelenébe – mivoltjából - telitalálat a sötétség fokozására... amint a kritika is mérni próbálja a hatást- persze nem mindig megnyugtató mértékegységgel. Logika nincs, a magyarázatokkal meg nem tudunk mit kezdeni. A bátortalanság meg épp a megfélemlítések eredményeként, a latolgatás kínzó érzéseként van bennünk... ahogy a sötétség uralkodik most felettünk „jóságosan” hatolva a dolgok legmélyére.

„Nem megmagyarázni kell mit miért tesznek hanem elzavarni őket a francba!

De ha mégis magyarázatot akarsz a viselkedésükre akkor talán legjobban a csalókra hasonlítanak. Egy csaló sem fog azzal törődni mi neked a jó, egyedül arra koncentrál, hogy azt mondja amit hallani akarsz. Arra apellál ami neki hiányzik, a lelkiismeretre és az erkölcsre. Még fel se ocsúdtál és már a javaidat el is szedte. Nem erőszakkal, bedőlsz a trükkjének és önként adod oda. Aztán amikor reklamálnál jön a Fidesz következő barba-trükkje. Terelnek, rákenik másra a lopást, a lehető legbődlibb magyarázattal jönnek.”

 

Percről a perc, hol útra lép az érzet

időre vett terében végzetre lett

velőkig bennem az emlékezet,

hogy mi volt és kivel ki-

maszka-szólam meztelenségében

„minden mimet levetve”

vak-rend

hályog-telt-

bizonyosság összevisszáin

félelmem...

„a körforgásból soha nem esem ki:

ha egyszer meglettem már lehetetlen

akármiképp is semmivé lehetni”--(szőke)

 

2014. 10. 04.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 206
Tegnapi: 330
Heti: 1 009
Havi: 4 154
Össz.: 373 265

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Diaszpórám...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »