Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán és a béka-segge...

 

„A közgazdászok azt mondják, be tudják bizonyítani, hogy nem tudunk teljesíteni sok célkitűzést, nem tudunk növekedő gazdaságot fenntartani, munkahelyeket teremteni. Ezzel szemben a valóság az, hogy tudunk” – mondta Orbán.

Világos beszéd (!?) -az orbáni mondandó, a hozzáértést- minden vonatkozásban mellőzi. Nincs rálátása a valóságos viszonyokra... a papír meg mindent kibír!

Orbán megvédte a „jóléti társadalom helyett munkaalapú társadalom” programját... „a folyamat jó”-

mit is mondhatna mást... ahogy a mondás is tartja, ha értékrended megegyezik a környezetedével, olyan vagy, amilyennek látszol – ha nem, alakoskodni kényszerülsz... ilyetén maradt az utóbbi.

Szóval Elnököm, az igazi ellenséged az, aki megmondja, ki vagy!?

Nekem csak egy maradt- mivel idős korom ellenére sem hiszek Istenben (benned egyáltalán nem)- ezért pokolra kerülök, ellentétben veled én tudom: ha nem ismered fel idejekorán, hogy lélekölő munkát végzel, miután lelkedet megölte, már nem is fogod felismerni (így halasztódik a társadalom önmegvalósítása állandóan az utókorra) – ha már kijelölt az utam, akkor- inkább vagyok úr a pokolban, mint a mennyben szolga.

Szuverén politikád, hogy mire van, annak csak a jövő a megmondhatója. Ne érezd megbántva magadat- az embernek nagyon sok tulajdonságra van szüksége, hogy méltó legyen a feladatára, de ez már művészet is... de nem ám hazugsággal- mellé-beszédekkel.

Minisztereid és szóvivőid munkáját nézve csak a lebírálás folyik idehaza (pláne az ellenzék felé), a saját munkájuk értékét meg felmagasztalva láttatják, ahogy a dicsérettől csepegő szavakat hallatják... az orránál tovább egyik sem lát, ezért fölényesek és meggondolatlanok.

A kiállás és helytállás is – ha van – csak magukért- saját érdekeikért van és a pofátlan-gazdagodás jegyében minden eredmény!

Diktatúra nincs?

Hát akkor mi a fene hozzáállás lenne más, hogy a bankoktól elveszek ezer milliárdot (a nép ebből semmit nem érez.... sőt!), a néptől előtte már elvett 3000 milliárdot... megzsarol és fenyegeti saját beosztottját (példának mindjárt Vida, feltételezhetően, immár más beosztottakat is)... hát nem semmi!- a szocializmus, ehhez képest maga volt a demokrácia magas foka. Diktátorként viselkedni, lehet kellemes a személynek, de a népnek elviselni kín!

Mikor veszi észre magát Orbán?

Az emberek a kiszámíthatóságot igénylik... a következetes következetlenséget többre becsülik a következetlen következetességtől...

Tiszteletet követelni a világtól, a néptől érdem nélkül nem lehet- csak azért mert szuverenitását félti.

Ha összefüggő a világképe, akkor a hajlamos összefüggéseket is látni – ahelyett, hogy a dolgokat úgy látná,ahogy vannak. Elszállt magától Orbánunk.

Nem írok a parlamentről, nem írok a tüntetésről, az események okkal vannak!

Orbánnál és Orbánban a baj. A magasabb „szintek” csak szavak... pince-mély érzésekkel nem lesz az igazság helytartója (az irgalmasságé sem), de nevetséges igen...

Keresztény érzületet ne közvetítsen olyan ember, akiben az érzés hiánya „fényesen” fellelhető, és- már szavahihetősége is kérdőjeles lett – a hit- a betöltött funkcióval is visszaélve csak ürügy... „eszményi állapotában” nemcsak erkölcsi, hanem illemkötelesség is volna, ám szokásai nem a jó kategóriában állják meg helyüket, így se nem üdvös, se nem követendő a nép számára, ilyetén tiszteletet sem érdemel! A Világ csak rácsodálkozik, mert az arc, mit mutat- „janusz-arc” keményen... már „megbosszulta magát, hogy a kormány másként nyilatkozott otthon és külföldön”!

 

Orbán még mindig optimista?

A magyarok üdvözölték az illiberális demokráciát...”!

Csendben kérdem, hogy lehet üdvözölni azt, aminek a szó-értelmét maga Orbán sem érti (de szajkózza, mert jól hangzik) – hát még a tartalmát...

Vagy mégis?

A törvényhozói-hatalom (a 2/3-ot értem) mellett a végrehajtói-hatalom is (a teljes), a „számító” gazdasági fejesekkel együtt a zsebükben vannak, ilyetén átszőve az ország telje' korrupcióval, akkor érteni vélem a Fidesz lelkesedését (híveivel együtt, ami mára a felére csappant) az illiberális-diktatúra iránt, mert ugye az csak vicc, hogy demokrácia, legfeljebb annak csúfolhatják!

Ahány magyarázatot eddig hallottunk, az mindig másként „súlyozta” a tartalmát... olyan unortodoxos, ami szintén nincs kibontva értelmezésében... láttuk és már érezzük hatásait, ami nem egy áldás, de súlyos teher a népnek - sarcok, adók és megint adók, hogy ezt a szart fejünk fölött fenntarthassuk? És még egy lépcsőfoka is lesz: a prezidenciális rendszer!

Nesze neked „köz-társaság”!

Attól ne szálljon el, hogy megválasztották- nép elhitte, ha már loptak eleget, talán jöhet a felemelkedés is. Amúgy meg nem volt jobb- persze, ha előre látják a választók, hogy Orbán és a slepp milyen pofátlanul gazdagodik, miközben nő a szegénység, nem lettek volna megválasztva, mert a rossz MSZP is jobb volt a mostani kormányzatnál... a mostani tüntetések nem Orbán mellett szólnak, hanem már ellenük – Orbán mocskos és korrupt hatalma ellen! Ha még nem vették volna észre.

Az európai politikai rendszertől idegen a súlyok és ellensúlyok rendszere, mivel itt a nép a törvényhozásra delegálja minden szuverenitását. Ezzel a hatalom a parlament kezében összpontosul.”

Hazugság és csúsztatás ötvözete... a demokrácia alapja a súlyok és ellensúlyok rendszere. Enélkül egy nép (hacsak nem hülye) nem teszi le sorsát – mindenestül - egy „eszement diktátor” kezébe! Szóval- Orbán ne nézze hülyének a népet!

 

Tüntetések mindenütt- oka: elégedetlenség és változásra az igény immár.

„...egy új nemzedék lépett színre, amelyet nem érdekel az “antikommunizmus” és a “keresztény értékek”, s amely “allergiás” egy mindent ellenőrző államra.”

 

Ám a Fidesz ezt nem akarja megérteni, még mindig saját mindenhatóságukban bíznak. Idétlen egy társulat lett!

 

...az országgyűlés elnöke szerint úgy javíthatóak az amerikai-magyar kapcsolatok, ha az Egyesült Államok abbahagyja a szövetségesek közt „merőben szokatlan és barátságtalan” magatartást és politikát.”

Hát persze, no- meg hogyne... véletlenül sem a Fidesz hibázott és kormánya a nagy illiberális maszatolással, a Paks II-vel, Putyin „barátságával”, a kétarcúsággal és pávatáncaikkal... elcseszték, de belátni nem tudják, hogy hibát- hibára halmoznak. Elterelésekkel, gumicsontokkal taktikáznak- valamiféle időhúzásra játszanak, ami érthetetlen.

A párt által elkövetett hibákhoz járul egy új “belpolitikai” szereplő, André Goodfriend amerikai ideiglenes ügyvivő, aki úgy “nyomul” a médiában, olyan élesen és gyakran bírálja a kormányt, hogy minden vita ekörül forog. Ez úgy hat, mintha az amerikai nagykövetség lenne az ellenzék új zászlóvivője”!

 

Orbánék várják, hogy megszűnjön a népharag- belefáradjanak a kivonulásokba? Lehet ez is... de Orbánt ismerve tesz is rá egy lapáttal, majd magyarázza a rádióban, hogy a néppel van és a népért- izzadmányos munkával.

Lám ezermilliárd a nép zsebébe, hogy a banktól elvette – bár a hazugság csimborasszója a banki megsegítés, ami megint csak a kormánynak hozott hasznot, a nép nem kapott semmit. Emlékeztetőül: 180 FT-ban megállapított végtörlesztés – ezzel kifizethették a gazdagok az adósságot, a szegényebb réteg nem, mert még ennyi pénze sem volt, akkor a magasabb összeg esetében, hogy lenne lehetősége?

Élni és élni hagyni” Orbán részéről nem jó duma! Ízetlen dolog a harmónia morális követelményét hangoztatni így... az érzés rossz- a gyakorlat még rosszabb- erkölcsileg meg- magából sem indulhatna ki... a béka-segge alatt van!

„Minden negatív értelmet kapott Orbán keze alatt...

 

Sárgán „ég” a narancs

így is „éretlenűl”...

a tér torpan

fény-foltja belül

egyre- másra kápráztat

és ellenségként kerül -- (szőke)

 

2014. 12. 16.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 74
Heti: 120
Havi: 4 420
Össz.: 373 531

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán és a béka-segge...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »