Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a következmények...

 

Járhat e így Orbán? - egy focis hasonlattal jelezve:

A bogarak fociznak a réten. A hőscincér odamegy az egyik, padon ülő bogárhoz és megkérdezi:

- Te miért nem játszol?

- Nem látod? Én vagyok a cserebogár.

 

Az előző napon még- ha nem is dicsértem meg Orbánt, de legalább egy mondatával egyetértettem... pozitívan nyilatkoztam róla... hiba lett volna? - akkor hibáztam, mert- ahogy nyilatkozik e napon már- megint a régi Orbán, aki semmiből nem tanul. Hol erőt mutat és karakánul megmondja a magáét, vagy ravaszkodik- vagy épp sértődésre adja fejét... furcsa egyveleg, ami benne keveredik... hol sántikál a mondatok között, hol szárnyal egy-egy érthetetlen tartalommal, hol meg különbségtevésével sokkol... bőbeszédűségére késztető tendenciájával szemben a végleges és végső fogalmazás tömörségével, drámai sűrítéssel.

Most épp a sértődőst játssza el, miként:

"Az osztrák kancellár egyértelműen azt mondta, hogy ha csak kerítéssel tudjuk őket megállítani, akkor inkább engedjük őket" – mondta hajnalban a miniszterelnök, aki megfontolja a kérést.

Egy megjegyzés volt az osztrák részéről, nem kérés... kiforgatni a szavakat nem kellene, ma a tartalom orbáni felfogásban (nem szokatlanul) formabontó, módszereihez viszonyítva áttetsző.

Félelem, panasz? - a reakció feltartóztathatatlanul tör ki belőle egy drámai feszültségű mondatban. Ez volna minden, amit megjegyzett az EU-s tárgyalások alatt. Pártcsaládja felmagasztalja, ott még mámorban nyit távlatokat, ám utána, a lehűtött kedéllyel mint sejtelmes érzés belső reflexiója tört rá a következmény, annak ellenére, hogy a hatpontos javaslatából ötöt elfogadtak. Már-már az volt az érzésem, hogy- lám új színekkel lehet a hangulat, mivel (talán) a belenyugvás szükségét magyarázni lehet „szöges” akadályainak, de nem- továbbra sem megoldás az!

Halálthozó csókjára” nem kapott „nyelvest”... Merkeltől.

Kár, hogy ez a legfontosabb az összes javaslat közül. Ilyen értelemben tehát továbbra sincs védve Európa külső határa, és Görögországon keresztül továbbra is jönnek a nemzetközi egyezményeket megsértve illegális migránsok” – mondta. A miniszterelnök elmondta, úgy érezte, hogy nem volt meg az ehhez szükséges elszántság, bátorság, határozott fellépés: “Úgy éreztem, hogy ezt nem tartják olyan fontos dolognak, mint amennyire mi, magyarok annak tartjuk”.

És megint a lázongás benne, amiként „lehűlt” a légkör körötte, és- amivel a tétova értetlenséget méltatja... már- azt hittem értem őt, és mégsem, mert maradtak a gyötrelmes kérdések- a megoldatlan kérdések és Orbánban a hiúság és becsvágy is, ami eddig – mindig – tévutakra vitte őt! Hiába dicsértem- legalább egy mondatát? Pedig ez az egy-igazsága: „A magyar álláspont szerint a menekültek szétosztása nem oldja meg a problémát, melynek gyökere nem az Európai Unióban, hanem az unión kívül van, ezért megoldásra is az EU-n kívül van szükség. Emellett Magyarország egyáltalán nem ért egyet azzal, hogy megkérdezése nélkül frontállammá minősítsék.”!! Tévednék? Nem hinném.

Indítványozta még a miniszterelnök kiemelt partnerség kialakítását azokkal az államokkal, amelyek nélkül nem lehet kezelni a helyzetet, külön megemlítve Törökországot, és azt is javasolta, hogy “Oroszországgal is gomboljuk újra a kabátot”. Már gomboltuk- kigomboltuk („ruszkik haza”!), majd újra begomboltuk- erőmű, gazdasági együttműködés, politikai egyezségek mentén stb. a „keleti-nyitás” kapcsán, amiként is- először unikum jellege volt, mára már tragikussá lesz képileg... Szír beavatkozás az IÁ ellen helyes, de biztos, hogy az épp ott hatalmat gyakorlót támogatóval kell egyetértenünk? Ehhez én kevés vagyok, csak az az érzés bujkál bennem, hogy nem jó a háború – se véresen, se vértelenül! Az orosz épp Amerikát figyelmeztette, az atomfegyver telepítés miatt (van igazsága!), de mert a NATO szövetségese Magyarország is, és ha esetleg kitörne valami (mondjuk nem háború, csak hidegháborússá lenne a viszony), akkor meg- le is vetjük a kabátot?

Nem irigylem Orbánt, már főhet a feje! Talán nem is igazságaival van a baj? - de módszereivel igen! - amiként azt mindig is kifogásoltam...

Közös megegyezésre kell jutnia az itthoni pártokkal... A NÉPHEZ, Magyarországhoz ők is hozzátartoznak, hívják azokat, aminek akarják, így lennénk egyek.

A KDNP-s Fidesz egymagukban már kevesek az ilyen döntésekben. A parlament- meg már nem képvisel senkit, ott csak a magánérdek domborodik ki... értelme nincs- hiszen csak személyeskednek, és- mert a kormánypárt az országgyűlés nélkül is azt tehet, amit csak akar és tesz is. Igaz – lehet furcsán hangzik – de a felelősséget Orbánnak egyedül kell viselnie, hiába a „királyi többes”, amit szívből utálok is, mert az emberségesebb eszme megköveteli a felelősöket is – és az nem a nép - vagy csak az? - mert asszisztált a lehetőséghez? Bukott kommunista, ábrándjaiban csalódott radikális polgár, a világnézetének értelmetlenségét tudomásul venni kényszerülő liberális demokrata – az indulatok másságában az egyszerű ember, egyaránt szomorú most... az ország szétszabdalódott mint érzelemben mint politikailag. Másféle vélemény mozgósít ellene...ami már majdhogynem csatazaj!

 

nincs vigasz

 

...nyomorúság veszteség megverettetés

de nem szomorú lámcsak inkább biztató

hisz aki így bír még érezni akiben

ily éles kín képes teremni még

erősen él az és kíván is élni ha nem tudja is”

Nagy rá az árnyék

sok még ki- fél

az idő termi rá a legyintést” -

 

- Hát gyászolom magam előre - miként

képtelen lesz akárki elsiratni itt

s hoznak majd pár tört gondolatot

vigaszként -

 

Fáj- fáj a földnek

hogy fiain hever el

gyász itt melyben az ok:

a gyűlöltség rég -

...s minden aljas indulat még

hol ármány és szerelem soha nem volt egy

ekként mégis egyként

találhatók

...mégis kéz a kézben

templomok díszeként

ragadott el minden lobogót -

 

A mozdulat így is a régi rend szerint

azoknál akik kifele mennek másként

- csak sóhajom értük ott...

- látom haragvón a lét

örvényében a csengő-vég -

...merthogy a sarjadást

hol sok meleg gátolja

hol sok víz

hol a csak gonoszat tevő tél

...felállni nem segít e „világban

félszegen-sután bukdácsolót”! (szőke)

 

2015. 09. 24.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 226
Heti: 71
Havi: 3 216
Össz.: 372 327

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a következmények...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »