Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

A „betokosodott” Orbán

 

- mivelhogy Isten ledönt és újrateremt, emel és megsemmisít... így kapja le Orbánról - és bárkiről Fortuna is csúcsos kalapját... jegyezd fel magadnak: a mód vagy a modor, az- mi bizalmat kelt és kedvező fogadtatást hoz, a fölényes magatartás semmire nem jó, hatalma százfejű szörnyeteg!

 

Szidjam vagy ne szidjam Orbánt? - ez most komoly dilemma, ugyanis a baj a nyakunkon van:

A nyugati országokban végrehajtandó magányos, nem szervezett támadásokra szólította fel a muzulmánokat az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezetője egy, az interneten vasárnap közzétett hangfelvételen.”

És mert csak a provokáció volt eddig a kormány munkája, szabályokra hivatkozva – Orbánék bizonyára másként magyarázzák – s az „eredmény” is megjöhet hamar és máris lehet igazsága, egy kiprovokált igazság, melyet egy ösztönös, önmagába zárt viselkedési mód „termékeként” lesz beállítva.

Amit ő, Orbán, forradalomnak hívott

...az még csak elégedetlenség volt... de- mert tulajdonsága folytán és mert egyéni a beállítottsága (habitusa) is olyan, immár háborúként is elkönyvelheti, mert hamarosan kiderül, hogy mennyi „alvó-ügynök” tesz eleget a felhívásnak. Már lehet izgulni!

Az ösztön sorsszerű

...ekként határozza meg az ember sorsát... az „élvezet elvének” van alávetve, azaz élvezet vagy kielégülés, illetve a kielégületlenség érzése automatikusan szabályozza - és beletrafál, miként a társadalmi környezet gyakran tiltja és „cenzúrázza” kielégülésüket... a tudatból kiszorított ösztönök álcázott szimbolikus alakban manifesztálódnak... és éber állapotban pedig – először csak ártatlan elszólásokban... aztán, elérkezik a tudatosulás ideje és valódi lesz! Olyan Fraudi az egész... (!)

Érzelmi töltést kap

...majd az érdek befolyásolja (motiválja a robbantót, az egyéni akcióban), és az elvakult hit, hogy immár valakire irányulva, kiváltja a tendenciát- aki speciális „vonzerővé” válik! Elébb passzív majd aktív lesz! - egy központ körül összpontosulnak, amely egyben a személy szellemi életének a központja is... már a többi csak képességén múlik! A kínos-helyzet megteremtődött, immár háború is lehet belőle. És mert a hozzáértés, a gyakorlottság, rutin- így együtt, olyan pszichikus tulajdonságok, amelyek a tevékenységet egy sikeres végrehajtás irányába tolja- józan észt mégsem követ, mert elvakultak, ilyetén nincs okfejtés sem csak eredmény! Halálig! Ezen emberek ellen nincs védelem... életüket adják egy általuk jónak tartott ügyért. Nincs mérlegelés, nincs helye meggyökeresedett gondolkodási sémáknak... itt nincs próbálkozás, egy helyzet van- amit „megoldanak”, európai ember gondolkodásához képest, elég sajátosan... (!)

Lehet mellébeszélni

...és a szerencsében bízni, de a fanatikusság ellen harcolni nem lehet -

Ajman az-Zavahri úgy fogalmazott, hogy akinek van lehetősége van ártani ezeknek az országoknak, az “ne habozzon”. “Arra kell most összpontosítanunk, hogy a háborút a keresztes hadjáratot folytató Nyugat, és különösképpen Amerika otthonainak és városainak szívében folytassuk” – mondta.” És most lenne igaza Orbánnak, ám a viselkedés (a hatalmi arrogancia) egyetlen célra tevődött és az a kirekesztés – cselekvéseik kiáltó hibája, hogy mindig mások felé fogalmaz kritikát, önmagában nem vél (amúgy se lát- se hall) hibát. Valahogy, mintha az értelem lustán dolgozna. Invázió van és támadás? Cinikus megállapítás... a kerítés semmire nem jó... és Isten ne is adja, hogy megtapasztaljuk miért! Nincs megértés, a hiszékenység itt nem elég, mert nincs bizalom sem, az erő önmagában semmi... íme az ember! - ki Orbán – tulajdon társadalmának és viszonyainak megalkotója és fenntartója, mint történelmi drámájának szerzője! A jelen helyzet egy képtelenség, nem tud elemezni, tagolni, és fontos, illetve lényegtelen részekre bontani. Káoszt teremtett, ami most valóságos csapás lett!

Mégis elképeszt

...hogy se nem gyakorlati ember, se nem elméleti... ezek taglalásába nem mennék most bele – és nem tanul az eseményekből. A kommunikáció szarsága a viszonyok megromlásához vezetett és mert a valóságról, igen kevés származik első kézből, immár a tapasztalatunknak is irányt szab! A folytatódó korrupció, a hazugságáradat, a harácsolás, a bürokratizmus új viszonyokat teremtenek – hol van már az a magasröptű filozófiai eszmefuttatás, hogy a lét határozza meg a tudatot... miként visszahozta Orbán a múltat s vele az erkölcsi rendszerek maradványit és a hangulatok lecsapódásainak terét, ahol egymásnak feszülnek a törekvések és a velük ellentett mozgások itt! Megteremtődtek az ál-közösségek, a klikkszerű képződmények, s az elzárkózó- kizáró privatizálás, valamint kialakult a társas magány, az ilyen együttesség lenne az erő? – a valóban rettenetes erő! Baj van az orbáni szemlélettel. A valósága: ravaszsága! És spontán és ellentmondásos folyamatokkal színezve az indíték, ami csak egy nézőpontot engedélyez, az Orbánét!

Akkor, hogy higgyem, hogy előre látott valamit is? Semmit! Hű bele Balázs módjára vagdalkozik, és ha beletrafál valamibe is, az csakis a véletlenek műve! Mint, ahogy boldogsága is, a német határok miatt!

Gratula-

...ez ám a vezetés, ekként – ezzel a spekulatív elmélkedés vágányaira tévedt! A konkrét történeti feltételek neki semmit nem mondanak, konfrontációk és utópisztikus meghatározások mentén „zagyvál” a világgal, ellentmondások feloldása nélkül húzza meg a határokat – kihagyva a „vándorlás” fontos tényeit! Hogy menekültek jönnek, hogy az háború elől vagy a jobb-lét reményében van itt – szerintem mindegy is, ha nem ott oldják meg a politika a problémát, ahol az keletkezett. Az orosz pl. ott segít, oda is küldi a segítséget!

Ami itt- a valóság, aki akar, az menjen, mert nálunk maradni nem akar, hát minek az erőszakos marasztalásuk, amivel magunkra vonjuk a migránsok haragja mellett, a más államok vezetőinek haragját is... „a magyar miniszterelnök a "határozott jelszavak és az egyszerű igazságok embere", aki mindenre tud egy "gyors megoldást".

"Menekülthullám? Építsünk egy kerítést! Rakoncátlan menekültek? Csukjuk le őket!" - írta a FAS munkatársa. Hozzátette: Orbán "legújabb ötlete", hogy aki a "Szírián kívüli +biztonságos menekülttáborokból+ Európába jön, nem jogosul menedékre, mert csak +jobb életet akar, mint a táborokban+"

- "A szerző szerint a menedékjog megadásáról annak alapján kell dönteni, elvárható-e a kérelmezőtől, hogy visszatérjen a hazájába.”

 

hiába a panasz

 

Bíborban bársonyban

valahány tudatlan

...ám mirtusz-ágat csak annak ítél

ki most szárnyal

...hírnévre dicsőn csak

fényleni nem restell – s még

vadabb dallamra szólaltat -

...hallva a Nyugat robajos lendületét

és hogy rád mutogat ujjal

rideg árvaságod még

hiába panaszlod „szaporán és vidáman”

vágyra-kínzó gerjedelme rád ég

...így leszünk összezárva idők végéig majd? – (szőke)

 

2015. 09. 14.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 69
Tegnapi: 74
Heti: 69
Havi: 4 369
Össz.: 373 480

Látogatottság növelés
Oldal: A "betokosodott" Orbán
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »