Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és Brüsszel.

 

Majd belejön – mondják –, mint a kiskutya az ugatásba.

Meglehet: ehhez már hangja, pofája van is.”

 

Orbán, ma az EU-ban tárgyal, kioszt, javasol és önfényez! - „nyilvánvalóan abban is reménykedik, hogy a terv bebizonyítja, helyes volt a kerítésépítés, vagyis hogy Európának először a határait kell megvédenie...” és az már egy másik Európa lesz! Úgy jár majd mint az egyszerű ember:

- Elnézést megmondaná, melyik a túloldal?

- Persze, az ott szemben.

- Hát most már tényleg megbolondulok! Onnan meg ideküldtek!

Lám a „haszontalan,” fölöttébb kevéssé jövedelmező „függvényszámításaiba” mélyed – és lehet-e más a válasz, hogy „kitárulkozására” önzéssel lesz felelet? Egy másfajta önzéssel az öt-év orbáni filozófia, a társadalmi tapasztalatok tükrében ott, ahol eddig csak a „haszonlesés”-politikája jutott érvényre, most épp- egy bekerített „mocskos-birtok” uralkodója, úgy bont viszonyt, hogy ad? De hiszen Merkel- már erre utalt... nem is olyan rég, ahogy említette Görögország és az olaszok problémáit- a bevándorlókkal kapcsolatban, miként ott a legnehezebb a helyzet. Igaz összeget nem mondott! 

Orbán Viktor fittyet hány Európára – állítja a Foreign Policy című folyóiratban az amerikai Rutgers Egyetem szakértője, aki szerint egy brutális, érzéketlen autokrata épp úgy tönkre tud tenni egy uniót, ahogyan egyetlen almától megrohadhat egy egész kosár gyümölcs.”

Orbán csak a saját zsebét védi most is, hogy megelőlegez egy gesztus-értéket.. s ennyi!

A valóság, lényegében látni és megnevezni a dolgot – a tényekből kiindulva a viszonyt, az illúziók lefosztásával indul... és ahogy szokás volt is, következik a játék... játéka a szavakkal. Mert nincs megadás (Orbánnál az lehetetlen) – nincs önfeláldozás – bár úgy lesz „munkája” öndicsével, és nincs önátadás sem... csak rideg megfogalmazás, a látott képek és elhangzott hírek után. S látni fogjuk, hallani inkább- miként a dolgok lényege nem azonos a dolgokról való közkeletű fogalommal. Csoda nincs, „mindig megbüntet valami, ha rászorulsz valakire”! Az egész történet ismeretében lódult meg a fantáziám, megkísértett a tragédiákkal vemhes légkör. Ilyetén- a ténymegállapításokra Orbán sem tehet mást, mint felborzolt idegzettel, füllel a tények hallására- nyel nagyokat az elkövetkezőkre... az értelem ebből is kimarad!

Brüsszel újjászervezi a képalkotás módját, amivel Orbán még-nagyobb lehetőséget lát belpolitikai meggondolásra, s láttatja majd a múltat (háromszoros győzelmét vele), miként is – és bizonyítható módon – a nép akaratában ott, annak akaratát - mint szokta mindig - egy magyaros-énbe zárja... ez már sajátos vívmánya politikájának...

 

 

mindent elérsz?

 

...csak nem halni vágysz, hogy kezedben fogtad bősz kígyóidat?

Vagy méreg-levével kész lennél itatni másokat?

Bízva remélsz, mert mindent elérsz

sikereidtől ily kótyagosan?

Lám- csak, mily kevély diadalmenetben,

már ritmust dübörögnek a lábak...

 

Várj csak, a menny dühe elér még!

 

de a nép: az alja nép...

s csókot kap valahány barát,

hát semmitől sem tartasz?

Öntelt díszvonulásod temetésre válasz

...űzve, esztelen okoskodás útján

nem üdvözítlek, nem is hívlak,

asztalát teríted a gondnak – (szőke)

 

2015. 09. 23.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 74
Heti: 120
Havi: 4 420
Össz.: 373 531

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és Brüsszel.
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »