Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán sem az utolsó...

 

 

Üljünk le rögvest itt,

...amíg lehet még,

bort töltögessünk.”

 

Aljakszandr Lukasenka a szavazatok 83,49 százalékával megnyerte a vasárnap megtartott fehéroroszországi elnökválasztást, és ezzel elnyerte immár 5. mandátumát.”

Európa utolsó diktátorát nem lehet megállítani... ez valami vicc? - hát Orbánunk micsoda? - vagy már le sem merik diktátorozni. Nem kell félni Ő is nyerni fog megint... megnyeri a 2018-as- sőt a 2022-es választásokat. Ugyanis ellenzék az nincs- összefogás náluk egyáltalán, hogy megmutathassák magukat. Arra még hajlandóság sem... vannak, jól elvannak, a langymelegben. Ám Orbán nem lankad... ő erővel és- ha kell, majd a választások előtt- újfent átírja a törvényeket, miként az a saját javát szolgálja, akként, hogy az érzelmet is belevonja. Nem bántom – bántani nem akarom az ellenzéket, sokfélék, sokféleképpen gondolkodnak is, ezért nincs látszódásuk, a nép szemében még érthetetlenek is- hiszen (ha ami aktuális is- az most éppen nem ildomos), de a szem-előtt lévő aktualitásokat – amúgy csak egyet - mindig - (egy eseményt meglovagolva) ismertetve, azt részleteiben és elemezve, annak helyét, szerepét (ám teszik, azt immel-ámmal van) tárnák elénk, talán érteni is lehetne, hogy mit akarnak és mi- többről van (lehet) még szó a tartalmakban. De nem, nem ezt teszik – egymást marcangolják, mintha Orbán elfogadnák egy szentnek, az itt-ott módosításokkal szinte- egyet is értenek vele! Közlés ennyi, majd témát váltanak gyorsan és beszélnek a nép nyomoráról, az éhezésről és egyéb másról, de a megoldás felé semmi sem dúsítja fel az akaratukat!

Szóval, ha így- akkor diktátorunk is megszerzi a negyedik ciklusát is, ha még az elsőtől kissé elszakadt is... ahogy mondja a pihenés ideje még nem jött el: most még óriási lehetőségeket lát, ami még jó néhány évig kitarthat.

...most a jobboldalon sokkal több a tehetséges fiatal.” A baloldalon egyet sem lát, bár őket nem ismeri annyira. Ez a mondat számomra nem mond mást (még ha másként interpretálja azt Orbán), hogy nem népben, nem nemzetben gondolkodik, hanem bal- meg jobboldalban. Ez nonszensz... kimutatja alkalmatlanságát... ilyetén vannak a káoszérzetek is, a direktívák, az önkényes megoldások- az értelem bölcs érvekké nem ért még meg- ekként és most emberségnek kevés!

A Jobbikról óvatosan beszélt, szerinte nagyon élesen elválnak a párt szellemi irányvonalát meghatározó emberek és a Jobbik szavazótábora, amelynek tekintélyes része baloldali. Az ideológusaik nem. Szerinte nem lesz esélye a Jobbiknak 2018-ban, mert lehet azt nyomni, hogy ők a tiszták, de a nyolcmillió emberből ötmillió szavaz, de 17 százaléknyi csak vándorol a szélsőjobbtól a szélsőbalig.”

A háborgó lélek hullámait ezek a szavak el nem simítják... és mert nincs jövőkép, hacsak az nem, hogy: „Szerinte nem lehet feladni azt a gondolkodást, hogy minden területen, ahol már voltunk a világ legjobbjai, vagy voltunk a világ legjobbjai között, oda vissza kell jutnunk...” és ebben igaza is van, de az ne a fociról szóljon! A stadionok fényesen állanak – magukban... az ország meg romokban! Vona hétvégi kalandja is ezt mutatta!

És a kullogó bocorgásokat nem hívnám (helyében) szárnyalásnak! A gazdaság és a politika a béka-segge alatt – vagy a béka-színt az etalon?

Orbán logikájával föl nem fejtem, annak szépségeit...

Aki személyes üggyé teszi, az ellenzéki támadásokat lefordítja a saját maga morális értékítéletének a nyelvére, az egy vesztes ember. Azt nem lehet. Ez egy csata. Aki nem bírja, akit megvisel, aki ezt idegfeszültséggé alakítja magában, aki ebből morális dilemmákat csinál, az alkalmatlan. Ha kint állok a mezőn egy nagy karddal a kezemben, és rám jönnek hárman, akkor nem moralizálok, nem okoskodom, egy feladat van, hogy azt a hármat le kell kaszabolni. Nincsen mese.” A törvényei mégsem erről szólnak... azok lekaszabolják azt is, ki segítségére siet a rászorulóknak... az igazi bűnösök meg szabadlábon vannak, s úgy is védhetik magukat. A vétlen meg előzetesben rohad! Tehát marad a harc és kaszabolunk! Értse, aki... és ahogyan akarja! De a társadalmi bajok orvoslását hol is kezdjük? - ha a kivezető útra nincs hívó szó! Csak a latolgatás kínzó érzése még!

 

„Friss, oltárravaló gyepet,

tömjént és koszorút hozz- sebtiben:

színbort tölts, ma az áldozat,

füstjét látva”

- valaki megszelídül tudom!

 

a dolgok közepe

 

...a „hedsra” rá és

fut Mohamed máris...

- alvilág és pokol még

akár az összhang - rászerkesztett

elsőbbség

herosztratoszi” tetteiben

ember vagyok – mert lettem

egyhelyzetű (teljes díszben)

de- és ezért

semmi dolog nem idegen

előttem

...bár a farkas bennem ég

ám a jel

hogy mindenki megkapta

magáét már tőlem

...már magáért győz meg – ott -

szégyen arra ki rosszra

gondolt -

medias res” ekként! – (szőke)

 

2015. 10. 12.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 22
Tegnapi: 278
Heti: 1 103
Havi: 4 248
Össz.: 373 359

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán sem az utolsó...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »