Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

"Szellemi Honvédelem"!

Harsog a lét a kormánytól… addig én lét-helyzetemben hányok. Merthogy üresfejűek sokasága szűrt elsajnálkozással a vanból építik a nincset… ahogy Európa ellenében meg velük (nyugi! ne hámozd én sem értem)? – hol most- oly jó magyarnak lenni, hiún-haszontalan- mivoltában fölösleges megnyilatkozással a bárgyúság legteteje! És mert nálunk jó megy a válságkezelés, náluk meg nem! „A kutya ugat, a karaván halad”!

Ez a kabinet már hazugságokkal agyonmérgezte magát, narkóként használja… míg az unió bizodalma, mely lehetne erénye és ereje is talán, melynek levegője életmentő is lehetne akár, most „kivakkantott”!

A CÖF által: „Most arra kényszerülünk, hogy a keresztény Európa gyökereiből táplálkozva, hazánk védelme érdekében meghirdessük nemzetünk szellemi honvédelmét”.

Valami itt is rejtett… elrejtett bőbeszédűségre, s ez már bravúros is, mert e kínélvezet megrendülésünket hozza… megrendülve látom, hogy a nyelvöltögetés divatba jön megint (be gyerekesek)! Az életösztön és értelem pöréből a gyanakvás elvisz a tárgytól, mert kegyetlenül próbára tesz az idő, ahogy a hitet kimossa szívemből!

"Gyakorlatilag felállt egy civil honvédő hadsereg, mozgalom, s a jövőben egyetlen gyalázatos, lejárató megjelenést, megnyilvánulást sem hagyunk szó nélkül. Itt az ideje, hogy a külföldi sajtó is megtudja az igazságot Magyarországról és a magyar kormányról, a reagálásainkat határainkon túl is megjelentetjük” (!)

Hogy be ne szarjak! Miközben négymillió magyar nélkülöz – jobbdolga nincsen a honvédő szellemiségnek, mint kötekedjen? – és léthelyzetünket rontsa, mert ma magyarkodni érdem (jó pénzért – nem megvetett cselekedet lett!).

Orbán Magyarországa a gulyás lenne?- hús nélkül… krumplileves talán?- krumpli nélkül… vagy pásztor-leves? - szalonna és lebbencs nélkül… mert a belevalót milliónyi magyar már megvenni sem tudja… hogy baszd meg a tudományodat Öreg! Innen már nem csoda, ha millóid fele kint keresi boldogulását! Testi és lelki vágyaktól gyötörve emlékeibe réved és más-más kultúrákba keres menedéket!

Tudja meg az igazságot, kinek más a véleménye? Már tudja, ehhez fölösleges a fókuszálás, attól jobb nem csak rosszabb lesz a helyzet! Bonyolódik amúgyis!

És a választ minden „szellemével” rá megadja a CÖF – megdicsérve téged- érted magasba törők! - büszkén és távol az értelemtől vitézin-szövődő- véderőként szellemét mozgósítva korán túlnövő múltján magát hozva történelmünkből, hogy „győzelmi”- esély van… s mert szubjektíve- oka a pénz, hogy hiányát ne szenvedje, kiáll a placra, hogy visszhangozzék nyüzsgő, eleven, tarka világgá önzésből! Miközben buzdít, az értelem elbúvik dacos elszántsággal, mert az embereknek zengett „dal” elkülönít! Bután a vártán és bocsánatra kötelez – mellyel drámaiabbá teszi a végkifejletet, ahogy az ősi példabeszédek nyelvét kölcsönkérte, mellyel megnőtt a hasonlatok távlata! Formai felsorolással, de érzelmileg mégis siváran… hol a nagy „gondolkodók” kísértő-félelmeire az agymenet ad válaszul egy „indulatmenetet” (saját maguknak)! Lám: így tud bölcseletté tömörülni a hülyeség!

Most jöhet a feljelentés- a kényszervallatás talán, mi már egyes helyeken kínvallatássá lett, ahogy rátorzult-hatalommal halálba küldik áldozatnak a pórt (aki annyit is ér), mert reményeit feladta hitét meg kimosta szívéből egy erős hang!

Az igazságot akarjátok, hát rajta, tudja meg a világ, hogy is folyik most „dialógusaiban” Orbán diktatúrája. Mennél több szervezet alakul a kormány mellett- érte, annál jobban igazolják – és éppen ők – hogy nálunk működik a diktatúra, bár ezekkel a cél épp a demokrácia mutogatása volna! A 2/3-dal amúgyis minden lehet, és minden tehet, és nem kell ahhoz semmilyen műszervezet sugalmazó ereje – mert az elveszett boldogságot kereső remény panaszát úgy sem hallja meg a „Fő”! Viszont a „békemenet” a „Szellemi Honvédelem” álságos és képmutató és hiteltelen magamutogatás egy színjáték csupán (!) – vérbeforgó szemekkel az elkötelezettség és éppen a saját népe ellen!

Tudják meg kint is? Tudják! Minden más csak erőlködés az elementáris sodrásban – történelmi emlékezete éppen a mindennapitól annyira eltérő történéseivel igazol! És a logó! – Istenkém!- meg jaj és gondolom besárgulva (irigyen?) - rá (vagy lilulva (!) – merthogy e szín meg a kielégítetlenség színe volna - libabőrözve): „/…/kezükben a nemzeti zászlóval /…/ a keresztény-nemzeti népmozgalmak jelképe lehetne." Szolidárisan?

Máris sok a szöveg tőlem! – ennyi „méltatást” még nem kaptak felőlem… egy-másba- fonódó jelenségein inspirált- a „lényeg” reális valósága - hogy hogyan „ültethető” emígy keresztényi gyökerekbe? – nem is szabad hideg racionalizmussal szételemeznem!

Választunk, és aki akarja, majd teheti, bár mindegy is, hiszen Orbán és „vitézei” nyerhetnek a-nélkül is, ügyesen kidolgozták annak szabályait, praktikus résszel minden fordulat beburkolt már – praktikák sorával idealista „szerelemkoncepcióvá” lesz aktusa – jellegénél fogva is önmagában a biztonság, vertikális és horizontális vonalain (mű-veretlen) absztrakt teret teremt a konkrétság! Győz a Fidesz! Hajrá! – mert „jobban teljesít”? - hazugon talán…

Az ellenzék is megvezeti a népet, hiszen ők a Fidesszel ellentétben nyerni sem akarnak… nem is mernek – a kihívás, bukás lenne, és tiszavirág-idővel keretezve bizonytalanabb a jövőjük, ha főt hajtanak: jogi, biológiai, lélektani és morális értelemben is biztosabb létük a fennmaradáshoz, mintha ellenkeznének – persze a látszatot a nép felé fenn kell tartaniuk! Ezért is nincs megegyezés csak egyénileg keresik a biztos „pózt” a biztos „fogáshoz” (ami látszat csak), hogy négy évig jelöltjeikkel és vezéreikkel a parlamentben megint tehessék a semmit, tehetetlenségüket elfedve új-hangjaikkal a politikai elképzelésekben és mindezt kondicionálva jó- pénzért! Társként a hatalommal önmagukért!

Nekünk a „bojkott” maradhatna! És várjuk is „szamarainkat”, akik felmerik vállalni a vezetést… hogy a nyáj el ne tévelyedjen ily elidegenítve e társadalomban! Lehet hiába? - ezért „bojkott” helyett táv-maradok!

 

Aki már a pillanatnak él…?
Rian, robban- válaszra vár a robajban
A létből, mint űzött vad rohanva riadtan…
(Űzetésén a nép!) Ki utána- már-csak
Haraggal ég, úri- csalfa-színeivel valójában:
Ott a vég! Ott a vég!
Sok ki, még e kornak szaván elalélt.
Zálogul van
S véges-erején…
Rideg viszonyt „tűr”
Benne a gyönyöréh-
Ohó, enyhíthetne étvágyat,
De hol a remény, ha lángol az arc
Hol a remény? Téged „dicsér” hol az éj!—(szőke)
 

 

Rezsicsökkentés egyenlő parasztvakítás! Figyelemelterelés minden másról… mert nincs gazdaság, a meglévők is agonizálnak, pénzük nincs – fizetni nem tudnak. Az árak már felmentek, a rezsit előtte megemelték és többel – a szemét, a víz, a kéményseprés? – megduplázva, de legalább is jócskán több - mit adni akarnak. Mégis Orbán szövegére ugrik ki „hív” – ki még beveszi a maszlagot, hogy munkából kell megélni (ha volna, de nincs – az orráig sem lát el – megnézhetné egy szemész), aki spekulál, az elbukik (!) - és mert a kapitalizmus, mint rendszer csakis spekulációra alapszik (aki beruház, és nem spekulál, az nem is él meg!), akkor miről regél ez a „jó”- ember?

Egy ilyen „kényes” területen, hol kizárja a kristályos bizonyításokat – nem foglalkozik a múlttal (legalább is az értelmezést igénylő ismétlés maradt el!), hanem a meg nem történt dolgok felismerését igénylő „termést” látja! Azt a „termést”: mellyel a választást segíti – mindegy, hogy közben emelnek a szolgáltatók és az idő-intervalluma távlataiban meddig fog elmenni sem ismert… majd lesz valami, mert - amit tettek az a pont, ami mindig ott van, ahol ismeretelméleti bizonytalanság befolyásolja a gyakorlatot, azt - ami eddig nem volt (!) - ám nem is jobb a semminél! – ezért az eddig volt elmélet és gyakorlata egyáltalán nem összeegyeztethető gondolatok születését eredményezte… bár megközelítése újító volt, megvalósításával túlon-túl átlátszó „pregenitális” örömöket nyújtott!

 

2013.04.20.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 21
Tegnapi: 54
Heti: 337
Havi: 3 482
Össz.: 372 593

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: "Szellemi Honvédelem"...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »