Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Szellemharcos-ok...

Mára divat lett ügyet kreálni abból, ami nem is ügy (pusztán egy felvetés volt), persze a hamis-hír még „szennyezhet” is- lásd a nyugdíj... hogy ki mennyi gyermeket szült – de Varga jelentése szerint 2030-ig a kormány nem kíván ezzel foglalkozni.
Mit tesz az MSZP  (Kórozs)? - elmondja hol hibádzik a dolog, és még véletlenül sem azt taglalja, amit állít, merthogy nem hisz a kormánynak (ezzel nem is volna baj, sokan nem hiszünk), de könyörgöm akkor mondja az okokat, hogy miért nem hisz és miért hiteltelen a kormány. Pár okot megemlít a nyugdíj kapcsán, ami még kidolgozatlan is (bedobva a gumicsont- így teszteli a Fidesz, mit akar a társadalom) – egy szellemharcos-elánnal esik a semminek...
Ha eljön az ideje, lehet a parlamentben ellenkezni és megvitatni, persze nem szalonkodva (ahogy az MSZP-nél már szokás), hanem úgy becsületesen odamondogatva – most és ez ügyben korai még, mert ezer sebből vérzik, mint ötlet is- nemhogy törvénytervezet volna. Viszont van ezer másik ügy, amit vitatni kéne – ilyen a szabadság kérdése, a szobor, a metró ügye, ilyen az illiberális rendszer bevezetése, hová is tartozunk kérdése, az egymás piszkítása – hogy miért lehetnek eljárások az ellenzéknél, és a Fidesznél pedig miért tabu minden gazemberség, a várba költözés, az olcsó állam drágulása, Paks ügye, a mintának felsorolt államok helytelensége, a hatalom adójátékai, az állami kisajátítások (posta ügye benne), EU-s pénzek körüli mizzériák, pályázati "ferdeségeik" stb...
Kitalációktól a kisember nem lesz okosabb, de megvezetve igencsak. Ezért a valós ügyekkel kellene foglalkozniuk az ellenzéknek, vagy semmiből nem akarnak tanulni?
A szocialisták, most a szociális érzékenységükkel hivalkodnak, de a hatalmon mindig a tőke kiszolgálói voltak... a szocialista értékek igencsak elvesztek, vele hagyományaik is – kicsit megpiszkálva- megvakarva a felület (és mindig egy választás előtt), mindjárt felszínre kerül valami nem kívánatos (mint Tóbiás legutóbbi ügye), ami se nem törvényes (még törvényszerűnek is sánta), sem nem etikus! Nem mintha Zsiga, Lázár, Kövér vagy Rogán különb lenne, de...
van ugyanis nálunk tényfeltáró újságírás, legföljebb az érdemlegessége vitatható. Igazán kár, hogy a mi valóságfeltárásunk pártalapon működik. Az egyik oldal sajtója leleplezi a másik oldal disznóságait, a másik oldalé pedig az egyikéit, a saját táborukban előforduló korrupciós és egyéb ügyektől viszont eltekintenek a riporterek... és csak az csodálkozik rajta, aki néhány évtizedet nem itthon töltött.

„Amely hagyománynak
            kiverik a fogát,
hiába húznak arra
- akár indulókkal -
aranykoronát.”

Idézve egy blogból, amely népies kiszólásokkal bővelkedik:
„Azér az az eléggé gáz, hogy egy  barátinak mondott nemzet magasrangú közéleti szereplői maguk között csak szopóskurvának tartják a magyar miniszterelnököt.
Dehamá a gáz kerűtt a szóba, ugyanott bedobták a molvezér nagyarcú dumáját az ő kis jogi trükkjéről, amit az elkurvult magyar igazságszolgáltatás azóta szolgai módon meg is valósított.
Azis kurvajó, máhogy a stílben maraggyunk.
Aztán meg jött egy ártatlanul induló bizottsági ülés, a hol az uborkafára felkapaszkodott egykori hódmezővásárhelyi táskahordó csicska kimondta a frankót:

    „Elolvastam Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr balatonőszödi beszédét, mind a két részletet, nemcsak azt a minimális részt, ami nyilvánosságra került…”
    „Ennyi év távlatából, némi higgadtsággal kezelve a helyzetet, nagyon tanulságos, lehetne belőle sok mindent figyelmébe ajánlani a mindenkori kormányzóknak, már akik az országot kormányozzák”

Én meg ennyi év távlatából azt mondom nektek rohatt politikai ringyók, hogy nem hiszem, hogy ezt most olvassátok először.
Olvastátok ezt ti már kétezehatban is, és akkor és azóta is arra használtátok és használjátok, hogy kurvára destabilizáljátok az országot és lejárassátok a politikai ellenfeleiteket.
Mosmegitten szarházi sunyi módon, ahogy szoktátok, tanulságoztok.
Kíváncsi vagyok, az ugyanilyen szarházi sunyi módon kitervelt és felépített arkangyalos giccsparádé szarkupacotokról mikor vonjátok le a tanulságokat.”
És be meritek azokat ismerni valaha is... (?)

Gyurcsányról -...pro és kontra - „Gyurcsány Ferenc egy köcsög” – ezt Szikora Róbert mondta egy koncertjén, majd Vujity Tvrtkónak a TV2-ben hozzátette: a volt miniszterelnököt Magyarország legkártékonyabb emberének tartja a háború óta. Pataky Attila szerint Gyurcsány Ferenc „egy nullszériás, egy elmebeteg”. „Hol volt Gyurcsány, amikor én már voltam, és hol lesz Gyurcsány, amikor én leszek?” – tette fel a költői kérdést az Edda frontembere. Az idei EP-választások előtt tett hitet Gyurcsány mellett Czeizel Endre. Az orvos-genetikus azt mondta: „A most következő választáson bizonyítanunk kell, hogy mi európai magyarok vagyunk. Úgy érzem, a Gyurcsány Ferenc vezette DK ezt a nézetet képviseli, én ezért fogok rájuk szavazni.”
Nem semmi megjegyzések (pro és kontra)!
Szikora és Pataky is csak magából indulhatott ki. Ostoba megjegyzéseik felülmúltak mindent... Szikora elballaghatna, mint a katona, miután már leharcolta magát a „Gidákon”! És Pataky lett inkább nullszériás, hogy havonta elviszik az ufók.
Nap, mint nap- szinte óráról órára élünk – már nem is napról napra, halál-fáradtan (kinek van munkája), elcsigázva, pontos információk nélkül... és akkor a „puha-pöcsűek", akik csak magukért vannak beszólnak annak, aki nem szégyell a szegény mellé állni. Így is csak ösztöneinkben, tapasztalatainkban bízhatunk, mint a nem ismert vagy jól ismert tényekben. Gyurcsány jelenleg a legkarakteresebb személy, és az ember nem szívesen adja fel a reményt, hogy esetleg lehet még jobb – és az ország nagy része nem veszi észre, hogy itt valaki zászlót bontott? A felkavarodott ország nem figyel fel a határozott hangra?
Bár „A DK számára legpozitívabb forgatókönyv egy 10-15%-os középpárti létről szól, amellyel azonban már megkerülhetetlen koalíciós partner lehet Gyurcsány Ferenc pártja.”
És lám, csak rájönnek ellenfelei is, hogy az öszödi-beszéd lényege nem a manipuláltan kiragadott mondatokban rejlik... „sokat kopott az exminiszterelnök negatív imázsa és az évek során maga Gyurcsány is megfontoltabb, higgadtabb lett, ezért optimista azt illetően, hogy középtávon sikerül-e leráznia az ellenfelei által ráaggatott stigmákat.”
Szándéka a megújítás és egy korszakváltás lett volna, és sokak ellenében mondom, nem az újraválasztásakor kellett volna félreállnia, hanem le sem kellett volna mondania (szerintem itt hibázott).
Hibái vannak, de kinek nincsenek – aki dolgozik, politizál, elkövet néhány rossz „mozdulatot”, s kiejthet néhány rossz mondatot is, de ő nem Orbán, aki megmondja a tutit, hanem képes beismerni, ha melléfogott. Ez a különbség, ez írható javára mindenekelőtt, szemben Orbánnal, aki tévedhetetlennek hiszi magát, még akkor is, amikor már a fél ország ráment a hablaty politikájára...
Az érdekes, ahogy tűr, tűri "bal-sorsát" Gyurcsány, hogy felette fenekedjenek... és nem értik, mert nem is akarják érteni -  azt sem, hogy mindig felveszi a kesztyűt, nem szalad meg a hatalom elől, soha nem röstellt „vallomást” tenni (beismerni, ha hibázott), és egyenes-derékkal viselte, amikor „koromsötétbe” mártották, megfenyegették, és pokoli lármával kísérték... ezért is a szó legnemesebb értelmében nevezhető Embernek – igen, nagybetűvel. Százszor inkább, mint Orbánék!

Már a szélkakasok is kukorékolják,
a világ gondját elragadják az érzelmek,
hogy adóin felettünk újráz
a hatalom:
pénzszeretetén hatol buján
a zengő
és dicső szerelemért...
E vágy ott
oldja lelkét és így néz le most reánk-- (szőke)

2014.08. 01.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 33
Tegnapi: 278
Heti: 1 114
Havi: 4 259
Össz.: 373 370

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Szellemharcos-ok...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »