Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán "pálfordulása":

 

ennek Magyarország issza meg a levét

 

...az elszánt lelkierő előtt ahogy

csak folytonos magának mutatja

hogy forr a harc – (részlet - szőke)

 

A Foreign Policy Magazine sorozatának utolsó része „Orbán Viktor visszafejlődése” címmel azt írja le, miként lett a magyar miniszterelnök liberális reformerből jobboldali demagóg...

olvassák is...

És ekként, ezt nem is taglalom- viszont... és máris másként folytatom. Orbán leakar mondani? - nem soha! Aki gőzerővel dolgozik máris a 2018-as választások csalás-sorozatán (miként- hogy sikerrel jártak - csalás terén - 2014-ben is, sőt a nép még választani is elment- amivel legitimálták minden addigi munkáját és hatalmát) – hát miért ne tegye a következőkben is.? A lemondás csak elterelés - a javából, bár van párt ki felismerte a háttér-munkát (Együtt...), és már szóvá is tette azokat, de ez a Fideszre vajmi kevés hatással bír.... teszik „dolgukat” és csalnak megint!

Majd bejárják Európát s elregélik ők győztek megint (persze- hogy 2018-ban)! - azzal a másfél-milliós Magyarországgal, akik rájuk adták szavazatukat (ennek is a fele odakintről)! Nagy durr! És nem sül ki a szemük, bőrük sem pirul, bennük a jelzőberendezés is elromlott (ez volna a lelkiismeret) – ám magukért- és kizárólag az adott helyzetből (mint mindig is) már leszűrt a tapasztalat! Orbán körülnéz és le is, senki nincs körötte és láb alatt se – nyert (!) - már most. Bárha- inna egy kicsivel kevesebbet, akkor a tisztánlátás is sajátja lehetne- de a sors éppen ezzel bünteti, amiként fogy a magyar és elfogy végleg- társként a „jobb” nem osztozik e „férfinek” nevezett emberalakú csalóval a jövőben. Bár Orbánnak olyanja nincs- emlékezzünk a háttal evező hajós példájára: a szem látószögébe került képpel kell foglalkozniuk, hogy mi lesz? - az még nincs... (!) – és mégis van? A választás, a saját érdek, a mutyi, a korrupció- a modern pusztítás minden válfaját felvonultatják így... és már előre?

S képzeld el: még egyre porosabb lesz minden. Min-

détig szürkébb lesz a világ, - mintegy ridegség

Elönti majd a dolgok lényegét, lehatol s a por is itt fenn

Mindegyre elhatalmasodik...”

 

Tehát és megint, a történelem újabb buktatóival itt – ahol már hellyel sem kínálnak meg – az eszméi farkasul- ordítókkal a riadalom, és ez már rég nem a felelősség riadalma csak egy egyszerű félsz az emberben, hogy lám a Nérónk mivé teszi a pillanatot, és mint mindig is újabb harcait vívja a „tehetetlen” Európával – akként ébresztve frissességre, hogy el fog pusztulni az időn-kívüliségében! Pedig: „a régi Európa legszebb öröksége az emberi méltóság. És a földrész most vizsgázik: a tantárgy a humanizmus, a kontinens teljesítménye nem a GDP-n méretik meg.” Orbán különös szemüvegen át látja a világot...

Ez Orbán – és a pálinkázás után valószínű én sem látnék másként... minthogy a lét már ilyetén kitudhatatlan és rejtelmes is... ezért kell elhinteni a lemondást is, mert ha a sors úgy hozná, hogy Európa után- Amerika is és esetleg a kétarcúsága miatt Putyin is befenyítené, akkor lám- és máris kiöregedett a politikából! De csak akkor!

Aztán és még- miként itt szép- “hazánkat marcangolja a halál serege” és a “Magyarországra zúduló téridegenek bestiális terrorral kényszerítenek bennünket megadásra”! - és ezt nem Orbán vonította az égbe éppen, ám Vona „alkotása”, hogy felerősödhettek a „neok” hangban (a nemzetvédők a “hazánkra leselkedő idegen hordák” miatt aggódnak), akik ellen a “kormány semmi érdemi intézkedést nem tesz”...hamarosan eljön a “vér és vas ideje”, ezért fel kell készülni Magyarország “megvédésére”...s ekként is segítve Orbánt, aki a rádióban tépi a száját... Soros ellen! - merthogy ezért veri meg Vona Orbánt: „Ő mindig győzni akar, én mindig alkotni” (mondja Vona)!!!

Orbánnak - „Hát, agydiagnózisa lehet, ahogy Rejtő mondaná, mert nagyokat mondott. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy ámokot futott, először a Kossuth rádióban mondta el a heti mihez-tartást, aztán a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre konferenciáján világította meg korábbi, arkánus szavai értelmét. Mert olyan ő, mint egy ősi hindu mester: a nagy nyilvánosságnak elmondja az upanisádot, a titkos tanítást, a nagy nyilvánosság ért belőle, amennyit bír, aztán a tanítványok között bizalmasan megmagyarázza, mit is jelent, amit mondott. Hát, nem sok jót. Egy mondatban: bajban van a haza, elárulták és fulladjon meg Soros György, lehetőleg máma még.”

Szóval, igyál fiam kevesebbet, vagy már elég a címke is- elolvasod és jól érzed magad? Huh!

Na, szóval, Magyarország egyedül áll a síkon, egy, csak egy legényként, harcol a külső és belső osztályellenséggel, a hont kivont szablyával védi ellene, mindeközben a rendszerváltás óta soha nem dolgoztak annyian ebben az országban, mint most, és még többen fognak. Én is azt mondom, lesz még húszmillió közmunkás a tízmilliós Hunniában, minden csak könyvelés kérdése, de közben Orbán Viktor egymaga megállítja az osztályellenség aknamunkáját. Bocsánat, kedves elvtársak: az aktivistákét. De szerintem előbb-utóbb osztályellenség lesz az aktivisták neve, mert öreg káder nehezen tanul új kunsztokat.”

Formálódó gondolatok és a feszített lényeglátás: „Jó estét kívánok, megjöttek a fehérvári huszárok...” Ugyanis ez az egyetlen emberkategória, akik között a gyávának valóban nem terem babér. - és hupsz: „betolok még egy sört”!

Az egymástól való, paranoiás félelem tartja össze a zsarnokságot. Aki rettegésben akar élni, kövesse a /.../ Mestert. Aki nem, az meg ne higgyen neki, akkor sem, ha kérdez. Ez ennyire egyszerű.”

 

...ha tudod mond...

 

...ha tudod mond: miért aljasodom?

Miért rajtam a sorvadás?

Jele ezer és

a villámosztogató jobb

ha eltalál

már a vég rá kedvek szerint?

Félisten itt- kinek mocska csorog

...ha kell ma

a tízparancsolatot is átírja -

...és a szegény

csak vonul útján

miként az idő vad-foga rajta tép

sebet -

békéért

így könyörögjön

miként rettegi mennyköved? (szőke)

 

2015. 11. 01.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 74
Heti: 51
Havi: 4 351
Össz.: 373 462

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán "pálfordulása"...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »