Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Fantomfájdalom?

 

Szolidaritáshiányos nemzet vagyunk (valami ilyesmit mondott Schiffer is) – és a kormány kihasználja a helyzetet... immár vérszemet kapott – az állóvizet jól felkeverte (!) Megint csak odakinn van vélemény (külföldön), egy-két kivétellel a nép fel sem mordult.

„Olyan ez az egész, mint maga az ország napjainkban, és hát miért is csodálkoznánk, végtére is annak a terméke. Egy olyan helyé, ahonnan – akárcsak a nemzetiből a nézők – menekülnek az emberek. Ötszázezren mondtak már nemet az új korra, de ez a tömeg a hatalom kommunikációjában nem létezik, minek beszélni róluk, az új hon nélkülük is jobban teljesít nem igaz?”

 

Sajátos az emberi szabadság köre... magába-zárja a lelkiismeretet, a gondolkodás és az érzés szabadságát, s lám, mégis úgy tetszhet, hogy minden csak spekulatív.

Hallgatással feladjuk a lehetőséget is, hogy valaha jobb legyen, nemcsak az ésszerűség veszik homályba, de félő a lét is elsikkad kézen-közön, benn az ember csak korcs lehet- jellemre ható viselkedéssel nincs már ösztön sem a jóra... a béklyókban feladja a lélek a harcát, ilyetén megakadályozva, hogy az értelem, a szívből jövő meggyőződés kialakuljon - ahányan itt, mind külön úton haladnak, de ha van is érték (valamiféle) csak kísérlet az... erre már nincs időnk.

„Ha az az elvárás, plakátot ragasztunk, vagy szaggatunk. Szófogadóan menetelünk, befogjuk a szánkat, lesütjük a szemünket, de még a facebookon is óvatosak vagyunk. Nem kommentelünk, nem like-olunk, mert megláthatja valaki és akkor vége a dalnak...”

 

Az elmúlt hónapok ügyei: a reklámadó, a norvég alapok elleni támadás- a tusnádfürdői beszéd, (amelyben Orbán felfedte végső célját, nevezetesen egy illiberális állam kialakítását nemzeti alapokon). Modell a putyini Oroszország, Recep Erdogan államfő Törökországa és a kínai egypártrendszer...

A jogállam lebontása nem hozza izgalomba a magyart. A jólét hiánya, a növekvő szegénység fáj ugyan, de behúzva fül és farok, mert az emberek félnek - ha sokat ugrálnak, még azt is elveszik tőlük, amijük megmaradt... és „köszönöm a Jóistennek, hogy megengedte, hogy megélhessük ezt a napot.”

Vaj' ha egy kicsit magasabban szárnyalna a szellemünk (!) - lehetne-e másként? Nem - mert nem tetszenek átlátni a mélyebb összefüggéseket, nem tetszenek távlatokban gondolkodni...

„Az mondjuk más kérdés, miszerint pillanatnyilag Magyarországon annyi távlat sincs, hogy egy doboz tartós tej megvásárlása erősen kalandor jellegű, kockázatos és meg nem térülő befektetésnek tűnik.”

Igyunk tehát finom teát (lehetőleg kínait), mert a jó teához jó a sütemény... vagy pezsgőt, mert pezsgőt iszik gazdag, szegény, ettől lesz a forint kemény, ehhez nyeletik a drága kenyér!

 

Mióta rám nyílt a lét,

nyomor-fekhelyein sírás-görcsén

a rettegés öl szorít...

Számítással a lehetségesség,

a valóságot befalaztad...

Csúfolásra a szükség másként,

nyálas a diadal-

s kegyelemkenyérrel a fizetség — (szőke)

 

2014. 08. 22.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Fantomfájdalom?
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »