Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Az orbáni értelem csúcsa...

 

...tizenötből a sok-milliárdba...

Embertárs arca lett az arca”?

Ha az ajtót magamra zárom,

kívül marad.”

 

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke illiberális állam létrehozását ígérte, Putyin Oroszországát tekinti példának...”

Meg is van- sőt minden tekintetben így is lett, mert ami unortodox az illiberális is egyben, ami illiberális (az államban), annak valósága mint az- az unortodoxal is (a gazdaságban): egy- személyi vezetéssel anarchia lett erővel... bizonyos területeken belül.

Ismertető jegye, hogy- amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kis-ökörnek!

Korrupt-bagázs felettünk, és a zéró-tolerancia elve rá, kuszált- összekuszált gyakorlattal, hogy- úgy tűnjék a másokon való példa-statuálásban, már valósága lett a küzdelem és már büntetni rendeli a kisstílű korrupt gazembereket... ám csak elfedése a valóságnak, mert a nagy-gazemberek irányítják a folyamatokat! Akik állami szintre központosították a korrupciót... a politika kérdésévé úgy lett, hogy fényezik a a kirakatot, átírják a számokat, elrongyolják a becsületet (a másét) - magukért a hatalmat erősítik és a kiváltott félelmet – ezekkel mennek harcba, amiből kitűnik az önző szándék és a törvényesnek szánt erőszak! A szólásszabadság ellen, már rabosítanak... ki szól, hát fájjon a feje annak, ne- már a hatalom igya ki keserű-poharát... ahol adva van egy demagóg pártvezér és a populista miniszterelnök egy- személyben... merthogy vezérnél a vezérelv, ahogy hatalomra került (igaz csalással- érdekében átírta szavazás-törvényeit is), ám- így is a törvényességen alapszik léte (akik elmentek szavazni hazafias kötelességből - éppen azok igazolták legitimitását, és itt mindegy is hová tették a keresztet – csak az összkép számított!), a racionálisan megszerkesztett szabályokra épülő tárgyi illetékességbe vetett hiten... vagyis az előírásszerű kötelességek engedelmes teljesítésére való készségen – ez-időben, az állam szolgáinak és a hozzájuk hasonlók uralma lett! - rajtunk... immár minden a választók akaratából igazoltan.

Ennek érdekében, hogy így legyen a gyakorlat, már meseszerű lett az élet, miként minden nyűg a népen, és minden jó a hatalomban lett-légyen kézzelfoghatóan. Tisztaságuk így lett megkérdőjelezhetetlen, pedig az intézményesített korrupció itt liheg a nyakunkban és bennünk találja meg a hibát, miszerint lusták vagyunk dolgozni értük, sokat eszünk is- hiszen ingyen esznek gyerekeink, nekünk meg ott az ingyen-konyha is... (a rezsicsökkentés és a semmit-nem-érő banki megsegítés mellé!) és- mert a hivatásunkat- a kétkezi-munkát elvetjük (meg' is), ezért hát szenvedjünk magunkért közmunkán, amiről a hatalomba senki nem felel, de a szavazó (hogy birkamód balga volt) igen! Ebben van igazság! Lássuk be... ha már az engedelmesség legitimitási alapjait keressük. És így történt meg a „csoda”: az engedelmeskedők odaadásán, a vezér merőben személyes karizmáján alapuló uralom... amiből minden liberális- és baloldali szándék kivetett már!

...és akkor itt az a fránya migráns, aki hozza- viszi a terrort, ám a tett ellenére lett - ami szöges és pengeéles kerítéssel, körítve rája, lett akadálya – miként is, lett volna támadója a keresztényi kultúrának, még a munkánkat is elvette volna, de hála a vezérünknek megvédett bennünket... gyakorlata: a kerítéssel - s hiúsága máris kielégítésre került, mert kisebbségét sikerrel toldotta meg egy lépéssel... hogy nem szolidáris, hogy kiváltságait féltve lehurrogta egész Európát, (amivel csak szalonképtelensége emelkedett, nem a tisztelet feléje) (!) - az magáért beszélne, ha felismerte volna a nép a lehetőségeket is benne (ám a nép egy része népszerűségét emelte Vezérének!). De a félelem nagy úr, arra játszva az egész orbáni berendezkedés, mára ez a kényszer- hatalom-eszköze rajtunk! Szinte már itthon mindenki neki bókol... ezt írják a kormány-közeliek! Demagóg kísérlete sikerrel járt, zsákmány az övék, a javakban náluk a szükséglet, a nép a morzsáit szedegesse fel elébb, aztán szavazza meg a királyságot is Orbánért!

Az Economist úgy véli, olyan lépéseket kell tenni, amelyeket a populisták megvetnek, nyitott piacokra, nyitott határokra, globalizációra, az emberek szabad mozgására van szükség. A lap nem gondolja, hogy a populista vezetőket meg lehetne győzni, de a szavazókra lehet hatni. Szerintük a választók ésszerűen gondolkodnak, többségük szívesebben hallgat optimista üzeneteket, mint a veszélyes világról szóló dühöngéseket...”

De mert a politikai uralom üzemét és minden más üzemet, az igazgatási személyzet testesíti meg-külsőleg, így mindent- a legitimitási képzetet is- ezeken keresztül készteti a hatalom birtokosa iránti engedelmességre... a népet!

Fel kell hívni a figyelmet a liberális eszmék erejére. Az új technológiákból, a jólétből, a kereskedelemből több előny származik, mint az idegengyűlöletből. A gazdasági növekedés felszámolja a haragot, az iszlamista terrorizmussal szemben igénybe kell venni a muszlimok segítségét. A mérsékelt többség felelőssége, hogy részt vegyenek a választásokon, és olyan jelöltek mellé tegyék a keresztet, akik a nyitottság és a tolerancia pártján állnak – fogalmaz a vezércikk.” És ekként már értelmet kaphatna a részvétel is!

De már:

 

elűzve

 

Mindig űz

mindig az ki- űz

űzve itt- kiűz -

...kitolódva a gyászból

hol

hörgés- tátogás- átok még

s a fejekben csak űr

- a tehetetlen

üres űr

van – így a most

jelenleg

ahol

az embertelenség érzése füstölöghet

csak -

ekként az érzés

tüzes-nyílként röpült belém

s már felkötöttem úti-sarumat – (szőke)

 

2015. 12. 11.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 269
Tegnapi: 330
Heti: 1 072
Havi: 4 217
Össz.: 373 328

Látogatottság növelés
Oldal: Az orbáni értelem csúcsa...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »