Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Trafikolás…

 

Mutyis kistafírozás és megint mindegyik Fidesz-közeli… van vagy lesz még valami, hogy családi vállalkozássá lett Magyarország, mert ugye a Fidesz már egy nagycsalád. Tévedünk? – de szenvedünk, mert ki más a véleménnyel eltérne tőlük, az csatlakozhat a négymilliós lecsúszók táborához! Ja – persze az érdemet nézzük ne a szándékot, mert Orbán szurkol és erőből jutalmaz ott is (hiába, no - szereti a focit!) – addig a krém mutyizik – amiben csak akar, viszi a biztosat - a kézzelfoghatót – megrendítő és ez a „szép” benne! Tükrözi az Orbáni viszonyokat az egész társadalomban… egyre drámaiabbá teszi a végkifejletet!

Mindig van, talán lesz is egy pont (most még csak gondolatilag fogalmazott), hogy elég! – ne tovább! Választunk? - és kit? Ellenzék maga ellen generálja már saját indulataikat is – önveszejtők gyülekezete lettek! Hiába akar Európa segíteni rajtunk. Nekünk segíteni sem lehet! Orbánt senki nem szereti a világban (Kína sem- az is csak egy tévhit, hogy bármiben – pláne mi nekünk érdek lehet – ott egyezségre találhat) – tehát kiközösítenék mindenhonnan, mégis a nép egy része (és már a többsége) érte! Jó szeme van a problémákhoz, a segítsége a fogalmak történeti fejlődésében keresendő – érzelmekre hat. Arra törekedett, hogy a viták miértjét értse és értesse meg azáltal, hogy az elméleti eltérések történeti vonatkozásait igyekszik feltárni, visszavezetni az elméleti fogalmi konstrukciók különbségeit az eltérő nézőpontokra, az eltérő elő-felvetésekre, és az eltérő szóhasználatra. Igaz- mindezeket sajátos Orbániságában, hol gyakorlatával „tesz” másokra – mert ugye az embert igencsak befolyásolja részrehajlása! Maga-felé kezekkel előbb – és ez is megbeszélve, átbeszélve, esetmegbeszélő csoportjaiban (a gombnyomogatókkal), akik nagyban hozzájárulnak a „fejlődéshez”, nyers gyakorlatiassággal (leplezve a nem tudást – debiljeire vonatkoztatva), hogy a fejtegetések már kiüresedett fejeket találjanak meg, így prédájául sem válhatnak, mert megadták a köteles „tiszteletet”!

Ha ezek az emberek, akik itt csűrik - csavarják a törvényeket „igaz” emberek volnának, azért más lenne a helyzet, de mert alázatos és egy diktatúrában „nyomogatja” az igenlő gombot, ahol szabadságát és „életét” (a vagyonit) is féltenie kell már, megmutatkozik a nyomás ereje rajtuk. Érthető munkálkodásuk (gúnnyal mondva: diplomáciai érzékkel védelmezni álláspontjukat – igazuk van, jogot így kaphatnak kiállni nézeteikért, ami persze Orbáné!).

Itt most történt egy említésre méltó „affér”… de nálunk a tapintat, hogy közelítjük meg, ha - már a konfliktusok napvilágot láttak! Ebben a diktatúrában egy „becsületes” ember „kussol” és fejet hajt… mert nagy a befolyás nagyjainknál, a kapcsolat meg jól jöhet – ideális megoldás a jellem tükröződéseképpen.

Ellenzéknél a következmények messzebbre vezetnek. Igazi a gyűlölet, de mert elfojtásra kerül még mielőtt (bár megszenvedik a feszültséget) képmutatóvá és hamissá tenné és a neheztelés hatalmába kerítené őket – biztos, ami biztos, hátha csurran-cseppen nekik is (így – ami van, egészben lenyelik)…

Főképpen, ami negatív ellenségességének túl korai értelmezését illetné, megegyezés a „függöny” mögött van – ezekből a választók semmit nem látnak…

Híveiknek megadják a jóindulatú regresszió, és a kétségbeesés és szenvedély által jellemzett rosszindulatú regresszió közötti különbségtétellel a „javallott” megkülönböztetést, miután- hogy szolgálni kötelesség!

Kasztrált egy világ ez!

Töredékes és bizonytalan folyamatain az illúzió felszámolva… lám: az alkotás területe – urak kiszolgálására a majd megbecsülésnek örvendeztetett kétkezi munka, amely egy-kerülővel frusztrál – és „kulcsot” ad ahhoz, hogy megértsük a trafikolós-egyént, megértsük interakcióit a világgal, amelynek gazdagságában és sokféleségében él… mi pedig korlátaival és lappangó lehetőségeivel „tapintatosan és nem tolakodóan”! „Értcsűk”?

Ángyán most pénz és siker nélkül építgetheti a földnélküli mintagazdaságát!

Az elhárítási mizériák sem politikai ügy – erkölcsileg érdeklik a „Főt”! Amúgy - bár bizonyítani így - hogy kitörölnek részeket, ami nyomhat a latba, önkényes elbírálás alapján benne hagyják- nem fognak – bizonyításnak kevés…

 

Érzésből…

Az indulat haragot, hogy mutat
Ha egymást kínálják, s látnak vendégnek ott…
Mire nem tart érdemesnek az indulat-
Alkuvá lopja drága időmet rajta a harag,
S ott emberbőréből formáltan,
Csattan más dolgára egy-tagban?— (szőke)

 

Nézzünk mást – mondjuk az oktatást! Valaki megrázhatná… felrázhatná a kormány fejét, amiért hülyére veszi a magyar népet, ne a seggnyalik lelkesedését nézze már (!) „A mostani magyar iskolareform okai mögött tehát inkább a költségvetési megszorítások, téves ideológiák, és egyes vállalkozói körök olcsó munkaerő iránti éhsége áll. Még akkor is, ha ezzel az ország jövője kerül veszélybe.” 

Máris bajban vagyok, ha kimondom: hisztériás traumatikus gyökereivel a baj… élek a gyanúval, mert semmi nem stimmel itt.

Kritikai véleményem mondatja velem, hogy tettei kényszerneurózisok egyoldalúságában az ego – (pszichológia ebben mindig figyelmen kívül hagyja az organo-hisztérikus alapját)… mert e személy ki- ily biztonsággal rombol, rombolja környezetét, az túlbecsüli a fantázia szerepét, és alábecsüli a traumatikus realitást… vagy többet iszik a kelleténél (feltételezés csak), hogy parttalan kísérletbe fogott – valamikor kurvára elfojthatta ellentmondásos problémáit… (csendes véleményem ez!). Jó tudom – a személyiségi jog és az emberi méltósához való joga meg minden ott - csak nálunk nem számít semmi, és mert velünk mindent meglehet tenni – ezért kérem is nézzen már magába, biztos jó úton halad, nem tért le? - bár ahogy mondani szokás: minden megengedhető csak tudni kell, miért! Akkor közölje velünk is… kérem szépen. Az ország jövője a tét. Aggódni talán még nem tilos… érte is teszem.

Választunk… (?)

„Nem meglepő, hogy az "azonnalit" korainak minősítette Bajnai. Úgy fogalmazott: egyelőre az a pártok feladata, hogy programjukat megismertessék a választókkal. Plusz- jelezte, ragaszkodik ahhoz, hogy a „demokratikus ellenzék két legerősebb pártja” kössön megállapodást.

Értsd: "Három éve vakargatom magamról a Gyurcsány embere bélyeget, eszem ágában nincs koalíciózni Fletóval."

Ez az utolsó mondat fölösleges volt… Mesterházytól már jobb „Fletó”, midig is jobb volt… valahogy emberibb – Bajnai meg nem hinném, hogy bántani akarná Gyurcsányt, hiszen őrzi, védi és újra meg újra a valódi élőkről akar szólni… önmagában se nem jó, se nem rossz – egy közösségi ember, akivel mindenki csak nyerhet így vagy úgy.

De nézzük a dolgokat reálisan…

Bajnai körútra ment, a hatalmi akarat őt nem vezényli, a választók felé tett egy gesztust és őt is ez teszi emberibbé, míg az MSZP „alakváltói” sajtjukat őrizgetik, átszínezik a terepet elébb, majd utána is csak az önzés köpönyegébe bújva az idő-jégtábláin „hűl”…

Amolyan tedd ki módra (!) - hol a fonák hangzat valóján a szavalat: mi vagyunk a legnagyobb ellenzéki erő, vezetni is mi akarunk és mi is fogunk! Egy szart (mondom én)! – az vezessen, aki az orráig sem lát? Az vezessen, aki már elszalasztott mindent azzal, hogy logót festett, fiatalított, arculatot váltott (megjegyzem épp ezért lett arctalan e párt), nekem nem „szimpi” és már nem is jön be… nem ismerik fel a társadalmi lét mondandóját! Munkát és kenyeret! A hazugság meg, hogy jön a tőke és munkahelyet teremtenek (vicc kategória) – a „tiszavirág-élet” semmire nem felhatalmazás, főleg pénz nélkül nem az!

Jelzem – mindennek ellenére sem nyerhetnek, sem együtt sem külön-külön… a Fidesz mindent visz ezért is kell a „bojkott”, mellyel csak egy lehet a cél… hogy a választással nem mossuk tisztára a Fideszt és nagyjait – nekem ők továbbra is illegitim hatalom (választási csalással jutott hatalomra)! Ugyanakkor a kizárólagos hatalomra törekvés már gyakorlat, diktatúrát építettek ki, ez sem titkolható tovább, és amiről még nem tudunk csak sejtések vannak, a prezidenciális rendszer (kormányzóság)… nekünk így is úgy is végünk velük, mert amit eddig tettek az a nyomor - konkrétan négymillió embernél! Ehhez nem adhatunk támogatást, bűneikért feleljenek ők és ne bújjanak a magyar nép háta mögé! Felelősség a tettükért csakis, kizárólag őket terheli!

 

2013.04.25.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 33
Tegnapi: 74
Heti: 33
Havi: 4 333
Össz.: 373 444

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Trafikolás...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »