Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Hiteltelen…

 

Kézzelfoghatótól az elvontig és vissza belebogozódik a képbe és máris omló szálain a jelen…

jót így akarhat-e a hatalom?  Van, aminek nincs értelme – az „adakozás”, mellyel élénkíteni akarnak egyént, s gazdaságot, prózai ál-dadogás csak. Ennyire naivak lennénk? Tessék má’ mondani, hol van ingyen-leves? Valaki azt is fizeti. Igen, Matolcsy újabb meséje egy-csavarral álmaiból éledve – minekután felderenget az alagút vége-fénye… kitalálta, ami már két éve minimum tudott, hogy hozzányúl a tartalékokhoz, megtámogat mindent, mindent- minek nem sok értelme lesz (pici azért van és lesz). Munkahelyeket nem teremtenek vele (a kurva- nagy adóvonzata miatt sem!), tudja mind (már ha lesz késztetés a hitelre,– amúgy az ingyen százalékoltakért), mert ugye megfizetjük annak is az árát, majd mi közösen adóban.  

A gyakorlat mindig mást mutatott- vissza-oltott (apanázs) - pénzekből a csalás, mint megszokott, ha egy pártot is finanszíroz a „megtámogatott”, itt csak véletlen szálaiból vannak végleteik, de „összepántolásra” sem ad más összeget – azzal saját belső struktúráját roncsolná – csattanóval… mozsárágyúsan, hogy kiadva a „tűzparancs” (!)

Olyan élesen, olyan vésetten, olyan szentenciózusan, mint egy kőtáblára váró citátumgyűjteményben, lásd: mint az alaptörvény… ezerszer változik a gyakorlatban itt is, a kölcsönrészben: 2%-ból – 4 majd 6 majd 10% - ki ellenőrzi azokat, merthogy a magyarázat rá kész és mindig másként másból lesznek a „hiteles”-pénzek elérhetetlenek - bár még távolból ragyogóknak tűnnek! Matolcsy méltó maradt önmagához, irracionalizmusa bizalmas körökben az értelem fénye magából… és a jelzők árnyalatai közt is képes kényes gonddal keresni a választékosságot, de nyomban a fájdalom is feltör benne azokért, akiket a „gaz” MSZP-sek rángattak a gödörbe a devizasanyargatással. De átéli a vállalkozók nehéz sorsát is, akik kényszerből lettek azzá amik – a Fidesz most szavaival emelkedik a „magasba” (megint – menteni a maradékot) – a kiegyensúlyozott nyugalom magasztos fennsíkjára, ahol is a titkokat megtartják maguknak, csak buktatóikat szánják nekünk, miközben értünk dalolnak!

Ennyi elég is - az MNB tartalékairól már regéltem sokadmagammal sokszor és sokat… felesleges mondanom: vigyázz (!) – itt már még keserűbb számadás következik, ahogy a kifosztott és megrabolt tartalékok után az évek az élőkön rombolnak, lehet a legválasztékosabb ünnepiesség hangján szólongatni még, még nincs hiány… és érzetén sem, hogy „torzóik aránya kibomlik” és ránk szakad az ég! Aki utánuk jön a hatalomban: elveszett!

 

A választásról pár szóban. Határon-kívüli magyarok választójogáról a véleményem, ha nem lakik itt, az életemről ne döntsön!

Nézzük a pártok véleményét: „Bajnai Gordon kormányra kerülése esetén nem venné el a szavazati jogát a határon túli magyaroknak. A szocialisták még tárgyalnának ezen, a gyurcsányisták viszont egyértelműen megvonnák a szavazati jogot a nem Magyarországon élő kettős állampolgároktól.”

Bajnai nemzetpolitikája számomra furcsa, átrajzolták a határokat (visszarajzolták a régit)? Valamiről lemaradtam? Nem köszönöm… lásd a magyar-veréseket, lásd az okait, vagy nem számítanak? Hagyományként talán - bár jobb szeretem a békét – időn-kívüliségbe meg nem lehet rejtőzni, hogy volt valamikor valami, most meg más… és tiszteljük, mert kívül rekedt, ezért meghatározhatja, hogy én itthon hogy élhetek? - a nemzetpolitikában uralkodóvá kell tenni a „semmit róluk nélkülük” elvét… ja! – de csak utánunk – ha lehet – kik itt szenvedünk (szenvedtünk is mindig!).

MSZP meg megtárgyalja magával, hogy miért kért bocsánatot anno? Azaz szerzett jogokat ők sem vennének el a határon túliaktól, azonban „a legellentmondásosabb kérdéseket”, például a magyarországi választásokon való részvételüket „tisztázni” kell…

Hogy a nyíltság talán előrébb juttatná, hogy ami nyilvánvaló- már, hogy a barátság és szívesen-látott- vendégként feloldhatjuk szorongás-érzéseit (már kinek az van!). De jól elvan Mesterházy magával, és mindegy is, hogy már mennyi lehetőséget kihagyott vagy a valósághoz közelebb hogy jutott - vagy nem jutott inkább! Vagy Ponta barátsága készteti megfontolásra? Kiderült mára - hogy a szocialistákban - sok bennük az esetlegesség, de lám! – tudják - mit milyen szemmel kell nézni: mai-szemmel és ízléssel (szalonkodva) – veszedelmes ihletők, hamar kifulladtak (amit a nagy lélegzet egykor fenn lebegtetett, ma szárnyra-szegetten lehullik)! Lelkük rajta!

„Gyurcsányisták” közelebb állnak véleményemhez, mondanám: jól- látják a dolgokat!

Gyurcsány egy lapinterjúban radikálisabban fogalmazott: „Ne adja az Isten, hogy egyszer legyen egy olyan magyar kormány, amit a határon túliak többletszavazatával választanak meg. Amit egy ilyen hoz destabilizációban meg a magyar ügyek szembenállásában, azt nem szeretném megismerni. Szerintem a tűzzel játszik az, aki ezt teszi.” Hozzátette: „Nem tudom felfogni, hogy mi lehet azoknak a szoci barátaimnak a fejében, akik elvileg elutasítják a szavazati jog megadását, aztán meg elmennek kampányolni.”

Milyen igaza van: benne van minden hitele ebben a pár egyszerű mondatban… együtt és itt (!) – egyenességével egyfajta közösség az itthon szenvedőkkel!

Debreceni is hasonlóképpen vélekedett: „A Gyurcsány-párt szerint nem helyes, ha „ügydöntő” szerepük van a magyarországi választás kimenetelében azoknak, akik nem itt élnek – fejtette ki.”

 

Igen, igen – sötét az út… „titkos” is? Menekvés semmiképpen nincs? Szembe a sorssal, amit elkerülni úgysem tudunk, és még nehezítenek is rajta „szeretetteljesen”? Kapcsolatunk csak sóvárgás a szomorúság létérzésében. Nosztalgiázunk Trianon felett – amely megfoghatatlan, már-már léten túli megnevezhetetlen állapotában eljutni a határkőig orvosolhatatlan lélekkel „könnyelmű, fiatal, csacsi” életútján… kivet, ha nem máris- kivetett minden állam magából nyughatatlan magyarként… kirakatilag meg mit érek?

„…de megőrizni önmagunk becsületét, harcban vállalni a bukást, de részt nem venni az embertelenségben „ – ez a mi lehetőségünk is!

 

Orbán jelen politikájával: "fojtottan izzik az örökös sértettség", amely járhatóvá teszi a "nemzeti begubózódás" útját. A dicsőséges múlt felé fordulás és a "bőszen védekező" jellegű, kereszténységre támaszkodás nem tudja leplezni, hogy ezt a mentalitást valójában "a kudarcérzet és a bizonytalanság" alakítja, és a látszólag erős önérzet még mindig gyenge és sértett. Ez az egyik oka annak, hogy Magyarország olyan helyzetbe manőverezte magát az Európai Unióban, mintha önként vállalná a pária szerepet, és ebben a szerepben "nem is érzi rosszul magát", mert "kiválasztottságként" tudja értelmezni - írta a Die Welt szerzője.”  Általánosítva a magyar, amúgy Magyarországot egynek tudják Orbánnal – pedig jaj! - de nem így van az!

Ráfagyott e léthelyzet a magyar lélekre, mert a szenvedés és a kemény képzelet leolvasható fokaival mérjük a jelent, és mielőtt egyenesbe kerülhetnénk, már dühös-káromkodó fojtottsággal élednek a szavak belőlünk, holott annak lényegére sincs már időnk ráébredni, oly hamar jutunk az események tetőpontjáig, hogy mint a mesében se! A fájdalomra, a némán küzdő ész gyötrelmeire a ki nem fejezhető agresszív valóságára… így él a magyar boncolgatva, megvilágítva nehéz társadalmunkban és már Európában!

 

Kéjében hempereg a hatalom, bírja a jót, az új igaztétet.

Hol már nem lelhetünk nyugalmat, nem remélhetünk mentséget?

Akinek törvénye ellen élek- bennem-lázadón... “vénlőn” verve

Szokatlan tehertétellel, hogy e balsors elvert - de ki nem tévedhet?

A léleknek szörnyű - sebhelye Júdás-bűnnel...

Ál-munka célpontjaként cselédnek tartani múló-sehonnaiként?

Jaj! Miért akartam, akartuk - tartósságait bizton nem -

Hogy a jelen legyen nemulass a nyomorok összhangján az időnek,

Valóm, valód sorsdöntő-mindenével?—(szőke)

 

2013.04.06.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 110
Tegnapi: 74
Heti: 110
Havi: 4 410
Össz.: 373 521

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hiteltelen...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »