Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a pártok...

 

...mára már az alvilág terét építed fel

le mély szakadéknak - föl nyelveknek

- velőmet rázza a rettenet – (részlet - szőke)

 

 

Miért akarnának beállni alattvalónak?” – fejtegetés egyik oldala! Ám- a másik, hogy valahogy mindenkinek tele van a bugyra a pártosságokkal... mire jó az? Semmire – legyen annak, aki akarja- de társadalmi szinten valami más rendszer kellene... mintha hallanám: akkor hogyan? - a demokrácia csak így működik! - és kérdem: van még olyan? De mert sok pénzt igényelnek és sokat is visznek el- értelme meg semmi... ilyetén félő a jövő – már-már apokaliptikus az érzet!

Mert- amit annak hívnak az egy nagy bűzölgő trágyadomb, ahol a kakasok kakaskodnak a tyúkok felett és a férgek sunyin rejteznek meg benne... és mintha az „egész Univerzum támadna itt Éggel, Földdel, Naprendszerrel, Dallal, Asszonnyal, Férfivel, Termelőkkel és Védelmezőkkel” (!) – valami pusztulás előtti láz kavar most bennünket fel! Ekként kopáran itt és szürkén csak leledzünk még! Tehát a demokrácia smafu – nincs, van viszont önkény és diktatúra, zsarnok kinek szava így diktátumként rajtunk borzol időt s teret- miként a pártok elöregednek, a fiatalok meg kimennek innen és jó messzire el! Hát akkor, hogyan is legyen a hogyan tovább?

Ha már illiberalizmusát építi ki Orbán- láthatjuk is mit már érzünk is (ki- ki a saját bőrén tapasztalja) a szabadság mellett a függetlenség is veszik – elveszett! Mert megveszett a Vezér!

A törvények szarok... miként Orbán akként hozatja őket, ahogy az kedvére- és érdekében áll. Az alkotmány sem más már mint egy saláta-törvény, mit épp a napi politikai aktualitásnak rendel alá, és csak mint máz rajta a név- hogy az alkotmány...

A szabadság az a jog, hogy mindenki megteheti azt, amit a törvények megengednek: és ha valamely állampolgár megtehetné azt, amit a törvények tiltanak, nem lenne többé szabad, mert erre másoknak is meglenne ugyanez a lehetősége.

Ám mivel a kényszer kényszerít- Orbán mondja meg – azt is – mit szabad akarni itt s mi amit megtehetsz! Ilyetén minek a párt- a pártosság? Amúgy sem érnek szart sem, a kormányt sem a parlamentben sem az országban, de még a nemzetközi viszonyaiban sem tudják befolyásolni! Így lett intézményes a korrupció is (sok más mellett), így lett visszaélés a hatalomban, mert a hatalom nem korlátozza hatalmát (nem szab határt magának) és mint egy nagy vállalkozásra tekint az országra!

A köztársaságot, annak meglétéig még csak értettük, de ami ma túl általános, egyben önkényes is – a tisztviselők sokasága mellett is, mert a cél egynek a hatalma és ha nem is mindenkinek célja, végül a szabadság megvédése sem áll többé érdekükben, nincs arány és arányosság semmiben, a jog egy emberé lett és ő kezdeményez is! Akkor ezt minek hívjam- csak nem demokráciának, amit ekként elhitetnek itt és most? - inkább diktatúra és a sötétebb javából eredeztetett – ám van egy bökkenő, amiért a pártoskodás már senkinek sem jó és nem is kell, ez nem más, hogy a nép által választott képviselők nem képviselnek – a nép kezdeményezései sorra elhalnak, a nézet és érdek különbségek meg a törvényhozóknál összemosódnak, mert egy emberé minden „akadályozó” jog!

Tehát Orbán uralkodik – hibáinak réseit a migránsüggyel betömték – ez még megy egy darabig, aztán meglátjuk tovább miként is... egy biztos csak az emberek gondolkodás módja: hogy a bátorságot nagyobb becsben tartják a félénkségnél (és ezt nem éppen az orbáni vakmerőségre érteném! - de nem is a gyáva ellenzéki viselkedésre-), a tevékenységet az óvatosságnál (ezért van elismerve itthon Orbán, a „véresszájúak” körében- migránsügyben), az erőt a jó-tanácsnál (Orbán fitogtatja is erejét, ami az épp-ész határait súrolja már) – ámde mind e mellett is- és láss csudát: hogy nagy ész sem kell- azt sem mindig kívánatos, és hogy az emberek általában jobban kijönnek a középszerűvel, mint a szélsőségekkel... vigyázzunk! - Vonáék, éppen erre tendálnak, pedig... a néppártosodásuk csak álca az alkotásban!

Spekulatíve itt már minden elv és minden megtévesztő, ezért sem kell a fiataloknak semmilyen párt – leszerepeltek mind: a Horthy-huszárok lószar-söprögetőitől az illiberális Orbánig a magára nem találó ellenzéken keresztül hamis lett itt minden!

...a Fidesz ma centralizáltabb, becsontosodottabb, mint a gyűlölt kontraszt, az MSZMP volt anno.”

Az MSZP maga lett a lószar... ígéret kötelezettsége és szankciója nem köti és ellenérték nélkül senki sem mond le...ellenállnak, immár maguknak is! Nevetségesek – miként a „Jobbik is a nagy székely nyalintásokkal és himnuszukkal, meg a gyász-huszáraival, rúgva így- minden engedelmességre való kötelezettség a nagy-népi "alkotásban"! A kis-pártok meg kicsik- együtt-lépve sem számítanak erőt!

Akkor minek ide párt? - hiszen csak az ahhoz közvetlenül tartozóknak jelent érdeket és azt is csak anyagilag! Függetlenség kell és független kormány, de kizárólag- és nem a pártok által, hanem a nép által megválasztott – közvetlenül! Ahol a csalás minden oldala zárva. De addig marad a csalás (miként már kidolgozására a Fidesz nagy erőket fordít 2018-ra) – a hódítás-ígéretekkel, birtoklás- és bitorlás tovább – már annak látszatát sem kerülik – erő mellett megjelent az erőszak is. Nos ezek az „erőszakik” nem kellenek a mai fiatalságnak! Elmennek és jól teszik (ki teheti menjen is)! Így itt a külföldre vándorlás mámora, kétségtelenül okkal és igazságosan ítélve meg, hogy az ellehetetlenült országunkban nem lesz jó lét, nincs megélhetéshez semmi jövőkép, ami visszatarthatná őket, csak a lakáj-média szajkózza, hogy jönnének már egyesek haza (az „aljából” talán, azzal itthon sem mennek semmire, miként, hogy kint sem találta meg számítását!). Tehát a szexuális vonzat, hogy felszaporodjon a népesség csak álom marad, mert a szabadság egyetlen motívuma az, hogy baszhatjuk, mert elbasztuk! Marad a migráns? - és a pártonkívüliség!

 

apró győzelmekkel

 

Se hajdan se mostanra

a fordulatban jövőre se -

...kinek bárány-felhő alakzata

„a dolgok bőrét tapintja”

apró győzelmekkel ál-dicsekre eleve

- ott a hang helyett a szag járja

„az általában lehető utat” -

hogy a fél-nótás filléres zavarokban

a még nagyobb szégyen megkímélje – (szőke)

 

2015. 11. 02.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 38
Tegnapi: 54
Heti: 354
Havi: 3 499
Össz.: 372 610

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a pártok...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »