Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Befejezés.

Értelmetlen minden - ez a rendszer már kiépült és leválthatatlan. Éljen Rákosi elvtárs reinkarnációja Orbán Viktor! Hajrá Fidesz, lehet vastapsolni!

Orbán=Rákosi... "A DK szerint Orbán Viktor már úgy beszél, mint Rákosi Mátyás 1952-ben. A külföld ellenünk van, a csúnya külföldiek "báncsák" az országot, harcoljunk a karvalytőke és a belső ellenségek ellen. De a párt szerint ahogy Rákosi hazudott, Orbán is hazudik. Orbán, amikor harcra buzdít, saját démonaival küszködik a szétlopott, a közös bűnök elhallgatásáért haveroknak elosztott vagyonok legtetején." (DK)

Nagy-arcok  a fideszben... van nemzeti trafikunk, nemzeti együttműködés, nemzeti mutyink... stb. jövőre a nemzeti összefogás jön majd és nyert a Fidesz! Már csak a Brutusok, a Gracchusok, a Publicolák hiányoznak - és készen a nemzeti tragédia is...

Horthy hagyományok, kormányzóság- nemzeti eszményei és "művészi" formáival tartva (szigorú hagyományként) azokat az önámításokat, amelyre szükség van, hogy harcaik polgárian korlátozott tartalmát önmaguk előtt elrejtsék, és szenvedélyüket a nagy történelmi tragédia magaslatán tartsák. Lám a kongresszus - ó! - mily épületes szószólókkal (kérődzéshez való összetett gyomorral is nehéz elviselni tartalmukat!) bírt volt mondanivalójuk, hiába no- a szükséglet megteremtette a maga szervét (a majom fejletlen gégéje után) az egyre fejlettebb modulációra alkalmas szájszervét... és mily jól alkalmazzák - láttuk! 

- "lehet, hogy az egész világ ellen harcoló Orbán Viktor a kongresszusi küldöttek tapsviharában állva szépnek látja Magyarország jövőjét, de aki ennyit háborúzik, annak nem marad ideje az építkezésre. Magyarország nem örökös háborúban, hanem békében és biztonságban kíván élni. Orbán Viktor jövőtlen világképével szemben a magyar családok végre valódi biztonságra, nyugodtabb és tervezhetőbb hétköznapokra vágynak" (MSZP).

Orbán nyer a választásokon, effelől nincs kétség - csak a hitelesség miatt van elhitetve az ellenzékkel, hogy nyerhetnek is! Nem fognak (köszönhetik maguknak is)... nincs esély a szoros kapcsolódásra (éppen Mesterházy utasította el a kis- pártokat) - és taglalhatjuk a kölcsönös támogatás, a közös együttműködés eseteit, ennek az együttműködésnek hasznosságát nem tisztázta mégsem, illetve magafelé szenteskedve, ahogy hajlik a kéz - merthogy hiszi ő a legjobb, a legnépszerűbb- talán még a legszebb is... ostoba (!) - egész egyszerűen! "A megnyomorított, megalázott millióknak elege lesz ebből a rothadt rendszerből. A demokratikus ellenzék, és benne a Demokratikus Koalíció felelőssége, hogy Orbánt és maffiakormányát kiseprűzzük a hatalomból és helyreállítsuk a demokráciát, a szabadság és a szolidaritás Köztársaságát" (DK). A fenntiek okán csak vízió marad!

Vége! - már tényleg befejeztem. Ilyeténformán semmi nem megy! Alkotmány, nemzeti akármikkel... délibáb és illúziók, s így a szószék mennydörgése is, politikai nevek és szellemielőkelőségek kereszttüzében mára már mágikus az ige- lám a varázslómesterek ideje most! A nép meg jobb, ha megcsinálja magának a végrendeletet. Hőseink a baloldalon (mert bebizonyult alkalmatlanságuk) - kölcsönösen megajándékozzák egymást szánalmukkal, s már összekészíthetik battyujukat - a kishitű kedvetlenség talaján, a belső félelmüket a leghangosabban kiabálók már mindent túlharsognak, de már hiába teszik, mert a hanyatlás olyan tünetei mutatkoznak, aminőkről az emberi történelem előző korszakának soha még sejtelme sem volt!

Isten áldjon mindenkit! Csak egy radikális megoldással lehet már győzelem - és- vagy ott a bojkott lehetősége... vagy- VÉGE!

Dúskáltok a jóban?
Egyre- másra aktusában
biztos pontom a nyomor,
lármás napok árnyékában
                     még vagyok...
bár sötétség burkával
homályba vész kiáltásom,
s a szoros kötelék már lazábban
táplálja kedvem,
hatásában- a visszhang folytatásban
más-más taszítókkal
                      a most -
ám a hatalom erőteréből a burok
óv- véd - a valón nyelvel,
hol a felsőbb hatalom bolondjaként
bontogatja szárnyait elmém el
                      és pont,
immár magányomban
sárgás-keretben rácsolt-
                      oltalmában
köszöngetek jobbra- balra,
hogy hasamon dobolok indulót...
és már ragyogok – a barackfákkal -
dalban lángja - hol buzog (!)
érzésből csavarodón ott
                       a királlyá bátorított...
ahogy halhatatlanság-almájával
bárányt játssz a múlt feltámadásában-
jajgatásra indulót-- (szőke)

u.i. Szarok az egészre! - ha a nép nem ébred öntudatára, ha nem veszi kézbe a hatalmat... a népnek joga és kötelessége, hogy ilyen helyzetben, mint a mostani- ne szavazásokkal döntsön, hogy e kritikus pillanatban, ahol már eldőlt, hogy a nyomor maradt osztályrészűl , irányítsa képviselőit is, és ne várjon rájuk! Vagy vége és mindent elveszítünk... nem elég még a kín, a nyomor? Nem vadultunk már el eléggé egymástól is? Jó az nekünk, hogy a bajok elől kínosan és fájdalmasan-keserűen- becsapva saját magunk, az elbűvölő frázisok árnyékában keresünk menedéket? Megteremtődött a történelmi helyzet megint...

                                                 +

Bajnai melléfogott... komédiát csinált és csináltak - ettől azért komolyabbnak hittem mindig. Komolyabbnak, aki a politikai stratégiának és taktikának birtokosa - élenjáró a gondolkodásban is (mert a szakértelem nála), akire az Orbán hatalmának megdöntése és az egész társadalom átalakításának feladata vár! De mert nem ilyen- és a tegnapi szobordöntögetés és kommunistázás után - a "kísérletekből" csak egy múlhatatlannul üres külsőség, frázis, komédia lett! Sajnálom őt, őket! Eszmei tévelygéssel csak ingadozást generáltak a jobb-érzelmű emberekben, tévedések és csalódások árán hiábavaló buzgalom kínszenvedett pillanatában csak sóvárogta egy élcsapat öntudatosságát és feláldozta magát a bohózat oltárán komolytalanságában. Egyben volt igaza, hogy mindig "fejétől bűzlik a hal"! "Kikínlódott" hajthatatlanság és akarategység volt (sutba dobva minden tapasztalat)... formák- árnyalatai és módszerei csalódást okoztak. Ezek után mit várhatunk?

2013.09.29.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 263
Tegnapi: 330
Heti: 1 066
Havi: 4 211
Össz.: 373 322

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Befejezés.
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »