Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a lemondás...

 

- már készülődik benne a megnyugvás, a harmónia reménye?

 

Elterelés inkább és ismét, ahogy az Orbánnál szokás. Elterelés és figyelem elvonás – az ellenzéknek szól, miként- hogy ne foglalkozzanak annyit vele, ő magától is elvonul. Nem fog! A miért egyszerű, hatalom nélkül nincs élete, ez az egyetlen éltető ereje, amibe lubickol. Szinte kényszeres benne az állapot. Amiért mondom, hogy elterelés az egész, az önkéntesség ebben az esetben nem más mint pozíció-váltás, magát buktatni egy még nagyobb felé, azaz- az elnöki székre! Orbán sokat beszél és annak tartalmát naponta változtatja meg – nincs kiszabott iránya csak és az kizárólagos, a hatalom megtartása. Öregszik? Az nála nem ok semmire – viszont- mert az ellenzék ostobácska, az MSZP magába szerelmesedett, Gyurcsány vizionál- ezekkel a szavakkal „békét” teremt, helyesebben megnyugvást. Az ellenzéknek csak annyi lesz a „szerepe”, hogy maguk között tartsák a pozíciókat, hogy egymás kártyáiba ne láthasson a másik és mert Orbán önként „elmegy” (elhiszik) – nincs is más dolguk... megnyugodni csak!

A „zavaros”, Orbánnak kedvezett mindig is – e ciklusban irány a Vár... miniszterelnökből lesz államelnök és amolyan Orosz minta alapján kormányoz tovább! Leváltani őt lehetetlen lesz! Rogán egy nulla, még ha a látszat az is, hogy Orbán sztárolja- Lázár meg kellően okos, hogy ne hagyja magát – kell egy udvari bolond is, aki kimondja az igazságokat vagy – amit annak vél, de azt is óvatosan teszi az asztalra (arra vigyáz!). Hogy más, ki- rúghatna a labdába? Hm... nincs más (azaz Kövér még benne a pakliban). Áder megy s itt, vagy Orbán kap elsődlegest, vagy megint egy báb- én Orbánra tippelek mindenképpen- talán jobb is lenne, mert az- a rögződött agresszív attitűdjeit csökkentené, miként is a pozíció más hangnemet igényelne! A tények, makacs dolgok... „az igazság gyógyszerek” nála vannak, ekként a döntés is kezébe, „agymosásra” meg a népnek van szüksége. Orbán az „önkéntesség a lemondásra” kijelentésével, két legyet is üt egycsapásra... ellenzék és a nép megnyugszik, a háttér meg csendben kiépülhet! Orbán marad, de- és így, a porhintés már külföldnek is szól, ha véletlen valami „nagyhatalmacska” (mondjuk Amerika) az elmozdítására törekedne, abba energiát ne fektessen, hiszen elöregedve úgyis lemond! :)) Jót nevettem!

Firnyákos egy fazon, az már bizonyos. Még meg is sajnáltatja magát a végén... a joghoz szegényes ismeretét felülmúlja az emberi lélektan ismerete, az emberek tudják Orbánnak hivatása van (Orbán ezt hiszi magáról is) – védelmet keresnek nála, autoritás alapján fordulnak hozzá bizalommal- ezen elvárás van a félelmük enyhítésében is – mert sz ellenzék töketlen- kitől mástól várhatnák még? Akként még, hogy a „megfelelő tudás” birtokosa Orbán! Kiismeri magát a problémákban és megoldást talál minden helyzetben... mindegy is itt a hazugság vagy igazság- benne ilyetén nincs szorongás! Ha rátermettsége hagy is kívánni való (viselkedése is)- kivédi azt határozottságával, merész- sokszor túlontúl is... lényeg, hogy az egyszerű radikális eszközök kéz-közelben legyenek nála! Tehát nem lesz lemondás és kiszállása a politikából, de lesz- még-nagyobb hatalma, az bizonyos, a társadalmi érdek idődimenziója, amúgy is- lényegesen hosszabb perspektívájú, hiszen alanya az össz- társadalom, nem pedig a konkrét egyén – közbevetőleg csak: egyebek között ezért is lehet a teljesen elszemélytelenedett társadalmi érdekre való hivatkozással visszaélni, amikor a korlátozásokhoz kellett, ott „ideológiai” érveket kovácsolni. Aki figyelte az erdélyi „szabadegyetemi” felszólalásait, az tudja miről beszélek!

Ügyes” gyerek ez az Orbán –

...erkölcsi ösztönzések gyengécske voltát három másik tényező is gyengíti, sőt olykor hatástalanítja az ún. erkölcsi ösztönzés hatását... a közvélemény, ha elszakad tőle, vagyis- jobbára passzív-jelképes módjai - a jövedelemszint általános- inkább úgy mondanám, hogy a társadalom egyes nagy csoportjaiban tapasztalható alacsony volta, amikor az erkölcsi ösztönzési módok (kimerül a vallásban most) pusztán ellensúlyozó, kompenzáló szerepet kap itt – s végül a munka szerinti elosztás elvének gyakori megsértése.

Mégis erőt mutat!

A szokásokra, hagyományokra sokszor hivatkozik, ekként lehetne akár döntő jelentőségű is- különösen az értékmérésben- értékképzésben, ehhez ugyanis érdeke kell fűződjön súlya és hatások miatt. De ezek már a társadalmi-lélektan eszközei lennének. De mert semmiben egység nincs... pedig szoros kellene, hogy legyen – értéktartalmak és eredeti funkciójuk tekintetében elmosódnak, így csak a káosz érzet marad az emberekben... ezt feloldani megint csak Orbán tudja. Teszem hozzá: semmit nem jól!

Munkatársadalma lenne a mai társadalmi forma?

Erkölcs nincs, a közvélemény gyengécske- a statisztika hazug, sem anyagi- sem erkölcsi elismerés nincsen... szimbolikusan meg, az uralkodó munkahelyi-társadalmi közvélemény nem méltányolja őket! Tehát, a hatékonyság nulla. A nem anyagi formával jóllakni nem lehet! Tekintély és a bizalom fogy az emberekben, feléjük- így a hatalomnak „vonzása” nincsen (a fent elmondottak dacára sem). Nincs gazdaérzet- a szajkós Rogán sohasem lesz gazda.... Szíjjártó meg Orbán nélkül még ember se – ezért Orbán marad, mert legalább a látszatra ad valamit. Ugyanis, ha így marad elfogy a magyar végképpen... a migránsügy eddig tartott (eddig tartott ki), most jön a belpolitika és a változtatások sokasága, ami mint tudjuk, nem feltétlen előnyünkre íródnak!

Orbán gyenge pontja az elismerésre való igénye, ha nem dicsérik, akkor rombol – de éppen ezért nincs konfliktusfeltárás sem, az érdekütközések a parlamentben zajlanak, de azt látjuk hogyan! A betokosodott lappangó vagy mellékutakra terelődött konfliktusok- emberi kapcsolataiban mérhetetlenül ártalmasak tudnak lenni, de a feltárás- már csak azért sem lehetséges, mert az önzés lett sajátja a hatalomnak- és ez az alap!

Orbán marad, mert kezelni csak ő tudja a helyzeteket, és helyzet- az mindig van! A kínzó konfliktusai ellenére is! Ámbár fantáziája nincsen, inkább úgy mondom más-irányú (nekünk pedig időt kell nyernünk, hogy az ellenzék végre magára találjon és valami összefogásban leljen erőt!).

Orbán egy furcsa ember - amúgy: képzettársításaiból úgy tűnik, mintha expanzív módon ezáltal „az életen és a halálon való hatalomról” fantáziálna. Nem önmaga előtt és nem is mások előtt, hanem valami kozmikus rendhez csatlakozóan nyerné el személyisége ezt a hatalmat! Amiként már kimondták, hogy a szinteken szánkázva meditál... (már az ötödik szintig eljutott mondotta Széles G.) Hát! Ha itt a földön útmutatást nem is kapunk (jobb-lét sem lesz), a túl még a miénk lehet... mondá az Úr! - és ő már csak tudja! Orbánt utolérni, „túlszárnyalni” csak így lehet! Így lehet?

De ez már betegség!

Ellenzék ébresztő, vagy mindig Orbán fog uralkodni... ha az erény eltűnt mint a köztársaság is, akkor a becsvágy marad (kinek lelke arra vevő) és a kapzsiság is vele- miként a korrupció zsákmányává lett az ország.

Becsület, erkölcs, igazság már nincs! Önkény van és primitívség!

 

kurva léttel

 

...csak holnapok és csak holnap ott

és azután a holnapok előtt még a volt-

akár a tegnapra ismeretlen résszel

is- a részletekbe-veszett-tartalom

már törlődik is az emlékezetekből...

csak a holnapután vonz

és a holnap- utánra lett

immár „egy” előtt

félországnyi áldozat” - most -

...űzi háborgó nyomát szívednek majd?

Hol örökség és a történelmi-emlékezet

tegzes-díszein elaszott

a múlt - a volt -

...kurva létünk kurta léttel szerényen is ott

sötét gyászt ölt és a hold is ott vonzón

- így vonzza magához a dagályos utat

a túl zajost

hol egyszer

meglásd- lakolni fogsz! – (szőke)

 

2015. 10. 31.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 23
Tegnapi: 74
Heti: 23
Havi: 4 323
Össz.: 373 434

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a lemondás...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »