Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán korrupciója...

„Korrupció: egyre súlyosabb a helyzet Magyarországon”

 

- azokból a hang

akikből a lég is kihűlt

rég – de van az a pénz

hogy

érted éljen- ha érted halni nem is kész

...akarni így magáért

mégis

mind itt - most – ó Királyom veled... (!)

 

Azt a korrupció ellen küzdő nemzetközi szervezet magyarországi illetékese sem állítja, hogy a pályázati kiírások jogsértők. „Formailag általában megfelelnek a jogszabályi előírásoknak. Ez a magyarországi korrupció egyik sajátos és sajnálatosan rossz, kockázatos jellemvonása, hogy a korrupt magatartásokat beleírják a jogszabályokba. Ezt úgy szoktuk nevezni, hogy a korrupció legalizálása zajlik” – fogalmazott Ligeti Miklós, a Transparency International jogi vezetője.

„Az ország elitjét hirtelen milliárdokat szerző senkik alkotják”

Jaksity György a nol.hu-nak adott interjújában azt mondta: Magyarországon elmaradt a pénzügyi szemléletváltás, ami a 2008-as világválság után szükséges lett volna, és ezt a tavalyi brókerbotrányok bizonyítják a legjobban.

Hozzátette: a politikai elitnek morális fejlődést egy olimpia sem hozna, mert szerinte „a megvalósítás és a pénzkilopás tekintetében nagyjából úgy zajlana a projekt, ahogy ma mennek a dolgok.”

„A geciskedő rezsi(m)csatár”

Ez az egész őrület a focival nem egyedülálló a világon, bár elég jellemző, hogy kinek válik „hobbijává” – ld. Berlusconi. A sport és a politika összekapcsolódása nem új jelenség, egy-egy sportsiker mindig is jól jött bármilyen hatalomnak – cirkusz és kenyér, ugyebár.

A baj mindig akkor kezdődik, ha az illető olyan pozícióba kerül, hogy monomániáját ráerőltetheti egy egész országra.

Nálunk a jelmondatokkal kezdődött – van-e még egy ország a világon, amelynek jelentős „szurkolói” hányada a „Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” hallatán (bármely ország neve tetszés szerint behelyettesíthető) nem a sportra, hanem a politikára gondol?

Aztán jött az egyatáboregyazászló, majd a stadion-őrület, a sportág ész nélküli támogatása. A kunyhócska a szülőfaluban, remek kilátással a csili-villi focipályára, a presztízs-meccseken való magamutogatás a tribünökön, a szotyizás meg a többi már igazán mellékesnek mondható.

Vagy van még egy megoldás. Olyan szurkolókká válni, akik nem mindenáron tartanak ki csapatuk mellett, akiknek nem az a lényeg, hogy bármilyen eszközzel, csak nyerjen a kedvenc, hanem hogy szép legyen a játék, minden néző kedvét lelje benne. És akik, ha az aktuális kedvenc csalódást okoz, simán kifütyülik és skandálva küldik le a pályáról. De, lássuk be, ez a jelenlegi, erősen átfocizált közéletben nem túl esélyes alternatíva. (forrás: szamizdat - részlet)

„Orbán Gáspárt szereti az Isten.”

Vajon mennyire szereti? - kiderül, ha a Felház nevű egyházukat be akarják jegyeztetni bevett egyháznak, mert a jelenlegi törvény szerint, ami Orbán Gáspár apjának és a bevett egyházak farizeusainak műve, erre esélyük sem lesz.

Orbán Gáspár máris saját bőrén tapasztalhatja meg a felekezeti egyenjogúság megsértése által, hogy az apja egy zsarnok, aki egy törvénytelen önkényuralmat működtet és gyalázza a kereszténység nevét. A gonosz szolgája, a Sátán embere, Isten és az emberek ellensége.

Ám, ha Istent követi Gáspár, nem kell félnie. Örüljön, mert abból, hogy ő megtért, az látszik, hogy Isten szereti őt. Megszabadítja attól, hogy az apja nyomdokain kelljen járni, az anyja megnyomorított, képmutató, hazug életét kelljen élnie. Szabad ember lett.

A kérdés az, hogy meg tudja-e őrizni a szabadságát, s fel tudja-e dolgozni, hogy az ördög legnagyobb szolgája nem más Magyarországon, mint az apja.

De...

Az istenhit, a múlté. Az emberiség többsége ma már nem hisz semmiféle istenben. A felvilágosodással és az ipari forradalmakkal visszatért az ókorból és egyre terjed a materializmus, a nagy világvallások közül pedig a budhizmus és a taoizmus soha nem volt istenhívő. Az istenhit a technika és a tudomány legújabbkori fejlődése következtében súlyos csapásokat szenvedett. Kétségessé váltak lét- és ismeretelméleti alapjai. A két legjelentősebb tudományos eredmény az evolúció és az ősrobbanás elmélete. Az evolúció meggyengítette, az ősrobbanás pedig megsemmisítette az isteni termtés lehetőségét. Mindennek tudatában biztosan kijelenthetem, hogy Európa a felvilágosodás szellemi és politikai hatásának következtében nem keresztény, hanem szekularizált, és nem is lesz keresztény.

Ez miatt nem tartom fontosnak hogy a vérnáci Orbán Viktor családjának mely tagjai mit hisznek. Szeretném még megosztani azt az információt, amihez néhány héttel ezelőtt Bécsben jutottam hozzá Ausztriában élő ismerősömtől. Közölte velem, hogy Orbán Acél György bosszúja. Acél halála előtt Bécsben élt és ismerősöm jó viszonyban volt vele. Acél elmondta neki, hogy a Soros György nyugati tanulmányokra kiküldött ösztöndíjasok névsorát ő hagyta jóvá. Így került Oxfordba az Acél által gyerekkorában sok megaláztatást elszenvedett, lelkileg sérült, de tehetséges Orbán. Acél azt mondta neki, hogy Magyarországon lesz még diktatúra- néhány, de az nem Proletárdiktatúra lesz.

 

befenyítve

 

a leckét megtanultam

de felmondani nem fogom

a lélek

javítani akart

az élet

csak fenyített

 

- szigorú direktorom

a lelkiismeret

valahány mozdulása most

és mindig ott volt

ahol mély lélegzetre vett

ahogy évről-évre így

mint mindig is

az érzet csak vég lett...

 

a hangok

idétlen megszólamlásaival

lét-részeként

bennem

mindenféle mintára lapulva

ördöge – sárkányai- szörnyei

lángjain égetve ott figyelmez

hogy minden lehet

ha ideje elérkezett – (szőke)

 

2016. 04. 19.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 269
Tegnapi: 330
Heti: 1 072
Havi: 4 217
Össz.: 373 328

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán korrupciója...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »