Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Mesterházy...

 Mesterházy: „aki otthon marad, Orbán Viktorra szavaz.” Ostoba kis-úttörős ivadék! Ezerszer elmondtam, hogy aki erre hivatkozik- azt abba a vágott-seggbe küldöm vissza, ahonnan kibújt! Be lehetne fejezni az ilyenfajta zsarolást... ha nincs más mondandója inkább hallgasson. Én bojkott-párti vagyok (mert nem igazolom a választással Orbán diktatúráját) – bár egy párt sem merte felvállalni a következményt, így otthon maradok, mert Mesterházytól bárki jobb! A sajt az övé? Meglátjuk: vállalja a ritka örömet, sőt bízik benne. Álmodni lehet! Amit eddig csak körülírt, sejtetett (zsarnokin akart!), most kimondva egy győzelemkérő fohászként lihegi hitvalló fogadalmát. Ezt az embert már Orbánnál is jobban utálom, hogy bírnak vele dolgozni, hiszen az orráig sem lát?
De mondja, mondja a magáét:
„Ha mi kormányzunk, tőlünk senkinek sem kell félnie. Olyan magyar köztársaságot akarok, amely félelem és megosztottság nélküli, ahol a jobboldali szavazó is a nemzet része” –  Atya-gatya! Akar! Nem csak szeretne – számomra mégsem meggyőző a hite (pénz nélkül semmi nem megy). Ő nem ellenfele a Fidesznek, éppen hogy szekértolója! Érdemes megjegyezni, ő az ki megtagadta a múltat – a szocialista elnevezés üres kifejezés (náluk), tartalom-nélküli színterén csak emlékezetünkben él még valami, ami belénk vésődött, magunkban rögzült: hogy a "munkásosztály" (ami már nincs, munkás talán!) mindig mennyire együtt látja a hazát! Mesterházy a tehetetlenség drámáját szimbolizálja, mert a fent említett "munkásosztály" (a hazáját szerető munkás) a cselekvés-vágytól ég! De... és már a filozófia elhalványul (épp a szocialisták miatt) – a gondolattal eljátszó érzések megtelnek nyugtalansággal, s a bebörtönzöttségre, a lelakatoltságra való eszmélés egyszeriben megváltoztatja az emberek egymáshoz való viszonyát... a valóság-fölötti képek így már semmit sem érnek.
Látható, hogy fogadják:
„Nem zavarnak a tüntetők, mert ez a demokrácia, de vicces, hogy a kormányzat tüntet az ellenzék ellen” – mondta, utalva arra, hogy mintegy harminc tüntető várta a rendezvény előtt. Istenem, de bárgyú! Ez már nem demokrácia, bár neki (tudom) így kell magyaráznia, ha nem akar Simon sorsára jutni! Kakaskodik, mert kakasviadal van... a valódi, a kézzelfogható helyett most egy elementáris sodrásban magyarázza a megmagyarázhatatlant. Megoldás csak hűlő állapotban, áhítat kalandjával- hitelesség és bizalom nélkül.

Teremtő! - mivé tettél? Vallomás zeng tolul,
mint a fény győzelmi-kórusából a sugár,
sikoltva- lélekből zeng másnemű anyagára
                                       visszavonhatatlanul-
A túl innen, s át- vég-kép bőrömre dolga
csonkán tudott változatából már fonákra fújt...
Akarva-akaratlan a fondorkodás, életemet hibernálja,
kitől a jog, hogy rendjéből kitúrt--(szőke)

Kormányváltás összefogás módra!

… és itt a nagy bejelentés: az időjárás miatt az ünnepség elmarad! Azt a kurva szentségit (!) - és ezek a Kormányváltó-Összefogás Vezérei? Egy hete mondja az „időjós”, hogy szar lesz az idő, miért nem lehetett délelőttre tenni? Vagy esetleg rossz idő esetén zárt helyen megtartani? Szegény Petőfi, szegény márciusi ifjak (!) forognak a sírjukban. Nem baj, majd megtartják jövőre – igaz, a kormányváltás rossz széljárás miatt elmarad- lehet a választás is? Szarom le az egészet úgy, ahogy van. Lehet megsértődni...
Mindig „balos” voltam (ezután is) csak a mostani ellenzékkel- hülyékkel azonosulni nem tudok, az utolsó esélyt is eljátszották!
Egyre rosszabb lesz minden, minden szürkébb és kilátástalan – nem Orbán miatt (azt tudjuk. Olyan amilyen) -  az ellenzék miatt lett rideg a lég – az egész világ már! – erre már nincs magyarázó hang... viszont útbaigazít, mert a választás (bármilyen idő is legyen) részemről elmarad. Rettenetes amit most műveltek!

...Mennyit tudtunk és mennyit mertünk.
   Bús egek, hát mi lett velünk?
   Barmok, akik mindent megszoknak,
   Helótái puhult latroknak:
   Ezek vagyunk, ezek leszünk.

   Grófok hű nyája, Köszvény-ország,
   Pupákok, senkik és vakok,
   Új ifjaink bódítva állnak,
   Mária-zsoltárt kornyikálnak
   S lesik az úri abrakot.

   Sodomás bölcs, komisz, vén kasznár,
   Pimasz pap, lelketlen cseléd,
   Mágnás-úr, zsivány oltja, oltja,
   Hogy föl ne csapjon nagy-lobogva,
   A régi március hevét.

   Bús Hunnia, podagra-nemzet,
   Kis Köszvény-ország, baj vagyon:
   Ma március van. Csúzod óvjad,
   Húzd magadra a takaródat,
   Szelek járnak víg hajnalon... Ady részlet: Köszvény-ország márciusa)

2014. március 15.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Mesterházy...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »