Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Reakciók...
a tusnádfürdői beszédre.

Az Együtt-PM úgy fogalmaz: "a liberális internacionálé egykori alelnöke eltemette a liberális államot". "Orbán Viktor miniszterelnök beszédével azonban nem a liberális demokráciának áldozott le, hanem magának a demokráciának" - áll a közleményben.

„Schiffer András, a kormányfő Tusnádfürdőn elmondott beszédére reagálva szombaton az MTI-nek azt mondta: Orbán Viktor egész hatalomgyakorlását a cinizmus tartja össze, ami leginkább abban érhető tetten, ahogy "gátlás nélkül" kihasználja, hogy a magyar társadalom "szolidaritáshiányos”

 Liberálisok írják, hogy „Orbán Viktor hivatalosan is bejelentette, hogy "vége hazánkban a demokráciának", azt a munkaalapú állam váltja fel. "Egyértelművé tette: vagy ő vagy mi, szabadságszerető emberek." Hozzátették: ebből nem kérnek.
Vagyis: „Orbán Viktor nemet mondott a szabadságra, a piacgazdaságra, a civil társadalom önszerveződésére és értékeire. "Megtagadta mindazt, amiért egykoron harcba szállt és politikai szerepet vállalt, megtagadta egykori önmagát" - fogalmaztak.

Gyurcsánynak is meg van a maga véleménye, íme: „Moszkva a pozitív példa. A civilek külföldi érdeket szolgálnak. Vége a liberális demokráciának. Bármi megtörténhet. Ilyesmi Orbán új(?) programja.
Mondanám demokrata barátaimnak, hogy miközben mi egymással vitatkozunk egyébként fontos ügyekben, addig a küldetéstudatos miniszterelnök megöli a szabad Magyarországot. Te jó Ég!”
...és tovább: a „demokráciával szemben "egy fasiszta, szabadságot lebontó államszervezés" a követendő példa. Kerék-Bárczy Szabolcs, az ellenzéki párt elnökségi tagja úgy fogalmazott: a miniszterelnök "sajnos vagy elmeháborodott, és/vagy hazaáruló".

„Az MSZP elnöke szerint az az állam, amely nem a szabadság köré szerveződik, előbb vagy utóbb kilép a demokrácia keretei közül. Tóbiás József a kormányfő beszédére reagálva közölte: szélesebb, erősebb, külső és belső kontrollokkal működő demokráciára van szükség. Az ellenzéki pártelnök úgy értékelte, hogy a miniszterelnök tusnádfürdői beszédével kilépett az európai és a magyar polgári demokráciák értékrendszeréből.”

A „Jobbik”, hallgatásával csatlakozott a véleményekhez. Az önkormányzati választásokra gyúrnak, s tovább az úton a szebb jövő felé...
(Csak én teszem hozzá, hogy az egyetértés - mert a hallgatás egyetértés - ténye, ilyetén nyilvánvalóvá tette, hogy a Jobbik és a Fidesz, már összenőtt.)

Láthatjuk mégis az egységes képet, minden párt csak mondja a beszédet – jó a szöveg – (mondanám), de hol marad a tett?

„Azonnali cselekvést várok, kérek, követelek.

Orbán és kormánya minden tagja keljen és feküdjön azzal a tudattal, hogy miközben reggeliznek, autóba ülnek, lobbiznak, alkut kötnek, nyaralnak, este betakarják a gyereküket, megisznak egy sört, aludni térnek, közben emberek küzdenek a kilátástalansággal, emberek éheznek és emberek halnak meg.
Most és itt, a fülkeforradalom és a kétharmad országában. Nincs kire tolni a felelősséget, csak egymásra mutogathatnak. Öt éve romlik a helyzet és semmit nem tesznek ellene. Ez nem a „ballib” hazugsága, nem demagógia, nem külföldi ármánykodás. Tény. Valóság. A Fidesz valósága.”

Ja, hogy jön a munkaalapú rendszer! - de hol a munka? A szabadság és a demokrácia meg úgy is csak egy érzet, hát érezd... miközben „a menekültek is menekülnek Magyarországról”!


Közöny kerítésénél őrséget áll a kín,
csaló-képpel gyűlöletre hiún szít...
Dolgainak színlelve bizalom-mélyeit,
igaztalan idejébe-múlt,
hol jelen-igéin
felejtésnek nem adja harsány-sebeit e hit?-- (szőke)

2014. 07. 27.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 38
Tegnapi: 278
Heti: 1 119
Havi: 4 264
Össz.: 373 375

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Reakciók...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »