Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán és az igazság!

 

Lám csak lám! A Fidesz megint Gyurcsánnyal foglalkozik. Miért is, mert igazsága van a 2006-os események kapcsán. Bizony a Fidesz szervezte a tüntetést és támogatta a „lázadást”, ami már kis-híján vagy egészében egy olyan lázongás felé vitt, ami miatt a rendőrség kész helyzet elé volt állítva.

Tették, amit kellett. Ahogy a Fidesz hatalomban is jog- és szabályszerű a rendőrség fellépése, intézkedése, úgy az ott is helyénvaló volt 2006-ban. Senki nem mondta, hogy „molotov-koktélt” kell dobálni, meg kövekkel és botokkal támadni a rendőrségre, hogy megtették, annak ez lett a következménye. Helyesen!

TV székház felgyújtás, kukák felgyújtása smafu?

Véletlenek persze vannak és túlkapások is előfordulhattak... mint mindenhol. Ez a természete, az ilyen randalírozásnak.

Most megint Gyurcsányt szapulják. Vajon miért félnek ennyire tőle a Fideszesek? Talán, mert igaza van! A rendőrség- az ország rendőrsége, nekik az a dolguk, hogy rendet tartsanak. Ha meg támadás éri őket, akkor védjék meg magukat és állítsák vissza az eredeti állapotokat!

A Fidesz által feltüzelt tömeg bűncselekmények sorozatát valósította meg, sőt az erre való felhívás is megtörtént, amiként az már mások jogait és szabadságát is sértette... hát - a zavartalan „működés” súlyosan veszélyeztetve volt és- ha úgy tetszik (ha nem tetszik is) bizony aránytalan sérelemmel járt a rendőrség felé is a „harci” cselekmény. Szerintem örüljenek inkább annak, hogy ennyivel megúszták. A Fidesz magyarázata aljas- mert a rendbontást épp ők okozták, de ebben mindig is nagyok voltak!!!

 

Más...

 

...az MSZP feljelentésre buzdítja Orbánt! Nem gyerekes ez egy picit (nagyon is!)? Azt is mondanám hülyeség- de ez már sajátjuk lesz lassan. Ahelyett, hogy a parlamenti „támadásokat” magyarázattal vernék vissza, bujtogatnak és sároznak, amiként is Orbán, ha nem teszi meg a feljelentését, akkor valami van mögötte...

Ne feltételezzünk, Orbán és Simicska „háborúja” egy színjáték csupán. Egy elterelő „hadművelet”! De mit is várhatunk az MSZP-től, magába szerelmesedet párt, aki öt éve csak újul és logót fest! Fiatalodik és hülyeségeket beszél...

Az emberi kultúra jelenségei egyszerűek, lehet észlelni pl. tapasztalattal. De miért nem a választók érdekét képviselik és miért mindig a saját érdek kerül előtérbe náluk? Mert a cselekvésben szar a szellemi tartalom (amit egyébként is csak megérteni lehetne, de nem lehet)! Mindig is baloldali voltam, kezdek kigyógyulni... de nekik semmi közük a baloldalhoz – értéket nem képviselnek 2010 óta kezükben volt a nagy történelmi lehetőség, nem éltek vele, pedig leválthatták volna a Fideszt!

De Mesterházy, a hiú- és önző páváskodásával másra terelte a figyelmet.

Most sem másként!

A cselekvés nem erős oldaluk, talán, mert sok a jól-tápolt egyén és ellustultak végleg.

Most itt az Orbán és Simicska háború, elrejtett „aknák” sorával robbannak az események szemünk elé.

Miért gondolja (mégis) bárki is, hogy jogi útra lehet terelni a harmincéves barátságból adódott civódásokat? Egy állítás, egy tagadás és „rigófütty” az egész!

Orbán nem volt ügynök, ez biztos- persze a jelentés- az megtörténhetett egy-egy beszélgetésben is, úgy is, hogy az illető nem is tudta, hogy azzal árthat – ezt a katonaságon belülre értem (ott semmit aláírni nem kellett) - a diktatúrákban nincs pardon és nem Orbánt védem (utálom, mint a bűnt!), de a realitásokat akkoriban nehéz volt mérlegre tenni. Voltak, persze szabályok, testi- lelki állapotok is mások voltak – ám az értékek milyenségei, az érzések és gondolatok, a történések folyamatában (bármilyen furcsán hangzik is) természetesek voltak (természetesnek hatottak), ha úgy tetszik magától értetődők voltak.

És még- meg is beszélték egymással az érintettek, akkor hol itt a baj?

Kettejük ügye!

Nem állított tényként semmit Simicska (hacsak azt nem, hogy látott valamit, ami mára eltűnt!), csak elmondta gondolatait és azokat is feltételezve, ha... persze a rosszindulat itt is feltételezve (ami sértettségből táplálkozott)!

A tényleg lefolyt események sorából a semmit kiragadni nem lehet... igazság és erkölcs szempontjából jelentőséggel bírhat ugyan, de az egy-emberi történet és a társadalmi jogállás kettő, erők játéka volt (ha volt egyáltalán ilyen) eszes és értelmes emberek között zajlott és ennyi a tény is!

Akit fel kell jelenteni (lehet) az- az MSZP, mert ezekkel a kijelentéseivel bizony zülleszti a társadalmat, és melegen tart egy olyan ügyet, amit értelmes emberek egymás-közt másként is lerendezhetnek.

Orbán kormányfő- sok cselekvés történt és folyamataiban vizsgálva sok feltételezésre ad okot, de ettől óva intenék mindenkit (itt az orosz barátságot, a keleti-nyitás milyenségét értem, no- meg Putyin barátságát). A böllenkedés habitusából fakad... viszont nagy a különbség a gondolkodás folyamata és a között a szellemi tartalom között, amelyet ez a folyamat hordoz.

A gondolatok érvényessége egészen más, úgynevezett logikai törvényszerűségei vannak, míg a gondolkozás folyamatának lelki, pszichológiai törvényszerűségei vannak. Hinni valamit, vagy tudni sem ugyanaz, mindegy is, hogy az emberek mit gondolnak, teljesen közömbös abból a szempontból, hogy igaz-e valamely gondolat vagy sem!

Ez a gondolkodás (amely most valamilyen időben és helyesen lefolyik), teljesen független attól az igazságtól, amelyre ez a gondolkodási folyamat irányul!

Egyenlőre minden csak feltételezés! Célokat kitűző emberek voltak (Orbán, Simicska és a többi)- a módszerek ellen pedig ők sem voltak védettek, a honvédségnél csak végrehajtás van és nem kérdések- azokat a parancsnokok teszik fel és azokra kötelező a válasz ((a tartalom lehet más, ha időben kapcsol a katona)!

A tévedéseket nem teszi igazzá az, hogy sokan hiszik, vagy el akarják hinni... felállítani saját teóriát egy személy ellenében (még ha kormányfő is az illető) meg hülyeség, akkor is ha rosszul kormányoz. Annak igazolására van épp elég ok, amit tényként lehet- sőt kell kezelni!

A jog gyakorlati irányú, cselekvésre irányul, emberi tevékenységet és magatartást irányít. És a jog nem mindig törődik a valósággal (hát még a feltételezésekkel) – szuverén módon állapítja meg a maga követeléseit (azt, amiről akarja, hogy legyen), egy sajátos, önmagában zárt világ! Részletei a jogászokra, ügyvédekre és bírákra tartoznak, ami az igazságszolgáltatás!

A politika most előszeretettel vonja magához... ez a nagyobb baj – előbb ítél, aztán tárgyal! - meg egyébként is kifacsar mindent...

Az erkölcs, az a belső tudat-világunk, erre épülő szabályok határoznak és visszatartó erőként még ott a lelkiismeret is, ami igencsak gyengécske jelzőrendszer egyesekben, ilyetén még lelkiismeret-furdalásra sem kényszerít... elvárásokat, értelmi, érzelmi elkötelezettségeket, egyéb kívánalmakat így nem is szabályozhat- pedig... no- lehetne erősebb ez a jelzőrendszer (természetesen, megint csak egyesekre vonatkoztatva)... a többi a jog dolga, ami kikényszeríthető magatartásokat állapíthat meg eszközeivel!

Az életen nem lehet „makulátlan fehér palástban” végigsétálni... önmagunkhoz kell hűnek lenni, nem elképzelt ideálokat kergetnünk – a mérce magas és úgy néz ki, egyenlőre- a lécet minden párt leveri most!

 

 

leigázva

 

Fájdalom tépi a lelket

a lábak remegnek

a szó elcsuklik...

és a papnak sincs szava?

Vagy pókként nem marad veszteg

csak fonja a hálót

ahogy az Ég itt

formát ölt

befejezésre?

Titok még...

de sötét titok

csendes dráma itt

fluidumával önmagában az érdem

az élet-vágy ott

magányra lelt -

...végleges révem mára már

végtelen-sík hangulatával eseng

közrefog

keretezne

békére-

de ott harci a kedv-

erőnek erejével mutat erőt

ahol idill nincs-

legfeljebb

ellen töltekezik ízeivel

éden érzése

- borongó kedvekkel nyomaszt engem –

ahogy rám égne

édeskés

belenyugvása

a változhatatlanba...

mindezt

ott

ahol már heveny a kétségbeesés

és tülekedni is gyöngeségem? – (szőke)

 

2015. 03. 11.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 61
Tegnapi: 330
Heti: 864
Havi: 4 009
Össz.: 373 120

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán és az igazság...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »