Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Az orbáni falanszter...

 

„A vasárnapi önkormányzati választás egyik legfontosabb kérdésének Orbán Viktor azt nevezte, hogy lesznek-e olyan polgármesterek és megyei vezetők, akik képesek együttműködni a kormánnyal. "Az együttműködéshez bizalom kell. Az nem megy, hogy egyik nap diktatúrát kiáltunk, gyalázzuk a kormányt, lejáratjuk külföldön, másnap pedig azt mondjuk, hogy működjünk együtt, mert pénzről van szó" - fogalmazott.”

Már bocs' - felteszi a kérdést, hogy ki mire együttműködő, majd azonnal prejudikál, leminősít – mert ugye pénzről van szó... tehát az együttműködést mindenki akarhatja, de ahogy közös jegyeik megrögződtek, a kassza kulcsa marad Orbánnál. Megkülönböztetés kitolta a megismerés határait... azonban a gyakorlati cselekvések tapasztalatainak olyan formában kell tükröződniük, amely a megismerés eredményeit rögzíteni tudja, általánosíthatóvá és átadhatóvá teszi a többi ember számára... ám a Fidesznél és Vezérüknél ez is fordított- már csak nyelvi- és szóbeli síkon teljesítődnek – ideális formája nincs.

A bizalom az, ami veszett az nagy-részben...

A hazugság fennmarad, az együttműködés meg kötelező – gyakorlati tapasztalatait a leképeződésben már a gondolkodás folyamatában számba vette, mindegy is mit akarunk (a területeken is) a mindig fordítottja lehet csak igaz. Orbánnál az igen nemet jelent és fordítva, a hazugság igaznak eladva- nincs korlátja semminek. A létnek ez a fajtája nem valódi, közvetlen elmélkedésével már mindennek nekimegy, céljai kiismeretlenek- nincs bölcs egyensúly...

 

Tehát olyan vezetők kellenek: „akik őszintén tudnak közösen dolgozni a jelenlegi kormánnyal. "Ahol ilyen képviselők, polgármesterek lesznek, ott kialakul az összefogás, és az emberek érezni fogják a közös munka előnyeit" – mondta Orbán” És ez elég lenne?

Akik vele lojálisak és nem is ellenkeznek- elfogadják az önkényes elhatározásokat, ott lesz előny is, mert a közös munka, minek jellege ösztönző így, ezen orbáni feltételek mellett, immár „jóként” a hatalomhoz való viszonyukban. Lám, a célszerűség így válik a tevékenységekben eredménnyé...

Általánosságban legyen is elég ennyi, ami a szerencsére támaszkodik, amiben lesz aki boldogulni fog, de lesznek, akiknek pusztulniuk kell, mert a hatalom eljárása nem változik meg. Óvatosság itt nem segít csak az nyerhet, aki az orbáni idők és dolgai változásának megfelelően cseréli felfogását!

A felszakadt sebeket sem Orbán fogja bekötözni, de mert lesznek jó kórházak is, majd ott ellátnak, mert "ez az ország a miénk, mi döntjük el, hogy mi történik itt"! Kérdés csak ki a „mi”? Ki az ki beletartozik- beletartozhat az orbáni „falanszterbe”?

 

„...a bankok elszámoltatásával pedig véget vetettek "a tisztességtelen bankárkodás korszakának" - fejtette ki. Emellett munkahelyeket teremtettek - folytatta -, így ma már több mint négymillió ember dolgozik Magyarországon, ám "az előttünk álló időszakban szeretnénk eljutni oda, hogy ötmillió embernek legyen munkája".

Ez szerinte olyan világbravúr lenne, amely előtt "talán még a legbőszebb kritikusaink is megemelnék a kalapjukat".

A kritika megmarad, mert sok olyan tett nyomja a lelket, ami a fölényüket hozta, ám fogyatékosságaival is igazolta – sok volt benne a bosszúvágy, a csontvázak keresésével csak ügyeskedésük kapott helyet, de semmi nem jött be, csak a hatalmaskodás mások felett!

A civil szféra megfélemlítése, a megaláztatás, amik után nem lehet „talán”, hogy kalapot mégsem emelnek, az lesz bizonyos inkább!

A”bankárkodás” a hatalomban is hagy még kívánnivalót, hiszen kimaradtak, a megszüntetett (felmondott) kölcsönök (a fizetésképtelenségek okán), vagy a behajtóknak eladott hitelek újraszámolásánál kinek mi lenne a feladata, hogy- mert a visszavásárlás lesz adott vagy a behajtó kötelezett-e a „visszaszámlázásra”? És akiknek vonják a fizetésüket már meghatározott százalékában, nekik hogyan lesz tovább? Sok még a sötét folt... és a fizetésképtelenség nem tölthet el reménnyel- mert most még csak a banki ajtók vannak nyitva, mások még nem tártak szándékot.

Négymillióból mégis mennyi a szegény! - és mennyi lesz az ötmillióból? Keresnek, amennyit, ami semmire sem elég, viszont a statisztika „kitűnő” minősítést kap- kalapot le, ezen álság előtt!

Világbravúr a hülyeségben, ahogy a morzsákat jeles cselekedetekbe gondolják... a megélhetéshez ez kevés, az éhenhaláshoz lett sok! Orbán „tökéletesedéséhez” nem lehet helyes út. Államformájában- a kezdetben sem volt semmi tiszteletre méltó és most sincsen, hacsak nem nézem azon szándékot, amivel a semmit igyekeznek eladni valaminek...

 

„...feljutottunk Európa pincéjéből a földszintre. Most az a kérdés, van-e bennünk elég szufla, hogy nekivágjunk az emeleteknek". Ezért is tartja nagyon fontosnak a minőségi oktatást, mert ha végig tudják vinni az oktatási rendszer átalakítását, akkor egyre magasabb szintű tudással rendelkező munkavállalók dolgoznak majd az országban, ebből adódóan pedig nőni fog a bérük is.”

Na- baszd meg, ez még több nemzedék idejében sem lesz, ha az oktatás eredményességét tűzted zászlódra, mert ez még csak elképzelés és nem tudni milyenné lesz vagy lehet gyakorlata. Szép kilátás, ha akkorra lesz növekvő a bér is! Egyik napról sem jutottak még másnapra, hogy az előző tételeket ne másították volna meg utánra. A túlzó optimizmus is felér egy hülyeséggel, és kurvára elég a hablatyolásból. A szép szavaktól senki nem lakik jól (megélni sem tud, pláne élni), és lehet a törvény is jó lesz majd, de a tapasztalat mégis mást mutat a kivitelezések terén...

Túlzott nagyravágyásban, nem lehet az indulatoknak parancsolni- mindig nagyobb „erőt” szükségeltetik mutatni, mert az emberanyag igencsak „megromlott”. Kísérletezéssel semmire nem jutunk- vagy van tudás- vagy megyünk a „levesbe”. Mert a korrupt „nagyok” elszámoltatása után lehet többre is telne! „Nép szava az Isten szava” és nem Orbánnak hívják az igazságosság letéteményesét. Elébb be kellene látnia, hogy nem lehet romlott erkölcsű, becstelen személyeket a hatalomban kiemelni- abból soha jó nem származott még... és van rá példa bőven, az önvizsgálat sem bűn, inkább erény! A szerepet nem eljátszani kell, hanem, amire hivatott- úgy mutasson utat a megoldások irányában. Most még ez a hatalom a maga külön érdekét követi, a szerzésekkel veszett az erkölcs, ilyetén csak akadályozóképességével a jóváhagyás... korlátlanságára (ahogy a „könnyű vagyonokra” illetékesek).

A „fény” még messze van, pedig a „felszínen” lenne... de a „pincétől” még sokáig hunyorgunk!

 

„Arra a kérdésre, hogy mindeközben a magyarországi kormányzati intézkedéseket erős kritika illette az elmúlt hetekben az Egyesült Államokból és az Európai Unióból is, a kormányfő úgy reagált: "tizenhatszor is elmondhatják ugyanazt, egyre hangosabban, ha nincs igazuk, akkor tizenhetedszer sem fog zavarni. (...) Ha túlságosan gyakran, a valóságtól elrugaszkodott módon mondanak ítéletet Magyarországról, egy idő után már senki sem figyel oda rájuk. Most ilyen időket élünk".

Hadat még nem üzen? - Atya-gatya... nem semmi kijelentések... aztán miért is nincs igazuk, ha igaz az állítás? Cáfolatnak nem elég, hogy egy személyben egy Vezér nem zavartatja magát. No- és a gyakori ítélet, kikre tereli a figyelmet... hát?! Az uralkodás nagyon elvitte a hatalomvágyat a pénzszerzés felé... a nagyhatalmak meg ebbe ne szóljanak bele: a népet én hülyítem és én vagyok az Istenük! Ugyebár? „Most ilyen időket élünk”. Nahát!

 

 

...sikolyokkal élednek a napok,

sikolyokkal tolong a pillanat-

ernyedtség után taszít,

szív szorításába fog,

menedékem bélyege balra nyilal,

túlzó jobb-tartáson túl és belül azon--(szőke)

 

2014. 10. 07.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Az orbáni falanszter...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »