Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Borítékolt „győzelem”!

 

 

Ez sem több egy véleménynél…

Már többször nekiszaladtam a kérdés magyarázatának… de valahogy mindig elakadtam (falba ütköztem), mert hinni akartam másoknak… másokban! Kétségeim támadtak a fogalmak alkotásában – az a tény, hogy az alapvető megismerési folyamat – a fogalom-képzés mindig másként adja magát a társadalomban (mint egésznél) és másként a történeti képzések folyamatában (a részeknél), és megint másként az egyénnél, ahogy a logikai folyamatoknál is mélyreható különbségeket okoz, elsősorban a következtetés műveleteinél!

Tamás Gáspár Miklós esetében, merthogy „Gazsi” rátapintott a lényegre- egy olyan kényes részre, ami becsületet adhat, de becsületet el is vehet, morális-kérdéseket is felvethet – de ha az egyetemes gondolkodás premisszáin a logikai-kép a fejlődés érdekében nyilvánvalóságában felfejtődik, logikailag az egység („ellentételként”) létrehozható. Mit is akarok ezzel mondani? – hogy ha nem megyünk szavazni (és mindegy, hogy bojkottnak nevezzük azt – ebben az esetben – vagy, mert valamivel nem értek egyet és ennyi!), akkor a gyakorlati tapasztalat azt fogja megmutatni, hogy nem legitimizálhatok egy olyan hatalmat, aminek munkájával, annak hatásaival nem értek egyet!

A „bojkott” szónak azért lenne értelme, hogy visszamenőleg Orbán nem tudna arra hivatkozni (mint 2010-ben is tette), hogy aki nem ment szavazni, azok is velük értettek egyet – ezzel rájuk „szavaztak”, mert elismerték a „többség” akaratát (ezzel magyarázta a világnak az országos 2/3-os többségét). Az igazság persze hogy nem ez volt, de a magyarázat átjárást adott (hozott) az akaratok között és egybemosódtak a választási folyamatok nézőpontjából!

Ha „bojkott” van, akkor konkrét tagadok és nem magyarázható mással...

Illegitim kormányt egy borítékolt újraválasztási győzelemmel nem legitimizálhatok! Mint ahogy egy önkényuralmat sem!

Sok a mellé-beszéd és nagy a gyávaság! Aki most és így választatni akar, annál kirí a hatalomvágy és bármi áron - és hogy megszerezni kívánja azt magának…

Nem számol a következményekkel, mert a népet épp ezek az emberek (és szerveződések) hajtják „igába” a választási-kötelességre hivatkozással…

És még egy - hogy a logikai következtetéseket nem vizsgálják (nem is hajlandók elfogadni sem Bajnai, sem Mesterházy a következtetés alapjául), így a tapasztalat (mely csak utána lesz kézzelfogható) nélkül teszik, ez annyi, mint hazudni (!) Előre mondani valamit, ami utána is kérdéses - következményeiben meg előrelátható - világosan elárulja, hogy a fő-tételt nem általános tételként fogadja el, így a további következtetés esélyét adja fel, amit a kizárólagos egyéni érdek vezényel a következmények elé!

Intelligencia kérdése is (!) – megnyilvánulásaikban vakon majmolt szokásoknak adóznak, viselkedésekben az időszerűség és az idő szorítása ad félelmet, hogy lecsúszhatnak valamiről… pedig az a valami már elérhetetlen számukra, belátni épp a vágyaik okán nem is képesek. Ezért ezt hívnám butaságnak inkább, mert a „túl-okos” jelöltek a viszonylag egyszerű dolgok megértésének és tisztázásának képtelenségét mutatják – ez a meggondolatlanság, vagy hívjam inkább átgondolatlanságnak, adja a veszélyt és vele a félelmet.

A választás „bojkottja” adja a lehetőséget, hogy a kormány munkáját – és magát a választást is felülbírálja - bírálhatja Brüsszel, Strasbourg és akár az ENSZ is! Sajnálom, de a kizárólagos hatalomra törekvés ténye ma már gyakorlat (!) – a 2/3 meg egyértelműen hozta a diktatúrát, mindegy ki mit magyaráz bele! Demokrácia Magyarországon nincsen!

Az MSZP-nél épp ezeket nehezményezem, hogy Mesterházyval elvesztette harcos arculatát a párt – személyével meg kapott egy diplomatikus „lekvárt” – akinek irányítása miatt a szűk, egyetlen irányban haladó gondolkodási és reprodukálási módjával, hiányzik a jelenségek különböző oldalainak és összefüggéseinek észlelése, ami a lényeges körülmények figyelmen kívül hagyásához és a cselekvés, kiáltó hibáihoz vezetett! Lásd a történelmi lehetőséget, mit kihasználhattak volna az elején (a Fidesz leváltásának lehetőségéről beszélek), de mert magukkal voltak elfoglalva, kihagytak! Ők számomra leszerepeltek!

 

„Két arcú

és két lelkű fia

századunknak

hasítsd csak fel a melled

hogy ömöljön ki a felesleges vér

ami annyira nyugtalanít.”

 

Akik meg „birkaként” mennek „ikszelni”, ott fellelhető a kritikai szemlélet hiánya, viszont tetten érhető a befolyásolhatóságuk! Persze hogy a Fidesz másképp magyarázza ezt is!

De a kizárólag másoktól hallott és megtanult ítéletekkel való operálást az okok vizsgálatának nehézségeiből látva – tételezve: érezhető, mivel nem tud semmit egyikük sem kikövetkeztetni, hű visszhangként ismétlik uralkodójuk szavait… ahogy az a Fidesz-KDNP testvériségben és híveknél szokás is!

 

„Nincs büntetés

nincs könyörület

csak langyos víz van

amit Isten köpött ki szájából.”

 

Mit akarok még? Nézd a rezsicsökkentést! Senki eddig fel nem vetette, hogy jövőre hogy emelnek (nincs lefektetve hány % engedélyezett!), esetleg, mint az üzemanyagot, majd hetenként kapkodhatjuk fejünket. Akkor mi is ez a 10% - egy kommunikációs-trükk, ami a választásnak szól! Istenem! A Kósa, a Lázár, Rogán és a többi, ha megszólal (Kövérről már nem is beszélve) – máris semmiféle jóhiszeműséget nem tudok feltételezni!

Vagy a többi intézkedésük akár, meg az eszement felvetések sora: egy családban egy kereső, de legyen három gyermek, az asszony gyereket neveljen! És- vagy munka 47 – 28 – 20 ezerrel (?) - ebben a szociális ellátás is ott van! Tudják, hogy ennek- csak az elképzeléshez is mennyi havibér szükséges? Minimum: 240 ezer, s ebből így is csak megéltek, de nem jól-éltek!

Földügyleteik, pályázati-csalássorozatok - adók mindenhol! Miről beszélnek, már érthetetlen. Ember ennyi bűnt felhalmozni nem tudna, ha többször születne is meg, mint azt, és ahogy Orbán és kormánya ezt tette!

Jöhet a „békemenet”, úgy is erre tettek fel mindent! A sok „vitéz” ott vitézien helyt is áll… a valóság - ott emlékezetükben – mint összefüggő egész tükröződik vissza, így is marad meg. Alaptalanul nagy az önbizalom, vajon miért? Mert se elemezni, se tagolni – a fontosat a lényegtelentől megkülönböztetni sem tudnak, de közpénzből támogatva vannak (mit számít, ha ezért kicsinyt gyorsabb nyelvvel van a képmutatás, hiszen megfizetik!)! Véleményeikkel takarva el gyengeségeiket az értelemben… ostobaságaik és megnyilatkozási formái alátámasztja a félelmet, hogy minden így marad, ahogy van!

 

„…amíg én együgyűn panaszkodom

te kint állsz a vártán

szájadon a trombitával

amitől egyszer már Jerikó falai összedűltek.

Vagy nem dűltek össze

mindegy.”

 

Miért is e nagy ragaszkodás a hatalomhoz? Nos – egyszerű a magyarázat: másodszori győzelmével már megtámadhatatlan a Fidesz! Nem csalással jutott hatalomra, mert a nép újfent megválasztotta (és itt mindegy is az arány)! Felkészültek, alkotmányilag (alaptörvényileg) – büntetésügyileg és polgári-jogokkal arra, hogy létrehozhatnak egy másik rendszer: ami prezidenciális és- vagy Kormányzói hatalom lesz! Igen! – jól olvasod! Nem tagadta el Orbán sem, sőt!

Ha azt várná Bajnai (gazdasági felfejlődésével), vagy Mesterházy (szájában a sajttal), hogy nyerhetnek… nézzük, mi lenne akkor (mert egy biztos 2/3 biztos nem lesz), és persze ehhez Orbánnak önként kellene lemondania: „őszi-rózsás forradalom” helyett „tavaszi-rózsás” bukta!

Hogy miért mondom ezt? Mert az intézmények élén és benn Orbán emberei ülnek, így a hatalom „tiszavirág-élete” (már mindegy is kivel) megpecsételt lenne!

Ezek után akar még valaki valamit? Csak egy maradhat a kezünkben és az a „bojkott”, igen! - meg kell tagadni a választást! A vereséget mitizálja diadallá? Lehet (bár ez sem más, mint egy „költői” meglátás!), egy érzékeny ember magányából egy segélykiáltás, nem kevesebb, de nem is több annál – viszont a fentiek okán elégtétel a léleknek - történelmi, társadalmi okain életőrző és életszító erőként hat közösségileg! Amely nem csupán egy történést tartalmaz, hanem annak lelki, érzelmi és szemléleti velejáróját – minden rejtett indítékával és minden hangulati következményeivel - a ténynek áldozva az érzést, ami elgondolkoztat a jövőről… az igazság kimondása szempontjából nézem azt fontosnak!

 

„Miért mesélem ezt neked (nektek!)

aki hozzám vagy hasonló

s tudod, ha azt mondom

bim-bam

akkor azt mondom

vége mindennek

halottainkkal semmire sem megyünk.”

 

2013-03-26.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 34
Tegnapi: 74
Heti: 34
Havi: 4 334
Össz.: 373 445

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Boritékolt "győzelem"!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »