Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán "okosságai"...

 

„Minden ifjú néked serdűl,

néked nő új szolgahad:

és a régi – szidja jármod:

s fenyegetve ott marad.”

 

Orbán: az iszlám soha nem volt Európa része...

És...? Kimondta, hogy az volt. Senki sem. Jópofa beszólás volna? Még az sem. Csak a szokásos orbáni blődség, mond egy okosat- aminek se füle, se farka. Az emberek rágódnak rajta, csócsálják a szavak súlyát, majd egymásnak mennek a facebookon, mert mindenki mást lát bele. A gyűlölet már így is itt, nem kellene azt táplálni még jobban. Orbán, megint a figyelmet tereli el, a belügyekről, a gazdasági teljesítményekről, a mutyikról... mindenkinek van igaza alapon, mindenki belemagyaráz valamit az orbáni-állam működésébe- de -

„Orbán Viktor szerint az EU 2000-ben kitűzött céljai nem valósultak meg, de így is "Európa a legjobb hely a világon", de egyensúlytalanság alakult ki Brüsszel és az EU-tagállamok között, és ez a mai problémák egyik forrása” - a másik meg az, hogy úgy nincs (nem is lehet) együttműködés, hogy mindig vannak széthúzók.

Majd a szart másokra kenve, kihúzza magát mindenből Orbán- a fő-fő renitens, az EU legádázabb ellensége! Hülyeséget írnék? - hát persze. Ha valaki leírja, amit érez, mert azt képzeli a valóságnak, az már hülye is? Akkor az vagyok - de a háborúkat, épp ilyen vezérek szokták a történelemben kirobbantani. Itt van igaza Kertész Imrének, hogy: „Európa hamarosan belepusztul egykori liberalizmusába, amely gyermetegnek és öngyilkosnak bizonyult. Európa létrehozta Hitlert, és Hitler után nem maradtak érvei: az iszlám előtt szélesre tárultak a kapuk, nem mertek többé a fajról, a vallásról beszélni, miközben az iszlám mintha más nyelvet sem ismerne már, mint a tőle idegen fajok és vallások iránti gyűlölet nyelvét.

Áa kereszténységet védeni, ugyanilyen hozzáállással megint csak nem lehetne. A katolikus keresztényi hit nem ismeri a gyűlöletet... ami viszont már – szinte - Orbán sajátja lett... ahogy nem ismer semmit, senkit el- fölötte, mellette. Ez már betegség a javából! Persze, mindent meg lehet magyarázni, sőt belemagyarázni is lehet, de ez – valahogy a jellem és kultúra intoleranciája benne.

Persze van hiba Európában- és épp elég, az egyének, a nemzetek szélsőségesen különböznek egymástól (ebben egyet kell értsek), de a számos út, amit mi is Magyarok- és mások is törtek maguknak, valami értékhez mégiscsak elvezetett, de- amint azt látjuk és tapasztaljuk is, mindig valami mást és másként adott siker... arra törekedni, hogy én vagyok a legjobb, lehet és kell is, de nem így, hogy különböző utakon haladunk és arra akarjuk kényszeríteni a többieket, hogy az orbáni utat járja mind... az érték- az európai, pont abban rejlik, hogy egységesen kell fellépni és megoldani az ügyeket. Kimondták már többször is, hogy a szabályokat az élet átírta! Orbán, nem ezt teszi, mintha azon munkálkodna (ragaszkodva az avult szabályokhoz), hogy kísérleteivel meghiúsítsa mások fejlődését is – csak mert olyan államot épített ki, amiben a demokrácia megszűnt és elhiteti magával is, hogy az egyedüli út- kizárólag csak az övé lehet. És nem megyek vissza tíz évet (miként azt Orbán teszi), hiszen – ha azt nézném, hogy akkor mit mondott és ma mit mond és tesz, már az is vérlázító ellentétét mutatja a tartalomban -, de az is ekként, hogy tegnap mit mondott és azt miként mondja ma, s tetteiről már nem is beszélve!

Ám a javakat hajlandó befogadni, sőt ki is követeli magának, bár ennek ellenére is- a gazdaság a békasegge alatt, az állam meg a csőd szélén táncol, mégis pávaként lépked a többi nemzet mellett. Nevetséges!

Európa teljes egészében, a sokféleségnek köszönheti progresszív és sokoldalú fejlődését!

Sajnos, de már kezdi elveszíteni ezt az előnyt, miként is határozottan halad az emberek egyformává tételének kínai ideálja felé... hogy Orbán megérzett ebből valamit is, nos- azt bizton állítom, hogy semmit. Habitusából ered a harc, a mindig mindenki ellen való cselekvést, a faji vér adja... tanulással sem változik, csak árnyaltabb lehet, de nála még árnyalásra sincs esély- egy dologra koncentrál, azt végig is viszi, és nem törődik azzal, hogy mi lesz a vége... mert ugye (és ne legyen efelől illúziónk), az országnak vége, mert végét járja a gazdaságunk (ami nincs is)- nincs pénz, nincs befektetés, a művelt fiataljaink már elhagyták az országot, és már mennek a kétkeziek is...és mert Orbánék (anyagiak terén) mindent begyűjtöttek maguknak, nincs lehetőségünk semmire- csak a böllenkedés maradhatott, hogy elháríthassák magukról a felelősséget... csak ennyi (?!)

Ez az, amit az ellenzék nem vett észre, és nem is tanulták el tőle (ezért lettek kiszorítva mindenből- már a véleménynyilvánításból is), hogy nem ezerféle ügyet kell felhozni, elemezni, hanem mindig egy dologba kell kapaszkodni és csak azt az egyet kell következetesen végigvinni, szajkózni, meglovagolni, mikor kifújt, jöhet a következő, aztán így tovább... és győznek- és a szükséges mellé- a különbözőség még, de szabadság nélkül nem megy.

Munkáról beszél Orbán, és- hogy nincs magyar-élet munka nélkül, mert anélkül érdemtelen arra... csak csendben kérdem: akkor miért- az éppen dolgozókat üti- veri, adóztatja, terheli ökörségekkel, és miért a sok akadály, ha nem tudatos a szolgaivá tétel?

Egyébként, az egyéneket környező, jellemet alakító körülmények napról-napra hasonlóbbakká válnak. Régebben a különböző rangú, különböző vidékeken élő, más mesterséget és hivatást űző emberek más világokban éltek, manapság lényegében azonos a világuk. Többé-kevésbé azonos dolgokat olvasnak, hallgatnak, ugyanazon helyeket keresik föl – vágyaik azonos okra irányulnak, azonos dolgoktól félnek, azonos jogaik és szabadságaik vannak, s azonos eszközökkel rendelkeznek ezek fenntartására.

Ha nagyok is a különbségek a korábbi különbségekhez viszonyítva, az már az orbáni akarat eredménye. Érezzük is... az éhség-korbácsától hajtva, vagy másképp- a szolgaiság kialakításával a jogok megnyirbálásával, a szabadság megcsonkításával.

A politikai változás a népnek csak szegénységet hozott, ezt már nem lehet az előző kormányok nyakába varrni.

Ezért is az Orbáni harc, hogy megmutassa, ő az- aki változtatni képes... ezért köt bele már Európába is. A fent levők lejjebb szorítására irányul. Idehaza, a harcát látva lesz azonos a hatás is, mivel azonos hatásoknak tesz ki mindenkit... s a tények és érzelmek közös készletét kínálja fel mindenkinek... egyre szélesebb körben terjeszti el, hogy a harc, amit vív, értünk – ekként ez a legkényelmesebb hozzáállás, hogy kihasználja a maga és politikája számára, a körülmények előnyeit.

Orbán, az Orbán és nem más... érteni nem is lehet őt, hiszen a köz ellen lép mindig, legyen idehaza vagy az EU-ban, neki mindegy már – ellenkező nézeteket vall és tendenciáiban is a szöges ellentétek útját választja. Nálam csak egyet mutat: az ország nagy szarban van... a különbségek látványa már torz- valóságában is riasztó... túlkapásaival csak a korlátokat növeli. Lassan az egyének már jobban elvégzik a munkát, mint a kormány, amiként már nem is kormányoz. Immáron a hivatalai is sorban fuccsolnak be, hol az egyablakos rendszer már? Egyik ajtótól a másikig sem tudják mi van. De Orbán az EU-nak osztogatja az észt. Lezárja határait, mert valamit vár... ebből, ha háború nem is lesz (még), de háborúság már van. Hol vannak az igazság bajnokai, hol a bíróságok függetlensége, hol már, a szabad népképviseleti közösségi és városi intézmények, az önkéntes társuláson alapuló iparpártoló és emberbaráti vállalkozások – és ezek a kérdések nem a szabadsággal, hanem a fejlődéssel függenek össze, s az előbbihez csupán távoli tendenciák révén kapcsolódnak. Politika hm... és a politikai nevelés? - csak az önzésen alapulhat? Vajon az alkotmány most, hogy működik? - ha itt minden átmeneti és az élet is- merthogy azt is egy orbáni jutalomként kellene felfogni? A picsába!

...gyűlölet van s mord viszály, düh mely kardodat

veri ki kezedből s az uszít a harcra

ki- támad

- kaszabolna az akarat

mert vétket írt...(?)

 

a hamisság lesz végzeted

 

Rohammal még

kegyedbe vett a lét

hiszen Te adtad isteneit

s palotádat hozzá mely

rended tüzében ég

s a hit – hogy tárt kebled rajta

bár a harc- harcod még

s végzettel lesz a dicsőség

nem remélt jutalma... (szőke)

 

2015. 10. 17.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 251
Tegnapi: 330
Heti: 1 054
Havi: 4 199
Össz.: 373 310

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán "okosságai"
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »