Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

„Élvezetes” csapongások...

Lehetne itt szó másról, mint elébb a szellem „sziklarepesztő” feladatairól? De ez az állam harcol és a harcban „fejjel a falnak” megy! A szikrázó vitacikkek sem arról szólnak már, hogy- hogy legyen jobb – szólnak arról, hogy- ha már rossz, legyen inkább még rosszabb. És ekkor jönnek a félremagyarázások, oly hévvel, hogy már kapkodhatom fejem, mit tartsak igaznak! Emberi-nyelvre lefordítani lehetetlen is...
Orbán meg-nem- termett művei közt (különös világában) nincs elismerő szó (csak saját köréből a „nyelv” - különös fél-lények köre... a szándék és megvalósulás közt!) - igaz a bírálhatóság lehetősége is gyéren... kiadva a parancs, és máris a végrehajtás veszi komolyra azt! Aki megszakít valamit, az lemond valamiről... (én mindig azért mondtam le valamiről, mert egy más dolog jobban vonzott).
Ám elfordulásom a hatalomtól... e mögött éppenséggel nem a lemondás van, inkább tehetetlenségem, de az is lehet, hogy nincs kellő rendszeresség bennem (!?)

Új hazát áhítsz, mi lenne ott más?
Mert az ember kincsre vágyik?
Ha bánat sújt, mosollyal tűrd el...
elkelne a megállás?
A lélek kezd megzavarodni így, „tűrni ésszel
hogy emelkedik
    szűkül a horizont elolvad az ég”...
E világon még sose volt halandó boldog egészen
ezért is a jelent élvezd – a „nektár ízes nedvét”
a „cifrátlan köznapok mellé (az) ünnepi ámulást”--(szőke)

Kilátásaink...

...kormányprogram nélkül bármi- és semmi. És mégis, így is javul a fogyasztói kosár? Egy olvasói vélemény szerint: mi a fenét keresnek a fogyasztói-kosárban a szeszesitalok és dohányáruk? Még jó, hogy a kurvákat nem rakták bele. Bár lehet, hogy az "egyéb szolgátatások" azt takarja...
Nos- a statisztika csalóka. Egy biztos, hogy a magyar nép fele szegénységben él és sokaknak a 25 ezer havi bevétel már tobzódásnak számít, az átlag- hiába is 82,9 ezer, ha ebben a nagy-keresetüek is benne vannak, mint úgy a nyugdíjaknál is az extra-magas ellátások! Duma van és altatás!

Ukrajna kapcsán most:
„Orbán sarkára lépnek, és ő kénytelen (lesz) reagálni.” Az erő erőt szül!
Vélemény Gucsin egyetemi tanártól (ukrán szakértő): a kárpátaljai autonómia kérdése nem Budapesttől függ. „Magyarország természetesen kinyilváníthatja igényeit, követeléseit, de minden tisztelettel Budapest iránt, ki kell mondjam, az ukrajnai helyzettel kapcsolatos döntések Moszkvában, Washingtonban és az európai uniós intézményekben születnek” – mondta Guscsin.
Orbánnak a gyomra és lelkülete mit vesz majd be, az még a jövő zenéje. De a „mosakodás” elkezdődött! Csak itthon „erős” Vezérünk... nyakaszegésébe nem törődik bele, de a helytelenítés és büntetés miatta mégis, az- egész népre áttestált... lélektanilag mérve nem egyéb, mint a kellemetlen meglepetések egy-egy csomóponja – izgalmas homálya kibontandó rejtelem még!

Természetesen az orbáni-irányzat hívei sem hinnék el, ha szembesítenék őket a ténnyel, hogy a mondandó lényegében ez volt: „A többpártrendszer és a szabadságjogok hiánya, az állami uralom a gazdaságban: normális dolog, de közben a nemzetiségi jogokat tartsátok tiszteletben!” Ha valaki ebben ráismer a Fidesz mai politikájának fő vonalaira, nem téved... mint Sztálinnál volt anno!
Félreértés ne essék, nem a nemzeti érzést - és itthon megbélyegzett nevén a nacionalizmust - tartom helytelennek. Hanem, hogy ennyire eluralkodott rajta a demokrácia és belső szabadság iránt közömbös, Trianon-helyettesítő beszéd... lám- a „lótuszevő-bambaság” hová vezet... a látszólagos békesség és „jogállamiság” felől – amint az már ki is derült - hogy a politikai kaszt és a választóközönség roppant erejű, soha tisztességesen át nem gondolt történelmi tapasztalatok - és zsigerivé vált ideológiák - foglya. Ilyetén a megnyilatkozás Varsóban az orbáni-káosz mintapéldája, leginkább fejében- a kusza-gondolatok által (ábránd vagy rövidzárlat), de ilyen az, „amikor egy meggondolatlan kormányfő több legyet akar ütni egy mondattal, avagy – hogy ne legyen képzavar – több lovat megülve próbál hátranyilazni.” Mindenképpen mi látjuk a kárát... (!)

Hányféle eredményt kapunk majd, az értékelésnél... (?) - ki tudja még, de úgy vélem és bátortalanul teszem hozzá már, amikor kérdem: hogy keletkezhetik-e itt még valami jó? Egyedi a kép, főleg Orbáné – fintorgása a változókra és hogy mi lenne örök? - bármily gyúlékony lélekkel állnék itt, Orbánra nem hangolt füllel csak süketségem volna védelmem? - egy biztos, optimizmus nincs bennem! Nem boncolgatnám itt... elvinne a tárgytól.
Konklúzióként:
  - Az orbáni agrersszív-politika most már nem csak a bel- hanem külpolitikai vonatkozásban is tükröződik. Ukrajna esetében pedig világosan megmutatkozott, hogy a kormányfő végtelen felelőtlenséget tanúsít, mind a magyar kisebbségi, mind a külhoni magyarság vonatkozásában, mellesleg pedig súlyosan aláássa a környező országokkal kialakított jószomszédi viszonyt (!)
  - Az pedig, hogy olyan országtól követel autonómiát, amelyik éppen most éli át történelmének egyik legsúlyosabb krízisét – rendkívüli politikai szűklátókörűségről tesz tanúbizonyságot...

"Emellett végtelenül gusztustalan is, rámutatva, hogy a fideszes politika semmiben sem különbözik a Jobbik revizionista keselyűpolitikájától!"

Tudom mi az, ha baj van,
hogy mi a jó és mi még rosszabb,
ki mesél és ki való kannak.
Zavartan dúlni-fúlni...
buzgalmaikról azt kell látni
ki társtalan, ki tanácstalan-
...„hogy színjátszó terméketlen herék” vannak?
   - ott kiált mind mára panaszt -
ám büszkén lépegetnek a híg levegőben,
s a füttyszavaik sora csak
lentebb vág azokra,
     kik sorstalanok lettek.
Az évek múlnak,
ritkuló perceinkben- ritka alkalmakban,
„mint jó fogat, párban halad a tett s a butaság”!
   - mára már itt hallgatag -
megtébolyult világomban...
hogy benne önérdek s látszat van-- (szőke)

2014. május 15.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 91
Tegnapi: 74
Heti: 91
Havi: 4 391
Össz.: 373 502

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: "Élvezetes" csapongások... s...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »