Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Szégyennél is erősebb...

 

Írhatnék Putyinról is, és sok minden másról is, de az okot kell megszüntetnünk - egységes akarattal és nem az okozatot!

 

Mondhatunk szépeket meg csúnyákat... de arról, ami van - hogy nem mi tehetünk róla, no- azt nem! Már 2010 óta, a Fidesz által feladott magas-labdákat egy párt sem ütötte vissza (kezdemények voltak, az MSZP meg- igencsak gyengécskén mozdult a történésekre!). Nem sorolom fel most az elmulasztott lehetőségeket, mert megtettem azt már legalább tucatszor – de megtették mások is- és mégis-hogy – ami már (ott és akkor) jutalom lehetett volna, most büntetés itt.

Azonban, ha félelmeinket érthetővé akarjuk tenni, akkor elébb- az eddigi utat kellene - legalább utólagosan - bonckés alávenni... de nem okoskodva, hogy „épp kire kenjem fel a szart”, hanem - legalábbis - az elképzelt lehetőségekhez igazítva, hogy elfogadóbbak tudjunk lenni másokkal (azaz egymással, a baloldalon legalább!).

 

Az évek elteltek, a Fidesz-uralom maradt! Tudom elfogadhatatlan a sanyargatás (adók tucatjaival), a nyomor (fél-országra kitudva), az „értünk-munkálkodók” eszméletlen és pofátlan gazdagodása közpénzből (lásd: legalább az utóbbi bevallásokat- atya-világ, ha még ezek is szépítve ott!) Rémséges tudom... meg kell értenünk mégis (legalább magunkat, a nyakig-szarban), hogy cselekedeteink, karakterünk, érzéseink, gondolataink már magukban hordják az összes jó és rossz események utóhatásait. Ha érvek nélkül fickándozunk a mocsárban csak gyorsítjuk az elmerülés idejét! Józan-ész Uraim! - és radikálisabb viselkedést!

 

Végigéltük a Fidesz-éveket és éljük még, kitudja meddig – de már vég-ítéljük így is? Igen, mert a magyar-föld a rothadások földje lett – és hátat- vállat görbít, nyakat behúzva tart- egymásba-gyűrve szolgaságot (vele éh és nyomor) adott, ahol vacognak a fogak, mert félelmet generálnak!

A gazemberségek ellen és a nép ellenére elkövetett bűnök miatt nincs, nem lehet kompromisszumot kötni! Így igaz!

A korrupciók sora (hiába mondogatja a Vezér, hogy a kevésbé korrupt országokhoz vagyunk hasonlók – és mert olyanok a törvényeink) tette szegénnyé a fél országot, azért – épp azért, mert olyanok törvényeink, amilyenek és a napi történésekhez vannak igazítva most. No- erre azért ne legyen a Fidesz-kétharmad olyan büszke! A KDNP-ről azért nem beszélek (csak keveset, és akkor, ha kiütötték a biztosítékot, mint a boltok bezárása vasárnapra vagy, ami még vissza van: a csőd- és biztosi elképzelése, család megsegítés, meg az éhezés mint életmód stb. Rétvári és Harrach hozzászólása teljes mértékben ellentmond a keresztényi felfogásnak- érzésnek a bevándorlók tekintetében!), mert számomra nem is léteznek csak egy név, egy irka-firka a lét palettáján!

Álságosan farizeusok és júdási-képpel e-képp!

 

És éppen ezért is, nem lehetünk gyávák, nem hazudhatunk önmagunknak, ne játsszunk hamis zenét a Fidesz kottájából, a szereposztást se a fantáziára bízzuk... mert a jelenlegi hatalom megalázta, lealázta a népet... ám lelki-bajaink mégiscsak gyávaságunkból fakadnak!

Emlékszünk még Orbán beszédére: amelyik hatalommal a nép nincs megelégedve, azt el kell zavarni! Hát ennyi!

Az útkeresés gondolata tovább dolgozik bennünk. Sajnos az ellenzék elkövetett hibái (főleg az MSZP-jé stigmaként vetül az egészre és a „mi lett volna ha” kérdése, a kihagyott lehetőségeikkel, kínoz bennünket napjainkban, immár jóvátehetetlen. Azok a dolgok, amik hatalmukban voltak és lehetőségként is a változtatásra volt adott, azért felelősek ma is és mindig is azok lesznek (ha lesznek). Kit érdekelt és érdekel az arculatuk, ha szar az összkép... így lesznek leírható veszteség majd?

Sajnos ki kell mondanom, hogy Tóbiás által mutatott irány még Mesterházytól is rosszabb, pedig ő már szinte elérhetetlen volt a „görcsökben”! A tétovázás mestere volt!

Most itt a kultúr-fölény?

De ki lenne a jobb, a nagyobb erő? - no- ezért mondom, a hibákból tanulni kellene és nem egymásra mutogatni! Ha a baloldallal (akik még ott fellelhetők) - és a demokratikus erőkkel nem fognak össze, egyenként vesznek el pártjaik! Ezt az MSZP-re értem, akinek immár forrni, dagadni az indulatokban és robbanni keményen- kellene... de csak sarat dagaszt és válykot vet, az előregyártott építőelemek helyett! Így „ragyognak” befagyva! Ha akarják értik, amit mondok- vagy...

Viszont egy karakteres jó-vezér még segíthetne, de így el-„elzsírosodva” csak lét-bogáncsai a jelenben! Akik időnként kussban (maguktól vagy parancsra), másszor meg köpve, rázva, fújva-köhögősen fölindulnak - mint akik megébredtek éppen, ahogy pupilláikban megizzanak – no így ez nem működik, a hiteltelenség sziszeg belőlük ős-nyerítésre..! - okán „ki-tudja hová-tartozom” nyelvét nyújtogatva!

 

„Nemcsak a baloldal, hanem a jobboldal is borzalmas állapotban van, ezért mindkét irányból új váltópártokra lenne szükség.”

Aki meg impotens gyógyíttassa magát... ne hagyjon senki „maradékot” maga után, mert minden dolognak van vihető oldala is, ahol és amiben megragadható lehetne a lényeg!

Akármerre megyünk csak jogászokba ütközünk, hát tegyenek már valamit az Istenért! Az élő pozitív jog feldolgozásából nyert általános fogalmak összegyűjtésével lehetne megszerkeszteni (talán) egy jövőbeni cselekvést (annak irányát is), ami utat mutat a követendő szabályok felé, ha még összevegyítve is kutat- keresgél a jogi-fogalmak megkonstruálásának irányában. De tegyék már!

Ez, ami van- egy tömény diktatúra, aki ezt nem látja az vak vagy hülye!

Ez ellen tenni kell.

Muszáj!

Sajnálom és nem kérhetek bocsánatot szavaimért... a jog norma, gondolkodásunknak alapiránya!

Tudom a társadalmi-életet rendező társadalmi szabály nem biztos, hogy meghatározható a jog által, de a szabály az szabály, a feltételesség igényével is!

A „feltételes érvényesség igénye” - követni, ha jónak látják! A moralitást sem kihagyva!

(hely, idő és amit minősít) - „lex imperfecta” a nép a legfelsőbb hatalom és kikényszerítheti a jog által akaratát...

Rossz hivatkozás az, hogy a választást nyert egy-személy kezébe adtunk minden hatalmat, aki felettünk semmiképp sem lehet élet- halál ura, még akkor sem, ha ezt hiszi magáról., hogy fél-istenként mindent megtehet.

Aki így gondolkodik az csak egy rögeszmés bolond, aki önkényével zsarol és félemlít és- mert az éhség-korbácsával tart rendet... a jogot tehát le kell választani a pusztán hatalmi parancsokról. Egy demokratikus nép nem élhet diktatúrában, ha még meg-van szabadságvágya.

Orbán, amit elkövet parancsaival, az már túl ment a jogsértésen... a „fülke-forradalma” után jogrendje „forradalmisága” sem állja meg helyét, mint ahogy a sérthetetlenség eszméjét sem birtokolhatja magáénak, lásd: alkotmányát, amit- mint egy ponyvaregényt, már százszor átírták és még ezerszer módosítgatják majd!

Elég már a hamis „háttérjátékokból”!

A „kényes-dolgaik” évtizedekre való titkosításaiból!

 

A lét tüzes-sarkaiból

sugárzik ki a jelen,

hangulat színein csúfított-dallamok

sikoly-tere az időnek,

mi- itt űzi jókedvemet még bújtatott-

veszteseivel kóborog,

s közhelyekkel a szedett-vedett romok

gyászkönnyein épít valót,

hol a múlt megmaradt magány-éveiben

már csak lopva mosolyog és vakon — (szőke)

 

 

2015. 02. 17.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 74
Heti: 120
Havi: 4 420
Össz.: 373 531

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Szégyentől is erősebb...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »