Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a kampányüzemmód...

 

Dühödten tombol majd a verseny

s míg te gyors-nyilat keresgélsz

addig ő roppant fogait mereszti feléd!

 

...ám a tét ásítva hunyorog

immár

unja a dolgot -

 

...csak köntöst ne

közösen ne cserélj

mert a testvérharc így is szégyen! – (szőke)

 

Szeptemberig minden folyamatban lévő, és esetleg konfliktust generáló ügyet le akar zárni a miniszterelnök,

ősztől pedig kampányüzemmódba kapcsol a Fidesz, állítják kormányzati forrásaink. Ebbe a fél évbe az oktatás, a közigazgatás és az energetikai szolgáltatások átalakítása férhet bele, de az egészségügyhöz már nem nyúlnak. De vajon mi lesz a következő, rezsicsökkentéshez hasonló csodafegyver?

MÉG FÉL ÉV ÉRDEMI KORMÁNYZÁS, AZTÁN RÁFORDUL A KAMPÁNYRA ORBÁN!!!

Ez valami vicc? Volt itt valaha valami érdemi? Csak átbaszás... és stadion, meg a kormányzathoz közelállók eszméletlen gazdagodása! Ja- hogy ez érdemi? Igen- akkor az.

Meghatározzák mi férhet bele a félévig tartó idejükbe (ami alatt nem dolgozni akarnak, csak valamit felmutatni, kirakatnak... előtte semmi, utána meg jöhet a fényezés). Tehát, az elmúlt „nyocév” hibáit ki kellett küszöbölniük- rengeteg munkával járt, mostanra értek el oda, hogy jöhet a felívelés- és még sok ilyen mondat következik – ha ez normális, akkor hallgassa a nép! Tőlem már ne is kérdezzenek- mert azt sem hiszem el... amit meg látok, jaj- az a szemem romlása lenne? Nem érzékelem a szépséget, mikor romokat vélek felfedezni- nem érzékelem a színeket, mert csaknem színvak lettem a két ciklusuk alatt.

Én, már lélekben - 2000 óta - lemondtam róluk... ostoba szájalók csak, akik nem dolgozni akarnak, hanem „igazi” kapitalistává válni (lettek harácsolók mind- és mindent maguknak csak!) – az ország szép lassan szétlopva, már jöhet a kampány és a szép jövő felfestése... ami csakis velük képzelhető el!

Bár- még fos az ellenzék (bocs'), nincs ütőképes vezetőjük, de a Fidesztől bárki jobb lenne...

igen, kellene egy nagy koalíció- férjenek meg egymás mellett, a nagyok és kicsik is - és lehet belőle (talán) akár, egy nagy jó- „egység”... ami mindenki számára meghozhatja a felépülést, mert erre az országra már nagyon ráférne egy normális vezetés, aki belátja, hogy a nyomor szinten-tartása nem lehet kivezető út! Nem kell kiönteni semmit (a fürdővizet a babával- látjuk Orbánék azt tették és csak leromboltak mindent- stadionok épültek, de hogy minek, azt ők sem tudják- már nem. Ja- hogy cirkusz kellett a népnek, csakhogy egy idő után ez már unalmassá lett) - csak akarni kell jobbítani és menni fog. Akik összefognak, egymás között osszák fel a területeket (a minisztériumokat) – nem baj a sok szín (egyáltalán nem) sőt, lehet- épp ezért lehetne jobb. Ok, férjen bele a „Jobbik” is (bár, még mindig kétségeim vannak- merthogy Orbán ígér majd- és magukhoz kapcsolja őket! - ez lesz az igazi katasztrófa!), de történjen már valami... a „vegyesvágott” még mindig jobb, mint Orbán maffia állama, a korrupcióra épülő családi-klánnal együtt! Hogy viták lesznek? - az lenne a kisebb baj, mert a hibák legalább ki lennének vesézve... és a megegyezések, már közös felelősséggel vihetők gyakorlati munkára – az ország épülésére! (persze én itt csak egy lehetőségről beszéltem, biztos van jobb ötlet is, de... legyen már valami. Az MSZP meg- fejezze már be a „szépítkezést” - a tisztújításokat, a megújulásaikat, elég volt az önimádatukból, tegyenek már valamit az országért is!!!)

Hogy ebből ne legyenek bajok, a kis pártokat is be kell vonniuk... igen, mindegyiket!

Félelmeim viszont vannak. Az MNB tartalékai megcsappantak- és ez még folytatódik tovább is... vásárlásaikat ember nyomon-követni már nem tudja, valószínűleg magánkézbe vándorolnak... erre kell- majd az elszámoltatás. Ki fog bukni az is, hogy ki volt stróman, ki- adta a nevét az üzletekhez, és ki- a valós gazda, az eszméletlen vagyonok felett!

Tehát pénz nincs- a nyomor tudatos szinten-tartása nem volt véletlen Orbánnál, másként nem is rabolhatták volna ki az országot. A jövő pártjainak nagy lesz a felelőssége, mert egy kirabolt, feldúlt országot kell újjá építeniük és mindezt pénz nélkül... vagy (és ez a legnagyobb félelmem) megint kölcsönökből kell megvalósítani, mert az EU-s pénzek 2020 után már nem lesznek! De az is lehet, hogy Orbánék lehívják az összegeket már előtte!

Orbánnak nem szabad többé bedőlni!!!

Ezt látnunk kell – a tapasztalat is, ezt mondatja velünk!

 

 

lelkifurdalással

 

nagy a világ

és összemorzsol

paránnyá tesz

a gondolat is

képtelenség

s végtelensége

bennem itt

emlékhangjaival

a továbbutazó

szó

és-

csak úgy általában

rá a mozdulat sem óvó

már a kételkedés felelőssége volna?

 

...lét kérdése bennem:

vajon hazugság nélkül

lehet-e szépeket mondani még?

 

„érzelgős rokkant lelkifurdalásra”

vett

a visszaszámlálás éledő idejében

hanglépcsőin a remegés rég

...hogy a múltba hátra nézek

immár személyes

„s félre-nem érthető

telitalálat-demonstrációkkal” bennem ég – (szőke)

 

2016. 04. 07.

folytatás: www.magam-emeszto.hupont.hu

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 74
Heti: 51
Havi: 4 351
Össz.: 373 462

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a kampányüzemmód...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »