Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Választottunk... (?)

Így kellett lennie! Választottunk, ahelyett, hogy a bojkott kivitelezésén fáradoztak volna a „kormányváltó” erők! Most kb: 6 millió ember támogatásáról adhattak volna hírt... ennyit a felismerésekről – viszont teljes mellbedobással igazolták Orbán eddigi tevékenységét, immár szólni ellene nem lehet (hiába a „nem gratulálok” mondat), támogatták- még ha nem is akarták Orbánékat, erre mondtam mindig, hogy a „puha-pöcsüek” társasága- élén Mesterházyval, az orráig sem lát! Mellesleg, Mesterházy kormányfői ragaszkodásaával vitte tévútra a kormányváltókat- ennek eredménye a bukta és a távolmaradók apátiája – mind amellett, hogy az országvezetés irányával a Fidesz munkájával sem volt megelégedve. Tanulsága van mindennek... le kéne vonni - a Fideszeseknek is... mert az ingadozók és a reményvesztettek száma egyre csak nő. Nem jól mennek dolgaink- és már minden választás (ilyen szegénység mellett) csak teher, hiszen zsákszámra öntik a közpénzt önmaguk fényezésére tovább. Mesterházyék tesze-toszasága bebetonozta a Fideszt 20 évre legalább (de még két ciklusra biztosan!). Gyanakvóvá tett, hogy nem lefizetve van az ellenzék (mszp-t értem alatta) ugyanis ennyire elrontani még akarva is nehéz. Nékik sikerült mégis. Ha Gyurcsány és Bajnai az elején távol maradtak volna az mszp-től, most bőven nyertek volna (no, nem kormány-alakítási lehetőséget), de- és az mszp leírható veszteségként, az MDF sorsára jutott volna!
Na, most lehet „tangózni” (!) - bujkáló (félütemű) fénysugarakat csempészni az értelembe- tartalmi mondanivalójukat megvilágítani és egyet is érteni a Fidesszel... mert ugye Mesterházyék így tettek az elmúlt négy-évben is. Jobban hiszek Gyurcsánynak, hogy nem adja fel és folytatni fogja, de félő- ennek „vezetőszár” lesz a vége, mert előkaparnak valamit a Fidesznél és kész (!) A Fidesz azt csinálhat már, amit csak akar! Tudat és képzelet-hódítások sora... idő-élmények Horthysta vonzata (illuziótlan) „felragyogtatja” e tűnt idő tartalmát. Orbán kormányzóvá avandzsál, a várba költözik- kormányával együtt - s a múlt, mint a jelen is máris szép álomba merűlhet, annyi elátkozás és elátkozottság után. A Fidesz vállalja a ritka örömet, sőt bízik benne. Őrzik és védik a téveszmét!
„Már az év, mint homokóra fordul:
elfogy az ó, most kezd fogyni az új,
amint unt homokját a homokóra,
hagyja gondját az ó év az újra.”
Jó négy-öt évre vége a dalnak... lett végre- mert azzá válhatott, hisz kezdettől tudott volt az ábránd, álom- az elérhetetlen egység! - és a szabályok? - hát igencsak kidolgozott voltában, és mindig a hatalomnak lejtett! Ezért, ezt a jogász tömörülést, amiben „fürdik” a Fidesz- önérdek és öncél, magamutogató publikálások mellett is erősítve... elvizenyősödött társadalmában csak saját híveik körében magasztosultan - megbuktatni nem lehet! Kétharmad is várható volt (még ha most ingadozik egy-két hely) a mód erre is kidolgozott... formai megoldásaik teljesen „modernek”! Új valóságában túlságosan is logikus, de hogy benne a kavargás (a társadalomban) látszólagos lenne? - nem hinném. Tényszerűen okszerű! A választás forró-hideg lázai után már törvényszerű a folyamat, mert igazolva vannak – lám! Az ország így akarta! A veszteglés érzéséből eredő mélabú lesz most... vagy van már? És a remény, a békéért?
Épp az ellenzék által lett „emberivé” a most- hogy Orbánt a „sugárzása” révén erősebbé, méltóságteljessé és megtámadhatatlanná tette – bár nem értik az adott állapot jelképes értelmét sem (hogy értenék a valóságát?). Még bízik az „együtt” lehetőségeiben, de érzik is, hogy tartalékaik kimerülőben... és jő az „ideiglenes” veszteglés! Remény? - álmodozás majd, hogy a megrekedt országot, hogyan és miként fogják - átlényegülten – egykor majd – kínzó nyűgei fölé emelni.
Addig is minden jót! - csönd lesz, mert a hatalom úgy akarja, a legszükségesebb ismeretekre sem kapnak lehetőséget, csak rejtett kibontakozásra utalással némi útravalót... (egyesek)!
„Vörös föggöny mögött a ködös éjben,
Dagadt szemekkel a pohárba nézek...
–-----------------------------------
Itt inni kell, itt borban az igazsága
És a vigasság, hit, szerencse, álom...”

2014. április 07.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 74
Heti: 120
Havi: 4 420
Össz.: 373 531

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Választottunk... (?)
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »