Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

 Orbán világa másként...

 

TGM szerint nem valósult meg többek közt az erőszak, az önkény, a jogtalan, illegitim kényszer felszámolása, sőt, láthatunk olyan tendenciákat, amelyek még több erőszakot, még nagyobb elnyomást, még több kirekesztést és diszkriminációt követelnek.”

 

...cselekvésből és a viselkedésből mindent megtudhatok, lelki-jelenség, ami visszahat és a benyomás, meg az érzékelés vele: hamis vagy igaz voltára.

...és az erős szavak után egy- másokra hivatkozással gyengítve a vélemény:

Mindez egyébként TGM szerint nem csak Magyarországra jellemző, hiszen például Ukrajnában a népi lázadás következtében hatalomra került kormányban "négy fasiszta miniszter is helyet kapott, akikhez képest a Jobbik hitközségi gyermekkórus". De erőteljes fasizálódás jellemzi TGM szerint Franciaországot is, ahol milliós tüntetéseket szerveznek a bevándorlók és a melegek ellen.”

 

Érdeklődésem a politika iránt éppen abban nyilvánul meg, hogy a bőrömön érzem minden mozzanatát... és persze mindent negatíve... és amit leír TGM igaz... én egy másik aspektusból szemlélem tovább.

...mert- az érdeklődést is lehet facsarni tovább, hogy érdeklődöm, annak jelentése több is van:

lehet ugyanis érdeklődni valami iránt, és lehet valamiben érdekeltnek lenni. A két dolog nem ugyanaz, bár vitathatatlanul összefügg egymással. Érdekes lehet számunkra valaki, akihez nem fűződik érdekünk és bizonyos körülmények folytán érdekünk fűződhet valakihez, aki számunkra nem érdekes.

A szükségletek adják s velük a társadalmi érdekek, hogy milyen az irány, és mi a forrása valaminek... amelyet végső soron a személyiség egészen specifikus irányulása, ahogy társadalmi érdekeinek tudatosulása határoz meg.

Orbán világa nem az én világom, de a hajlandóság ellentétében mivel a tevékenységem itt- és kölcsönösen hatnak egymásra, no- persze súlya fölülről nagyobb, így a határvonalak a kölcsönösségben elmosódnak és személyes érdeklődésem ellenére is - érdekeltség ellenére is, szembeállunk egymással. Egy biztos- politikájának irányultsága megszabja az életemet, átszabva az- már egy gyújtópont, merthogy a figyelem, a gondolatok, az elgondolások irányulását minden felkeltheti, ami valahogy összefügg az érzelemmel. Minden, ami ilyen vagy olyan módon érinti emocionalitásunkat, magára vonja és összpontosítja érzelmeinket, elgondolásainkat. Ügyei- és maga az ember benne – lelki élmények vele, differenciáltsága, specializáltsága, hivatásából adódóan nem zárt-magában... a környezetéből adódik. Baj akkor van, ha spontán a folyamat – uzsorás vagánysága benne, olyan eszményt teremtett, hogy benne a nép egy termelő rabszolga lett, ekként is viselkedhet, vagy szembetalálja magát az erővel, amit ő képvisel és egyedüliként!

A másik probléma: az értelmi képessége, amiként annak határait feszegeti összevisszaságával igazolva – hol altat mint az ópium, hol éget mintha a gyehennatüze maga lenne... igazság szerint semmit nem tudunk! Személyét nem bántva, mégis- megállapíthatom, hogy nem tehetséges és nincsenek képességei sem, csak a vére hajtja, és minden cselekedete csak tájékozatlanságunkat növeli – szavak használata, illiberális- vagy populista (magára vonatkoztatva) - vagy más egyéb, pl: unortodox – zagyvált fogalmak, hogy mélyebb értelmét nem keressük- tartalmát nem is érthetjük, ilyetén az okok kutatásától húzódunk... ezért a talány s ami egybehangolásra képtelen is... csak elmélet és abban a reményben, hogy bízunk Orbán képességeiben (már aki) – hozzáértése csak pofátlanságában rejlik és ami még benne a gyakorlottsága és a rutin, ám kielégítő képpé nem áll össze, így sem, mert politikája káoszát adja.

Fogalmakkal operál és hazugságokra épít, méghozzá rendszerint határozatlanul, bár kiállásban mást mutat, de következményeit tekintve káoszában sem intelligensen, megoldások nem mutatkoznak... hiába foglalja a központi helyet és már Európában is eljátssza a főokost! Fars valója...

Rengeteg új-helyzet van és adódik még ezer munkájában, mégis a fő-irány magából adódik, amiként is a szart keveri harcaival! Lásd a lengyel találkozót és a brit sem lesz kivétel! (miként céljuk közös és erre Orbán a vevő- sőt) - Tehát Orbán, így egyéniség, hogy nincsen- csak önös célja, és sem az általános képesség (amit a célokra alárendelhetne) sem racionális gondolkodás nincs meg, csak önzése magában, imigyen hatékonysága sem érhet célt – bonyolultsága, önmagában rejtőző bonyodalma, alkalmazkodásra képtelen harcaiban... ismeretlen helyzetekben csak támad. Migráns az migráns – és a magyar Angliában? Ja- csak vendégmunkás (nem baj, hogy egy életre szólóan az?!) Kiszámíthatatlan Orbán– én, vele-szemben már nem vagyok jóhiszemű – pávatáncos- kettős-beszédekkel ködösít, hogy a problémákat mások ne ismerjék fel – mi több – meghatározni se tudják!

Logika meg hiánycikk nála, de a pártjánál is, követelmények tekintetében a döntés, hogy bizonyos számú következtetése közül, melyik következik a megadott premisszákból, és ennek folytán melyik bizonyul helyesnek, sérül a megértésben... nehéz róla – a faktorokat is figyelembe véve mint konvergens vagy divergens gondolkodás, azok értelmi fokában - egy intelligencia-profilt megalkotni. Sajnálom, de Orbánban nem találom a „magot” (no- nem a tovább-szaporítás magvát (!)- mert a „geci” az „geci”!) - hanem az elvonatkoztatást a viszonyokban – annak képességét – ám a kritikusság bőségben nála, mások felé. Azzal meg nem menthetem fel mégsem, hogy a normális embereknél sem mindig jelentkeznek kívánt fokon (az előbbiek). Egy biztos: módszerei tökéletlenek! Saját érdek- haszonelv nem lehet minden. Sajátos egészét most nem firtatom, az a személyiség lélektana... (tipológia köre volna).... majd egyszer...

 

Jézus híve

 

hej- az a régi rend!

Amúgy és általában...

ha még egyszer mozdulhatna

és vinné a sután-mozdulót is magával

győzedelmeskedhetne talán... ha...

ám a mozdulat itt szilánkosra pattan

...csak maradjon is sutban

- így ma -

mert itt Krisztus követe és a hitben

hitükkel megadatik

hogy

mit sugall az ész

- mondva legyen

és mondja magáét -

már magába-sárgulva

Jézus híve aki lett mind

- mind így –

...rájuk buzgón a dicséret

- ám velünk köteleztetnék a bárányhitet? – (szőke)

 

2016. 01. 07.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 74
Heti: 51
Havi: 4 351
Össz.: 373 462

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán világa másként...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »