Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Mindenki ünnepeljen amit csak akar...

 

Már mindegy mi vagy

ha balsors tornyosodik rád

- akár bánatban telik életed

- akár ünnep volt néha

mindegy ki vagy

ősi sarj talán

vagy egy koldus az ég alatt

már mindegy is

...nem igazol vissza a történelem – (szőke)

 

A történelem furcsa ismereteket hordoz, egyes dolgok megszépítve, más események elcsúfítva, akként- hogy milyen az épp aktuális politikai helyzet...

Hát csak óvatosan a megállapításokkal, az- hogy valaminek van igazságtartalma is- még nem biztos, hogy a történet, a valóságot adja vissza. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha nem az adott időt vesszük bonckés alá, hanem érzéseket közvetítünk, az igazság soha nem kerülhet fényre... de nem is akarjuk? Dehogynem- nagyon is, de nem úgy, hogy dumálunk összevissza. A tényeket teljes mélységéig én sem ismerem, mert mindig van egy népi mese-szál, ami elvisz a megismerés igazi tartalmától. Ahogy a mostani parlamenti pártokat hallgatom, igazság soha nem lesz, de ha ilyen a történelmünk és ilyen a tanulható anyag, akkor csak korpával tömjük gyerekeink fejét... mint ahogy tömték a mienkét is a múltban- részigazságokkal alkotott mesékkel, kitalált mondákkal.

A korabeli propaganda azt állította, 1945. április 4-én a Vas megyei Nemesmedvesnél űzték ki az utolsó német katonát. Igaz, erről az utolsó német katonáknak nem szóltak, így ők április 13-ig harcoltak és végül Pinkamindszentnél hagyták el Magyarországot.

A szovjetek 1991. június 30-ig maradtak.

Tehát az akkori politika, és mindig az épp aktuális hatalom dönt- döntheti el a mikéntjét, a jövőidőnek! Egy biztos, a fasiszta világhatalom (erre törekedtek) legyőzői, az orosz, az amerikai és az angol felszabadítók voltak (akkor ők nem megszállók voltak), de utána az indok már sántított!!! Kis pontosítást tennék: szóval, Magyarországot megszállták a szovjetek?

Ez komoly?

Hát persze.

Miután Magyarország kormánya hadat üzent a Szovjetuniónak, így nehéz lenne a szovjet látogatást vendégségnek nevezni.

Lehet ugyan, de nem pontos a meghatározás.

De miért nem az amerikaiak voltak a látogatók?

Többek között azért, mert ők még valahol "nyugaton" töketlenkedtek.

No meg a háromhatalmi egyezmények értelmében Magyarország például szovjet zónának kell lennie.

Ezek az "amerikaiak" annyira le voltak maradva, hogy ezeknek a szovjeteknek várniuk kellett, míg az "amik" az Oderáig érnek.

A felszabadítás azért pontos volt részben, mert a közös ellenség, már mint Adolf nácijait mégiscsak a szovjetek győzték le.

Remélem, sehol nem tévedtem nagyot.

Ezt nehéz vitatni... aki meg ma neonáci érzelemmel bír – bírhat- az örüljön, hogy lyuk van a seggén, amíg valakinek eszébe nem jut, hogy mit követtek el a fasiszták az emberiség ellen, és szét nem rúgják a mostan éledő ”neonácik” seggét!

Mindenhol voltak túlkapások... ez is igaz, voltak, mert az első frontvonalba nem a tanult embereket rakták, hanem a börtönviselteket, vagy az onnan szabadultakat. A második- harmadik hullám, már szalonképesebb megjelenéssel (fellépéssel) bírtak! De így volt ez a németeknél is és az Amerikaiaknál is, mind az orosznál is.

A „Jobbik” erős túlzásba esett megint!

Lehet gyűlölködni, d a történelmet nem kell átfesteni egyik oldalon sem (legalábbis nem kellene). Szégyen ide, szégyen oda, ami megtörtént, az a történelem lapjain valóságként köszönjön vissza- és nem kell elméleteket gyártani hozzá, mesét sem... meg embereket ráfogással becsületükben sértegetni.

Tehát: a pártállami időszakban hivatalos történetírás szerint ez volt az a nap (ápr. 04.), amikor az utolsó német katona is elhagyta Magyarország területét, amivel végérvényesen véget ért az 1944–1945-ös náci megszállás Magyarországon. Más források a nyilasuralom alóli felszabadulás napjaként emlegették a napot, vagy egyszerűen a Magyarország területén dúló harcok befejezését üdvözölték.

A -dulás fejlődéstörténete...

Felszabadításról beszélni már csak azért is ellentmondásos, mert Magyarország a korszakban végig hadat viselt a Szovjetunió ellen. Bár a kiugrási kísérlet alatt Horthy aláírta az ideiglenes fegyverszüneti megállapodást, ezt a magyar katonatisztek nem vették tudomásul, és folytatták a harcot. Végül Horthy zsarolás után ugyan, de átadta a hatalmat a nyilasoknak, akik megsemmisítették az egyezményt. A felszabadulás, mint a függetlenség visszaszerzése a következő években már nem volt annyira hangsúlyos: a fordulat utáni propaganda szerint már nem elsősorban a magyar állam lett szabad, hanem a magyar munkásság és parasztság. 1950-től volt kötelező ünneppé nyilvánítva!!!

Ünnepelni ma már nem kell , azaz azt ünnepel mindenki, amit csak akar! Hát akkor mi a baj? Április 4.-e és a többi ünnep is, ahol kötelezően kivezényelték az iskolákat, a katonaságot és egyéb más szervezeteket... nyűg volt mindenkinek és nem felhőtlen vidámsággal töltötte be a lelket! De ez így van most is, ami kötelező, az valahogy nem működik!

 

stimulus

 

fellebbezek...

fellebbeznék mikor már

a hurok nyakamra tekeredett?

 

Elkések

hatalmasok rajtam

 

...agyuk torz

lélekben meg elfajzottak

tévedésre is sötétek

kezüket sem tördelnék meg -

így

mutatva az erő

hogy legyen megítélhető

...de hol a lelkifurdalás?

 

Ám a szeszély „egy nap tízet él

bárki bármit is beszél”! – (szőke)

 

2016. 04. 04.

folytatás: www.magam-emeszto.hupont.hu

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
Oldal: Mindenki ünnepeljen, amit csak akar...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »