Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán rendez...

 

Csillagirányú ide-oda mozgás:

-tól, -hoz, felé, szemközt, után,

néhány lépés vele.”

 

A terrorizmus célja zavart és félelmet kelteni az ellenségben, a bosszú, egyben példamutatás és erőfitogtatás a “saját tábornak ” -

...és mi célja az orbáni félelemkeltésnek? Sima pártérdek, visszanyerni hitelüket- mert a harc az harc (ebben az állapotban jól érzi magát) és védi a népet (valamit hoz a konyhára), mert már ő is háborúban áll, a francia merénylet óta! Provokál, miként a józan esze elhagyta már...

Orbán elrendezi a muszlimokat, elrendezte az orosz kapcsolatokat is... „Európai Unió és Oroszország kapcsolatait" – immár szeptember óta kerítéssel védi Európát, a kultúrát, a keresztényi értéket. Kurva „nagy” ember lett ez az Orbán: "nem akarok olyan Európában élni, amely új hidegháborút vezet Oroszország ellen, és amely az európaiakat Oroszország ellenségévé teszi”- orosz érdek kiszolgálói ellen lép fel bíróságilag, de az orosz érdek kiszolgálója lett... nem semmi, ugye? - és ha van is igaza egynémely dologban, az még így is rajta kívül áll, a megoldásokhoz igencsak kevés...

Persze bohóckodni lehet, mehet a kettős-beszéd is egy darabig- lehet pávatáncolni még, de a józan ész már sehol!

Követelni a közös európai megoldást, de akadályozni annak létrejöttét, ujjal mutogatni az amerikai és európai hatalmi törekvésekre, de közben Oroszországgal, meg Törökországgal boltolni, kizárni a menekülteket, de felbőszíteni a már Európában élő milliónyi bevándorlót – ennek a politikának nem sok köze van a józan észhez, a reálpolitikához és a biztonsághoz.”

E pillanatban ott tartunk, hogy minden szomszédnak és uniós tagnak megmondja mit kell tenni- mit tegyenek gazdasági érdekből, mit erőből- és az asszony Merkel (aki így már mindenről tehet, mert érző ember) maradjon a főzőkanál mellett, csak rászabadítja a muszlimokat a szegény keresztényekre... kultúránk és az európai érdek, immár megkívánja, hogy Magyarországnak nemzetközi szinten fel kell lépnie ezek védelmében, pláne, ha ekként- valamilyen jog sérülhet is. Hát! De senki nincs, aki megmondja neki, hogy drága szép fiam, az európai elnöki mandátumod 2011 félévében lejárt! Vegyél vissza a nagy-arcból! Józan ész útja, igaz? Egy biztos Orbánnak semmi köze a keresztény kultúrához.

Orbán mindig is komolyan gondolta a “Nyugat alkonyát”, legalábbis abban az értelemben, hogy a liberális demokrácia által meghatározott európai demokrácia a végóráit éli. A maga részéről Orbán ehhez igyekszik tevőlegesen is hozzájárulni. Másfelől a képmutatás nagy ostorozója egyúttal olyan adottságnak tekinti Magyarország európai uniós tagságát, ami stabilitást és főként pénzt biztosít számára ahhoz, hogy keleten kalandozhasson.”

És a folytatás miként nem volt másként előzményként se: „Bayer, a miniszterelnökünk egyik fő eszmetársa rendszerint már inkább célirányosan tette ugyanezt, a zsidókra, cigányokra, egyéb népfajokra irányítottan. Most legutóbb pedig a migránsokat kurvaanyázta, s rohadékoknak nevezve küldte haza őket a „teveszaros sivatagjukba”. Persze hogy van időbeni eltérés, de a Fidesz-KDNP eszmeiség igencsak kidomborodik így is... tehát, amíg lélegzenek Orbánék, itt kvóta nuku- ez ellen fellépnek és megtámadnak minden ilyen irányú elképzelést! Visszatoloncolás sem lehet... punktum! Orbán megmondja a tutit, mások ezt vegyék tudomásul. Ha pénz jön, azt fogadjuk! „Dejó”!

 

Na- most jönnek az egyházi törvények... mert ugye kell a perselypénz is. Bár az egyházak sem mindig úgy viselkednek, ahogy az „fer” lehetne, de a törvény is érdek: olyan keresztényi -

s a régi dicsőséget

azt is ki fogja tudni?”

A társadalmi együttélés számos világias jellegű külsőséget is kitermelt, amelyeknek figyelmes s gondos követését, íratlan vagy írott törvény gyanánt, minden művelt embertől szigorúan és könyörtelenül számonkéri.

Igaz, a mai világ sok tekintetben képmutató.

A tartalom lenne a lényeg és nem a pénzért mérhető hit... jelenlétre, miként és hogy az törvényesítve... csak egy lehet biztos, hogy a vallás- vallási hovatartozás és az egyház nem lehet állam az államban. Visszaélések voltak mindig is, és lesznek is... lásd - a forgolódások ügyes bűvészeit! A fekete- fehér-könyves elszámolásokat... az egyházak óriási felelősséget vesznek magukra, de hogy ki egyház és ki nem, ezek olyan szabályozások, ami nem tetszésekhez vezetnek. Az igények különlegesek – államilag viszont tévedések vannak, túlzásoktól és kilengésektől hemzseg a törvény. Bár- a mennyiségi kritériumokat csak kellő érzékenységgel lehet kezelni. Fenntarthatóság, igazságosság és részvétel... nem futhatjuk át ezeket a részeket felületesen- felszínesen, mert a sokoldalú azonosság sok mindent elfed. A szabályozás és finanszírozás kérdése elkülönülhet helyek szerint, de különbözhet rétegek szerint is... más és más illem-előírások, modor-szokások és etikett-szabályok vonatkozásában is, ám erény nélküli javaslattal, semmi más nem lesz csak egy bejegyzés, miként bírósági nyilvántartás lesz. Elbírálás az állami semlegességben rejlik (?) – az állam és egyház viszonyában a hitéleti tevékenység támogatása mellett, és hogy a jogfosztott egyházak a feléjük támasztott követelményeknek mennyiben felelnek meg... a nyilvántartási jog után mi a normatív és a feleslegesen tagolt- az a szabályozás kérdésében merülhet föl. Orbánék itt és másutt is előszeretettel hivatkoznak a terrorizmusra a muszlim vallás terén, de az sem igaz, hogy a vallási szokások nyílt gyakorlása és a terror között automatikus összefüggés állna fenn.

Hol van a józan ész útja? A megismételt igazságok a lélek háta mögé is férkőznek és tudatalattinak mélyen-fekvő részeit is elfoglalják, az állam- megállapodásaikkal körülhálózzák az egyházakat... hol itt az objektivitás?

...az egyházak szabjanak maguknak határt, hogy tanuljanak a világiak is belőle, hogy épüljenek maguk is, és lelki nyereséggel gazdagodjanak e törvénnyel is.

Ma már mindenhol felállítanak s mutogatnak mintagazdaságot, mintakertészetet, mintaiskolát stb. hát legyen az egyházi hozzáállás is mintaszerű. „Mint bölcsek, jól érvényesítsék az időt.”! (Eph. 5, 16.) Ám ha beszüremkedik, belopódzik a kényelem ördöge, akkor lehet az állam akármilyen semleges, vagy törvényszerű (ámbár a pénzéhség nagyobb bennük), semmi nem lesz! - csak káosz mindenütt!

 

...és bonyodalom?

 

csoda? ...nem kérve

csak úgy kezébe pottyant

szerzeménye...

lám- a rászedés csodája

főt hajt más tulajdonára

hol a részesedésre

bűnös nappalok ürítenek kupát -

hogy

magát az önzés ne vezesse

zeng egy imát

s gombot dob a perselybe!

 

A megbánt vétek vesse tűzre

s égesse

oldalát...

- e bonyodalom lenne

igazságnak adva?

- így érte

a hites-jutalom -

...középszerű teljek

rogyó lábainak „kőkemény fegyelme”

tetszések szerint így vinne itt tévre

...vagy csak illőbb dolgokat keresnek? - (szőke)

 

2015. 11. 18.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 69
Tegnapi: 54
Heti: 385
Havi: 3 530
Össz.: 372 641

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán rendez...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »