Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán birodalmában...

 

Ha másokkal fölétetem,

akkor lesz élő életem.”

 

...öt esetben engedi meg a rendkívüli jogrend bevezetését, amely a honvédség hazai bevetésével, illetve belső mozgósításával járhat.

A legenyhébb minősített időszak a veszélyhelyzet. Ezt követi veszélyességi sorrendben az ország váratlan megtámadásának esete, az úgynevezett megelőző védelmi helyzet és a szükségállapot. A legsúlyosabb a rendkívüli állapot kihirdetése. Utóbbi három esetben a jogrend ideiglenes megváltoztatásához az Országgyűlés hozzájárulása szükséges, a két legenyhébb fokozatban elég a kormány határozata is. Úgy tudjuk, a HM javaslata szerint a jövőben hatodik esetben, terrorveszély idején is lehetőséget adnának a jogrend megváltoztatására. Ehhez azonban az alaptörvény megváltoztatására van szükség, a parlament minősített többségének szavazatával.

 

Az ellenzék úgy- ahogy kell belemasírozik a csapdába. Orbán marad a „Nagy-Vezér” - a legsúlyosabb mozgósításra való indokkal, ami- a rendkívüli állapot kihirdetése lesz!!! Senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy- ha hatalmát veszélyeztetve látja, megteszi ezt a lépést, mert ugye, mi lehet fontosabb „az végeknél” más- mint megvédeni a nép életét és vagyonát... és ez mind Orbánra hárul majd – ki is lehetne más megfelelőbb személy erre? :)

A nép csak néz és báránykát játszik... szabadságunk elveszett, már köztársaságunk sincs... alkotmány helyén a napi aktualitásukhoz igazított saláta-törvény van. Megállapodás a néppel nem történt, mégis mellett döngetnek a „nagyok” - ekként, hogy őket a nép hatalmazta fel és a nép, az a másfél- kétmillió ember, akik rájuk szavaztak!!!

Most kimondom ennyi év kormányzás bebizonyította, vadállatokkal nem lehet megállapodást kötni, mert nem értik a beszédünket, és így semmiféle jogátruházást se meg nem érthetnek, se el nem fogadhatnak, és semmi jogot át nem ruházhatnak. Márpedig kölcsönös elfogadás nélkül nincs megállapodás...

A nép-nemzeti maszlag és a nép érdekére való hivatkozása Orbánnak, épp a maszatolás lényege, a megállapodás akarati aktus, tárgya mindig valamilyen megfontolandó dolog, tehát jövőbeni – és mit mondott Orbán: „a jövő nem létezik- nincs” és hozta a hátraevezős példáját, amiként csak az létezhet, ami a szem vonalába – látószögébe kerül, itt nem beszélhetünk teljesítésről, mert a megállapodás semmis... a hatalmat magának csalta el, és ezt fogja tenni ezentúl is. Vastag a bőr, a politikában pedig nincs becsület... jellem sincsen, úgy látszik.

Hogy Orbán már mindent megtehet, ez tény lett – ami a hitet és keresztényiségüket illeti, nos az abban foglaltakat sem képes teljesíteni, mert magára nézve a tízparancsolat sem kötelező jellegű.

Már és sajnos az sem igaz, hogy a „nép szava Isten szava”... a be-beee- nem bír tartalommal- bár a nép könnyen változtatja véleményét, így bizonyítja eddigi történelmünk, ám a zsarnokok erővel leigázzák a nép többségét, így csak a felső-középtől számít az ember embernek, tehát a mai politika zsarnoki és köpönyegforgató és bizony jellemtelen alakokkal benne azok állhatatlansága- és a nagyravágyás is szerephez jutott. Ez a nép megosztott és széthullott, nincs bölcs és nincs jóságos vezetőnk, aki a nép érdekét figyelembe venné és úgy kormányozna. A köztársaság prédául esett, vele csapdában a nép... Orbán, hol rókát, hol meg oroszlánt játssz és a béke megy vele veszendőbe. Addig nem nyugszik tehát, amíg ki nem provokál egy rendkívüli állapotot, ekként megint nagy arccal a nép nevében beszélhet... de teszi ezt most is, csak még szövetségeseket keres... lázít és szart kever Európában. Szenteskedő és jó színlelő lett és vele egész csapata, szavait mantrázza. Senki ne csodálkozzék, ha mind a Vezér személye, mind politikai szervezet dolgában teljesen újszerű dolgaikról beszélve – igen nagy példákhoz folyamodom, mert az emberiség többnyire már kitaposott úton halad, cselekedeteit az utánzás vágya vezérli, bár úgysem lehet teljesen mások példáját követni – erre Orbán nem alkalmas. Sem virtusban, mert egy gyáva hőbörgő és még óvatosnak sem mondanám... ámbár a majom-éve van és az utánzás vágya épp a nagyok majmolása benne, de utol nem érheti őket senki... pláne nem Orbán, a legjobb esetben is csak megközelítheti őket! Goud nihil illi deerat ad regnandum praeter regnum, Hatalmához csak az ország hiányzott – hiányzik és most megkapta szőröstül- bőröstül- leigázhatja... a katonaság régebben feloszlott- szerződésesre átírva, ma újfent erősíti, vele minden fegyveres testületet is, TEK, Rendőrség, NAV stb. az építménye e társadalomra így lett sajátos, minek megszerzése sok fáradságba került, de megtartása már kevésbé az... ennek az országnak vége és éppen Orbán folyamatos szószegései miatt...

Van ember aki bízik még benne? Annak úgy kell... majd megtapasztalja, hogy ami igaz ma, az nem igaz holnapra – és szembe pofátlanul letagadva... igen, kijelentem: ez az ország romlásába rohan! Már csak a vérségi uralkodás van hátra... annak hagyományossága és folytonossága teszi, hogy a változtatás vágya és oka kialszik és megszűnik, így a nép ha elfogadja... uralma akár örökké is tarthat! Hülyeségeket írok, lehet- de várjuk ki a végét, és akkor legyenek majd nagyszájú vélemények... mert ha kell idegen fegyverekkel is biztosítani fogja hatalmát! Egyelőre a migráns-politikájukból él a Fidesz és Orbán... sikerült behülyíteni az embereket... félelem nagy úr lett, nagyobb mint Orbán maga! Erre játszik most őkegyelme...

A gazdaság, a banki környezet, az adósság, a költségvetés hazugságon alapulnak... Orbánt ismerve hibázni fog, és a felminősítés megint el fog maradni... láttatni sok mindent lehet, de a valóság ékesen bizonyítja, hogy az ország helyzetében változás nem lesz! Orbán sikere elmarad, még akkor is, hogy a /.../ "BB plusz" - vagyis a befektetési alapszinttől egy fokozattal marad el -, és e besorolásokra pozitív kilátás van érvényben.” Persze, ha stabil marad a hazugságaival, lehet, a megtévesztés sikerrel fog járni! De ez nem hit kérdése... szívemből szeretném, ha Orbán és kormánya megbukna, ezért ellene drukkolok, de külső segítség nélkül nincs reális alapja elmozdításának! Most lehet fröcsögni, hogy milyen magyar vagyok... meg komcsi, meg libcsi stb.

A magyarokat megvédte Orbán... úgy volt álságos e tette, hogy épp tőle mennek ki a magyar emberek (miatta lettek gazdasági bevándorlók, ahogy az angolok mondják: migránsok, /a szírek ott menekültek/ és immár vendégmunkások) - de kommunikálni és a szavakat kiforgatni mindig is jól tudta Orbán- nála ez a becsületes... gyávasága kézzelfogható volt, mert a visegrádi országok háta mögé bújva tette kijelentéseit! A maga nevében most sem mert beszélni!

Bandi bá' okossága hozzá: „Más az ábra más a hám is, megint más az Ábrahám is. Nem azért van hajnal mert a kakas kukorékol , hanem azért kukorékol a kakas, mert hajnal van”...

 

békességem

 

...diadalom nincs -

hogyis legyen bármi is?

Van békességem s nem a harcokban

szereztem

csak úgy van- lelten bennem

- annyi nehéz bajon

átsegített már -

így a harcok után sem ütlegel

senki sem – mit mások vívtak meg

csak bolond-fejekkel -

Víg sem- szép sem vagyok

sem ostoba nem vagyok – nem ám!

...lelkem sem a pokolba kívánja nyugtát

imigyen már -

ja- hogy kifúlva dadogok?

Azt is magamnak leginkább

- és amit a legfontosabbnak tartok:

most- senki ellen nem vezet álság! -

...kivéve a „szenteket” felém …

mert

korog a has - rajtam a kény

gyilkos a baj – kondul a vég

...élek még ekképpén

- amire- amit orvos ír itt- az a vény -

hogy ez is veszély?

...de legalább élek még!(szőke)

 

2016. 01. 08.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 74
Heti: 51
Havi: 4 351
Össz.: 373 462

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán birodalmában
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »