Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Mit ér a rezsicsökkentés?

               

Jó székelyem szerint: „Csak azt tudunk adni, elévenni, ami van, egyébbel nem szógáhatunk  most egyhirtelenjibe.”

Soha örökké lehetetlen…

Az élelmiszerek ára jóval az átlag felett, 3,7 százalékkal emelkedett, főként az idényáras élelmiszerek 17,1 százalékos drágulása miatt. A liszt 11,3, a sertéshús 5,4, az étolaj 5,3 százalékkal, a felvágott 7 százalékkal drágult. A dohányáruk ára 15,4, a bor 10,5 százalékkal ugrott meg egy év alatt. A szolgáltatások ára is jelentősen, 4,1 százalékkal emelkedett, alapvetően a szemétszállítás díjának 7,7 százalékos és a helyi tömegközlekedés tarifáinak 5,3 százalékos növekedése miatt, de 5,6 százalékkal többe került a postai szolgáltatás is, a statisztikai bontásban fel nem sorolt egyéb szolgáltatások ára pedig 12 százalékkal nőtt.

Mit ér a rezsicsökkentés? Példája, hogy nincs tapasztalat, sem előzetes felmérés… a pillanat adta magát és kész! Szellemi restség az van! – kegyetlen és ravasz, gátlástalan intézkedés, hogy a kirakatba tegyenek valamit… most már könyörtelennek, keménynek és hajthatatlannak mutatja magát a hatalom, hogy vele mit ér el? – valószínűnek látszik, hogy a szerepjátszás egy-más eszközei elébb ösztönzően hatottak, de mára már (az ismeretekből adódik) gátolják az álláspont elfogadását! Röviden: a rezsicsökkentés szart nem ért. Így megy ez Orbánéknál és már folyamat lett – folytonosságában, ahhoz alkalmazkodni kell, mielőtt még bárki is csakugyan magáévá tette volna a normát vagy véleményt! Hiába, no – a parancsuralmi-rend következménye, hogy rád-erőszakolt jónak az is, ami nem jó. A vélemény, a tények által alkotott helyzetnek értékelése és nem leírása… mindig valamilyen értelmezést jelent, ember itt e kérdésekben hozzátesz valamit a tényekhez - és mert érzelmi töltése is van inkább valamiféle attitűd a vonatkozási keret. Viselkedünk ki-ki helyzetéből adódóan… jól-rosszul úgy, ahogy… mert ezek a vélemények meghatározzák a viselkedést, akár indokoltak, akár nem! Márpedig itt indokolt, hogy rosszul viseljem a következményeket, mert már a 2x2 sem négy, inkább néha 5, de nem a mi javunkra! És akkor lám, Orbán csodálkozik, hogy népe elégedetlen, mert ők akkor hiába harcoltak értünk a világgal szemben… előítélettel vagyunk már irányukban – hát!- igen! Magyarázat itt csak kibúvó és nem is volt akármi csak valami és az is megmagyarázásra szorul már. Az ilyen attitűdökre közvetlen rákérdezés nélkül is megjósolhatók a vélemények, tehát a kormányban kapjanak a fejükhöz (itt az ideje) és értelmezzék az objektív tényeket, mert baj lesz!

És már baj van – ezer… kilakoltatások már élőben is! - „Nem maradt más eszközünk, mint a határozott fellépés a családért, magunkért, saját lelkiismeretünkért, hiszen a kőbányai önkormányzat vezetése még csak annyi megértésben sem részesítette Faragóékat, hogy legalább addig maradhassanak önkormányzati bérlakásukban, ameddig a gyerekek be nem fejezik az idei tanévet. Nincs hová menniük. El akarják venni tőlük a gyerekeket, őket pedig az utcára akarják tenni"

És mert már általános az ilyen-olyan durva módszer, az Orbán rendszerét hibáztatom… ezért kár a gátakon szaladgálnod „Öreg”! Tedd a dolgodat a szegényekért is, mert amit vinne a víz, az a gazdagoké amúgyis… vízpart közelében ugyan ki építkezik más? Értük is kár, de a szegény valóban az ország kétharmada, aki már nem fog rád szavazni Komám! Cserbenhagytad az ország nagy részét, hiába a banki megsegítés (az sem jött be, mint a rezsicsökkentés sem) – vége a dalnak! 

A következő pofon is megjött, mint láthatjuk: „Magyarországnak két hónapja van, hogy válaszoljon a bizottság által megfogalmazott aggályokra, különben Brüsszel újabb szakaszba léptetheti a kötelezettségszegési eljárást: úgynevezett indoklással ellátott véleményt küldhet. Ugyanazon a napon, amelyen a bizottság ennek az eljárásnak a megindításáról döntött, egy ilyen levelet is küldött Brüsszel Budapestre…”

És megint feladva a lecke: hogy ki a legény a gáton – a soha- meg-nem- elégedés kényes összefüggéseit feszegeti az Orbáni-rend. Cáfolhat, harcolhat - eljátszhatja a sértődőt, mert nehéz szembenézni a valósággal, hogy ahova tartozunk, ott be kell tartani a közösségi-előírásokat… a következmények egymásutánja, mert a renitens viselkedést senki nem kultiválja, de súlya mégsem hat elemi erővel csak alkalmazkodásra szólít fel!

„Az Európai Unió azzal vádolja Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy az autokratikus hatalomgyakorlás irányába viszi el országát - kezdi az EU és Magyarország közti állandósult feszültség okainak bemutatását célzó videointerjúját a The Economist hetilap internetes portálja. Vendeline von Bredow, a lap kelet-közép-európai tudósítója a nézeteltérések forrását az új alaptörvény elfogadásában látja. Az Orbán-kormány megválasztása után 600 új jogszabályt fogadott el és sok egyéb változtatást vitt véghez, de az EU központjában és az USA-ban az új alkotmány indította be a riadójelzéseket, ennek életbe lépése óta van ütköző pályán Budapest és Brüsszel.

Ami fos még összeállhat szarrá… de az olvasott szövegből hamar „kilátjuk” az értelemhordozó szavakat… Orbán csak próbálkozik (sajnos, mint a kígyó mindig kisiklik a szorító marokból!) – tapasztalatokat gyűjt a gátakon, majd arra hivatkozik… és kioktatja az USA -t meg Európát, hogy neki a népet muszáj védenie, mert így működik a nemzeti-együttes érzésre! Noha csak létszám vagyunk – púp a nyakán – a törés már tapasztalat (igen, valami eltört itt bennünk), mégis egyöntetű a többség döntő szerepe (hogy milyen gyakoriságot mutatnak a többség eltorzult becsléseihez közelítő tévedések? - hm…).

Az „eljárás” azt biztosítja (hiszi is), hogy mégis tőlünk függjenek (igen a Világ!), amelyek funkcionális kapcsolatban, a függetlenségben és az engedékenységgel „behódolva”- közvélemény „minőségére” tekintettel hogy már túltengő önbizalommal mondatja Orbánnal: maguknak lehet, igazuk van, de lehet, tévednek… (!) Nesze semmi, fogd meg jól! Egyéni sajátszerűségéből adódóan, a specifikus aktivitás keretében küzd meg az „elemekkel”! Ugyan má’! – mi baj lenne az alkotmánnyal, csiszoljuk, mint az ékkövet, hogy ragyogjon a magyarok egén fényes-csillagként mutatva az utat… épülésünkre? – még nem, többszöri átalakítást igényel, de egyszer csak jó lesz. Talán… türelem, mondja a bölcselet (az erkölcsi magatartás azonosul itt a jó-ízléssel?) - keserűen, reménytelen… csattanóra várunk? – majd a „fülke” fényében!

Ahogy jó- székelyem mondja: „Jobb lösz, innet takarodj, aló! – kurtán vakarodj…”

 

A gőg időz fölöttünk, időz a közön.
Vakmerőbb feljebb a „fokon” a közöny…
Bukásra-riasztott létében, leigázva égverő-
díszéül az ember, „letört”…
Ott gyávul, lapul- az időn
kinek szemeit már fényre pirulta a szégyen,
melyből formát ölt rá a csönd-- (szőke)


2013.06.12.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 112
Tegnapi: 74
Heti: 112
Havi: 4 412
Össz.: 373 523

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Mit ér a rezsicsökkentés?
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »