Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Egy elvetélt ötlet... (?!)

- egy férfitől.

 

„A kormányfőt ő egy olyan vállalkozónak tekinti, akinek nincs cége, „a politika maga a vállalkozása. Lévai Anikó pedig ennek a politikai vállalkozásnak a gyümölcsszedő asszonya”.

 

Orbán is mehet a bíróság elé?

Korábban Orbán Viktor vagyongyarapodása kampánytéma is volt. Gyurcsány Ferenc a választások előtt felajánlotta, hogy mindketten tegyék ki az asztalra, ki mire vitte 1990 óta. „Fillérre számoljanak el mindketten nyilvánosan, hogy kiderüljön, kinek, miből futotta minderre” (!)

Hát, ha nem is fillére, de megtisztelhetné népét egy kis „élménybeszámolóval”!

 

Csak így tisztázható, hogy a kormányfő és családja birtokol-e törvénytelenül szerzett ingó és ingatlan vagyont – mondta Hajdu Attila.

 

...”a Népszabadságnak azt mondta, őt azért hurcolták meg a fideszesek, mert fellépett a közpénz ellopása ellen. Ezért tisztázná, hogy a közjavak eltulajdonításában mennyire minta párttársainak a miniszterelnök. Azt kéri, Orbán Viktor külföldi szakértők bevonása mellett, „független poligráfos vizsgálat keretében nyilatkozzon arról, hogy ő és családja birtokol-e törvénytelen eszközökkel szerzett ingó és ingatlan vagyont. Amennyiben ezt vállalja, élő televíziós adásban is megteheti a nagyobb hitelesség kedvéért.”

A kis naiv! (ezért kár meghalnia!)

Kik lennének a külföldi szakértők? - és ki az a hülye, aki bevallja, hogy lopott és a saját Miniszterelnöke volt a minta? Atya-gatya!

 

Ferenczi Krisztina az Orbán-vagyon nyomában:

 

Felcsút nem Orbán Viktor szülőfaluja, a faluba a jelenlegi kormányfő csak tízévesen került, „addig Alcsúton, a nagyszülői házban cseperedett. Ehhez képest Felcsút és Alcsút mára eljutott oda, hogy mindenkinek egy kézből lehet és kell is ennie”. A kéz Mészáros Lőrincé – mondja a Magyar Narancsnak Ferenczi Krisztina, aki tizenöt éve jár Felcsútra, így kvázi szemtanúként mesél arról, miként lett Mészáros Lőrinc gázszerelő nemcsak polgármester, hanem az ország 88. leggazdagabb embere, a környék messze legnagyobb foglalkoztatója.

 

A falu rengeteget változott, néhány pontján sokszor azt érzi, hogy szinte pofán vágja a gazdaság. Ebből a hétköznapi ember nem profitál. Felcsút mindmáig önhibáján kívül hátrányos helyzetű település, „miközben a focialapítvány vagyona több milliárdra rúg”. Sok az eladó ingatlan, de csak nehezen, áron alul tudják azokat eladni. „Mert hát ki az, aki oda akar költözni? Ez egy 1780 fős falu, és ha felépül a stadion, akkor alkalmanként több ezer ember fog ott megfordulni.” Ferenczi Krisztina a helyzet jellemzésére elmeséli, hogy „épül a stadion, de a felcsúti srácoknak nincs egy füves területük, ahova kivihetik a lasztit, csak egy kis lebetonozott pálya árválkodik a nemrég átadott Faluház mellett, amit a sportpályáért kapott 150 millió forintból építtetett az önkormányzat”.

 

Az Orbán család ingatlangyarapodásáról az oknyomozó újságíró úgy véli, a kulcsfigura a feleség. A kormányfőt ő egy olyan vállalkozónak tekinti, akinek nincs cége, „a politika maga a vállalkozása. Lévai Anikó pedig ennek a politikai vállalkozásnak a gyümölcsszedő asszonya”. Orbánék vagyonát azért kutatta, mert tudta, ezt senki más nem csinálja meg. Normális ember feladta volna, de számára ez az egész az ország közállapotai miatt volt fontos. „Az, hogy Orbánék nem érthető módon gyarapodtak anyagilag, fordulat a magyar demokráciában.” Neki sincs fogalma arról, honnan van mindez, ami most az övék.

 

„Volt egyszer egy farmeres srác, most meg van egy dandy család… Ma már egyértelmű, hogy Orbán újfeudalizmust épít és saját dinasztiát, nem négy, nem nyolc évre, hanem hetedíziglen.” Ferenczi Krisztina nem bírja elviselni, hogy az „egészben ott van az, hogy azt gondolják, nekik ez jár. Hogy amit megkaparintottak, az mind jár nekik. Ez pedig nem igaz.”

A szabadúszó újságírót kicsit gyakran igazoltatják, ha lent van, és volt „olyan is, hogy ostorral jött a Puskás Akadémia őre meg kutyával”, hogy elzavarja, de csinálta. Eddig.

 

Ferenczi Krisztina tizenöt év után most abbahagyja. Nem éri meg... (?!)

S mi lesz a többszekrényi iratanyaggal? - ki tudja...

s az értelmetlen éhhalál is tartson csak eddig... (!) - de megint nincs egy ellenzéki párt, aki felemelné szavát- hogy Orbán elég! - neked is csak eddig és jöhet a bíróság, vagy esetleg Strasbourg... egy párt, aki felrázza a népet, egy párt, aki a világ elé tárja a visszás ügyeket, egy párt, aki az ország érdekében cselekedne – ilyen nincs vagy csak a mesében? Tanuljatok már a Fidesztől!

 

Összeomlasz? - ha rossz az idegzet...

rá a végzet – a ritka perc (magában boldogan) örök-életében

(többnek hitben magadnál) - gerincére egy nemzet,

hogy térdepelve képzeletre komorult, így törve össze-

s alkudni „ébredt”?

Rém-mesére együtt-lépnek a modern „csillagképek”...

csontváz-maradvány- országgá, hogy sürgetve rendeltetett,

ahol a most -a bennrekedtek - fújnak kintre indulás-jelet (!)

kifejezni valamit vagy érzékeltetni eseng:

„Mert nem vagyok az, ha nem vagy enyém,

te se vagy te, ha nem kellek neked”?--(szőke)

 

2014. 09. 03.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 74
Heti: 51
Havi: 4 351
Össz.: 373 462

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Egy elvetélt ötlet...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »