Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Gyurcsány fanyalgóknak...

 

Nem értem egyeseknek miért jó eljátszani a hülyét és ahogy mondja is: „Próbálok segíteni ott a baloldalon: Gyurcsány Ferenc politikai létezésének egyetlen motivációja, hogy még egyszer az életben odaállhasson Orbán Viktor mellé kihívóként. És persze az ábránd a fejében úgy folytatódik, hogy megalázó vereséget mér a jelenlegi miniszterelnökre.”

Ki a francnak kell az ilyen segítség? Soha nem mondott ilyent - a lemondása óta Gyurcsány, de maga a feltételezés is sántít, mert az ellenkezőjét már mondta...

Ám a politikában olyan nincs, hogy soha – a lehetőség adva van, de nem mindegy, hogy milyen áron. Eddig is az volt a baj, hogy senkit bántani nem akart, pláne átgázolni másokon.

És folytatja a hibbant magyarázatot a cikk írója: „Gyurcsány Ferenc ezen cél elérése érdekében tűzön, vízen, Szigetvári Viktorokon, MSZP-n, mindenen és mindenkin át fog gázolni, bárkit meg fog puccsolni, elárulni, szarban hagyni, hülyére venni.”

Szerencsétlen fazon, aki ilyeneket le tud írni... nyilván magából indult ki, hogy mit tenne ő Gyurcsány helyébe!

Ámbár lehetne még sorolni... hivatkozva a valóságra, ami Gyurcsányt igazolja és nem negatív értelemben, hogy a konkrét politikai cselekvés nem vezethető le az általános politikai elvekből és elméletekből... röviden: hiába szentesíti az általános elveket a józan ész és a gyakorlat, meg a jogtudomány, sőt akár a filozófia is, hogy az egyes esetekben mikor jogos az „ellenállás”- akkor sem mindig lehet eldönteni a kérdéssel kapcsolatos vitákat...

De- mert a DK egy demokrata párt polgári alapon, ilyetén más is mint a többi, miszerint az embereket érdekük „kényszeríti” a polgári oldalra, mert ott van biztonság és védelmet is ott élveznek. Elsődleges politikai értéknek a közjó érvényesülését és a rend biztosítását tartja – az ellenállás jogát épp ezért az elviselhetetlen zsarnoksággal szemben fogadja el, és nem támad a társakra!

Kár bántani azt, akinek egy jobb irányba van építő véleménye (ezt az emberek látják), pláne baloldalról, mintegy összeveszítés módszerét használva érvnek... megjegyezve furcsa csavarral, ám az egyetlen karizmatikus személyiség, akiből még bármi lehetne, ha akarja. Egyelőre nem akarja, de az összefogást sürgette volna, ami önzésből és irigységből is- mások ellenérzésével találkozott. Hiba volt, hogy az MSZP a kizárólagosság elsőbbségi jogát magának tartja fenn és nem egyenlőségben gondolkodnak a többiek sem. Gyurcsány helyében nem erőltetném velük a további munkát, merthogy az ember nem annyira teoretikus elmélkedésre, inkább a gyakorlati cselekvésre hivatott és mert Nyugat-párti, ilyetén európai is. Demokrata mellett megfér a sokszínűség, a szocialista, a liberális elvűség is, és bár-akármilyen elveket valló is – egyenlőnek tekintik Gyurcsányék. Akkor meg minek összekuszálni a dolgokat?

Fél-Ázsia a jobboldalé, hát legyenek boldogok vele... egy-seggel megült sok ló közül valamelyik mindig elszalad majd – az ígéretek szankciója nem kötik Orbánékat... a szerződései is csak a népére kötelezők, amolyan „nemzetin”, de ők nem vetik magukat mások akarata alá! Ezért a harc: mindenki mindenki ellen, hátha a kis-királysága nagy-hatalommá nőheti ki magát még! Rendszerét az erő tartja össze, ahol a nép engedelmessége nem választás kérdése, kötelesség (ezért sincs népszavazás semmilyen nagy fontosságú ügyben- Orbán a választás megnyerését már egy teljes és mindenre kiterjedő népszavazásnak tudta be, ahol mindenre fel van hatalmazva, pláne a parlamenti 2/3-os többségével!) A demokráciát csak színházként bírja és „illiberalizmusát” hirdeti fennen... (példának hozva az önkényuralmakat).

Gyurcsány előretörését még így is csak irigyen szemlélik, ott tesznek alá, ahol csak tudnak. Siralmas helyzetünket látva egyezséget ajánlott a baloldalnak, de az MSZP egyértelmű elutasításban részesítette, amihez – úgy látszik, a többiek is csatlakoznak. Hiba, sőt bűn az- mert az MSZP 2010-ben már elszalasztott a Fidesz leváltásához egy történelmi lehetőséget, ez a lehetőség az új alkotmány elfogadásáig állt fenn (nem is gondolom, hogy tudják miről is beszélek, hiszen megújítottak akkor is- csak és mindig magukkal voltak elfoglalva!). Most kiabálnak, hogy illegitim a kormány? - ez már nem normális, hiszen áprilisban igazolták a Fidesz uralom jogosságát ők is (éppen azzal, hogy választottak)! Imigyen lettek süketek és vakok is egyszerre, akik most „kultúrában” látják felemelkedésüket... (szerintem meg ezt sem értik).

Gyurcsányra visszatérve, hagyják dolgozni, az elutasítást meg egyszerűbb szavakkal is meg lehet tenni... a demokratáknál még demokrácia van, megengedett a vélemény, de nekik is nézzék el, ha véleményeket fogalmaznak meg, majd a választók eldöntik kit tartanak igaznak! Az önkény meg összeférhetetlen a polgári társadalommal, morálisan mindenképp fölötte állnak a jobboldalnak- a demokrata mindenképp a közakaratot, a közérdeket, a valódi közjót tekinti elsődlegesnek... a fanyalgó jobb és bal- ezt vésse eszébe! Egy polgári „együttesben” az ember előnyére létezik, nézd például a németeket - lehetne még más példát is említeni (!) - mert az- az előny , amiért létrejött mint társadalom azzal az ember jogává vált. Íme így lett egy jótékony intézmény (szabályaik szerint is így érvényesül)!

A kelet piaci vonzata meg kell hogy maradjon, de a keleti hatalmak másolása már nem követendő... ezt még Orbán sem követelheti meg tőlünk (bármily hatalmasnak is képzeli fennhatóságát) – egy társulásban csak a demokraták tudnak gondolkodni, teszik azt egyenlő jogokban... és az nem fideszi, mert a diktatórikus korlátaikkal célt tévesztettek immár...

 

Vággyal a világ ölébe bújtam

egyenlőbben aggálytalan- hogy éljek

megéljek- túléljek- de dicstelen

a „szervek tövéig” egy-forróságú hittel

lettem kiverve a buzgóság perceivel...

ami látszat

mégis a felszínen-

a folytonosságban fejem jobbra- balra-

mára már fáj nekem – fáj mélyen

a bűzlő önérdek -

struccol velőmig bennem

végtelen-képtelen kesernyés ízzel--(szőke)

 

2014. 09. 22.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 74
Heti: 51
Havi: 4 351
Össz.: 373 462

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Gyurcsány fanyalgóknak...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »