Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

A kínok rassz-szögei…

 

 

Egy újabb német vélemény (!)

Orbán Viktor második kormányzati ciklusában folytatott tevékenysége alapján úgy tűnik, hogy a demokráciáért és a polgári jogok érvényesüléséért folytatott küzdelem harcosából a magyar nacionalizmus vezető ideológusa lett. Szerinte Magyarországot külföldön „idegenellenes és egyre inkább antiszemita országként érzékelik".

E hatalomból így telik a „jóra”: pokol, melyet tudomásul vettek, mint a lét törvényes formáját! – avagy a léttörvény filozófiai meghatározása… félelmetes, és félelmetesen pontos megfogalmazás – „Minden ellenség, ami él, és csak - mint prédáját szeret”!

„erőteljes jelzés"!

Ronald S. Lauder azt írta: „Magyarország „veszélyes tévúton" jár. „Fáj, hogy ez a szép ország ennyire elszigetelődött nemzetközileg, de nem adom fel a reményt, hogy ennek a csodálatos országnak a vezetői megtalálják politikai iránytűjüket és elforgatják a kormánykereket" – tette hozzá a Zsidó Világkongresszus elnöke.

 

…elfelejtettem, hogy kell élni,
              de félni megtanultam,
              s még tanítják nekem.
        Miért nem egyenes gerincem,
hol elszédült a föld- el nem tudom tagadni?
Nem megy,
ember vagyok, egyként nem tudom megoldani…
              Mond- képzelet csupán,
              hogy gyászba roskadt
              egy érzés, hogy így tapod valót
              a lét, új határán testi-
       fájdalmát is felfestette örökre viselni,
       idegenség-vége így lenne emberi?— (Szőke E.)
 

Mit tegyünk, ha a „Fő” az önzés alapműveleteivel van elfoglalva? Ilyenkor személytelen a hatalom – talán nem is baj – egység… mohón újjászerveződött a kapitalizmus „lágy” ölén s heveny lázában mindenki ellen harcot folytat. Egyeseket lefizet, másokat kilóra vesz meg – a szegényeknél az éhség-korbácsával tart rendet! – itt van már – itt a Horthy idők rémálma, éhség-konyhák és kígyózó soraival. Üldözve a tehetetlen és pénznek áldoz a tehetős – telhetetlen! „A társadalom: „a haszonlesés anarchiája”, amellett cinkosa mindennek, ami állati! Világa: sivatagi!

Az elemzés eljut az illúziók lefosztásával a dolgok végső lényegéig – ami nem azonos a dologról való közkeletű fogalommal… látni és megnevezni a dolgot, a tényt vagy viszonylatot, eleve degradálás. A valóság megaláz…

Az összetartozásnak sorsszerű titka mélyen eltemetve – hiányosan megfogható tényein (hol érzések, kapcsolatok vannak) összeakadva egymáshoz bilincselve vannak! A gyökerek, az egymásba eredeztetett sorsok, ma salaknak valóságába bágyadt, elfulladt jajkiáltásain se maradhat meg e világnak - „magyaros”- formáin megújulásra nem- csak pusztulásnak alkalmas: a tragikusan pontos különbségtevés gyakorlatával. Masíroz a ma és dübörög és jelképhez tapad. Emberi érzelmekben halál felé mutat!

Cigány vagy? – netán zsidó? Tudatos előre-kiszámítás: átmeneti a jövendő! Lemondás a védekezésről vagy éppen az ellentámadásról? – mert nem tudsz gonosz lenni, mint ki fölötted – s ki mélységesen lenéz? Erőt hirdetett a hatalom – ebben kushadom az időt és vállalom a bukást és ehhez nem kell cigánynak vagy zsidónak lennem - elég, ha szegény vagyok, mert többet nem- úgysem érek! Az un- ortodox jelen meg úgy tanítja: húzd az időt (!) – vele a szenvedésed izmusain újraéled, mert gyengére nincs szükség ugyan, de szolgain elviselhetővé tenni kötelessége a hatalom gyakorlóinak… szolgálsz vagy – de ebben a küzdelemben úgy is elveszel! Erős uralkodik a többi fölött… és az erő ma megnevezhető! És megtűr, mert a lemondó szomorúság semmiféle rendszerre nem veszélyes.

A fogalmak is összekuszálódtak a köztudatban… az elnyomott réteg már nem ismeri fel lehetőségét sem, így megfelelő erővel nem is védekezhet, pedig összefogva erősebb, mint ki erőt hirdet!

 

2013.04.05.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 40
Tegnapi: 278
Heti: 1 121
Havi: 4 266
Össz.: 373 377

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Kínok rassz-szögei...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »