Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbániával sehovába… V.

 

Ahogy jó székelyem mondja: „Sírhatsz mett van okod rea!”

Mutyik sora… A Fidesz-hatalomnak régen elmúlt az a korszaka, hogy játszani akarta… trafik és föld és mind az övék (!) – tudott és remélt is, csak egyetlen ütemre szól és az a Fideszé – hogy hová, merre a pipacsos alföldi-úton? Megbűvölve „őszinteségével”, hogy mily humánus, mintegy a tagadás tagadásaként gyarapodó hatalmán belemerülve a köznapi csodákba részletszépségeivel: „idegen és őrült az egész”! A gyomrunk már a részt sem veszi be – a jelenségek pompás, tarkán kavargó világából. Hányingerem van az egésztől!

„Egy volt continentalos álláshirdetésben keresi az eladókat, egészen pontosan 84 főt. Elméletileg egy ember összesen öt koncessziót nyerhetett, nem százat.

…nemcsak az álláshirdetésekben rajzolódik ki az új nemzeti-continentalos trafikhálózat. Bár a Continental Zrt. vezetője tagadta, hogy központilag szervezték volna a csoporthoz kötődő tisztségviselők, alkalmazottak, barátok és rokonok pályázatát, egy közvetett érdekeltségen keresztül  27 domainnevet regisztráltak csupa nemzeti dohányos trafikra.

Mint ismert, a Continental-csoport vezetője, ifj Sánta János részt vett a trafiktörvény kidolgozásában, a Brüsszelbe kiküldött törvényt például az ő gépén hozták létre. Sánta János régóta jó barátja Lázár Jánosnak, a trafiktörvény kitalálójának, élharcosának.”

„A kormányfő kitért a közbeszédet továbbra is uraló trafikpályázatok kérdésére is. Visszautasította azt a vádat, amely szerint politikai szempontok alapján születtek döntések a pályázaton. Százas nagyságrendben vannak baloldaliak, akik dohánybolt-koncessziót nyertek – mondta, majd úgy fogalmazott: „szelíd ember vagyok, tehát nem fenyegetőzésképpen mondom, de hogy ha mi egyszer politikai szempontokat akarnánk egy ilyen pályázati rendszerben érvényesíteni, ott egy, azaz egyetlen baloldali sem nyerne”.

Nos – így megy ez! Haver és a párthűség (!) – még gazdag is lehetsz!

Nem kellene egy miniszterelnöknek sem szelídnek, sem haragosnak lennie, egyszerűen megelégszünk (megelégednénk), ha csak ember (lenne) maradna… és az egész ország miniszterelnökeként végezné a munkáját, nemcsak a pártjának kellene dolgoznia…

A baloldal „fikázása” nem fér össze azzal a munkával, amire fölesküdött. Könnyen szembetalálhatja magát egy árnyékkormánnyal, ha tovább folytatja (népellenesen) a gazdagok javára munkásságát, no – és a párthűségből való megkülönböztetést. Nézzen magába vagy tükörbe elébb! A fél országot már félelemben tartja, másik felét „kilóra” vette - megosztva a pártokat és oldalakra rangsorolja a tartozást, eszerint oszt vagy szoroz! Sajnos állításai csak részigazságok – igen! – fél a fél ország és a véleményt magában tartja, elérte már a totális diktatúrát – érezni a tragikumot, a kiszolgáltatottságot, és az orvosolhatatlan végzeteset… megnyilatkozásai állandóan széttöréssel fenyegetnek bennünket – a belőle áradó valami (amit erkölcsnek nem neveznék) már egyéni önzésen is túlmutató, olyan Fideszi! „A holnap rabságot ígér a népnek, pusztulást az egyénnek!”

A nép az „áldott” sem panaszkodhat… morzsákat ugyan, de valamit mégis csak kap: „Németh Lászlóné miniszter nyilatkozata szerint biztos, hogy további 10 százalékkal csökken majd a gáz és az áram ára a lakosság számára, de vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy ennél is messzebbre menjünk, a 30 százalékra is megvan a rendszerben a fedezet.” Majd ne felejtsd el, hogy e kampányfogás a választások után, hogy vág pofán! Az évenkénti emelések (szokásjog alapján) utána turbózva szakad majd a nép nyakába… a morzsa így is, úgy is csak morzsa! Szemfényvesztés az egész!

Ahogy jó székelyem mondja: „Apró szóval es megjárja a beszéd. Jaj fülem, mind megkondula!”

A milliárdok szétlopásának ügynökségéről, és hogy ki- mit felügyel, most nem beszélnék… őrültek őrült megnyilvánulásaiban tárgyilagos a pokol. Pokol, melyet tudomásul vettek, mint a lét törvényes formáját (már értem miért a kábítás a vallással, a keresztény Istennel) – már nem ez az ad hoc világ, ad hoc társadalom a pokol, hanem egyáltalán a lét: „Minden ellenség, ami él, és csak, mint prédáját szeret: mind csak győzelmének örül, annak soha, hogy segített.” Megváltás majdan „túl”?  – a Mennyek országa is övék!

Csoda nincs. „Mindig megbüntet valami, ha rászorulsz valakire”! Magunk árulói vagyunk, mit írtam már sokszor…

Lám! – az ellenzék tötyörög tovább: nincs megbékélés, vitájuk egymással van és nem a hatalommal. Ennyire le vannak már osztva a lapok… nincs miért izgulniuk, felosztott a tér és az idő is – az országgyűlésbe-jutáshoz ez is elég? Békétlenségében összhanghoz nem jutott, átmeneti a védettség is. Orbán a Fidesszel és tanácsadóikkal jót röhögnek, hogy bénán hápog a hatalomra-vágyó legnagyobb… ejnye, MSZP-sek, ejnye, Együtt szövetség! Az érzékelés ily formája bontogatja képeit és veletek a csalódás, jelezvén a hagyományos stílustól való eltéréseteket.  Én már semmit nem értek… vagy csak fantáziám alkotná tereit? De az érzelem sem melegít föl, túl hideg ez a jelen, terében fázom – vad a jelen és csak vadabbul lesz, itt nem elég a puszta jelenlét, tettek is kellenek, de a csupa köznapi szó (frázisaival) eleven egységet nem alkot – mindenik rajtunk keresztül kommunikál és tőlünk várja a megoldást is? Százmilliókkal a zsebben, kiadva azokat a semmibe szállnak, szállnak – kivételes képben érzékelve: vak madárhoz hasonlóan…

Megszólal, hol egyik, hol a másik, és vigasztaljuk, hogy vigasztalódunk, vagy erősítjük aggodalmukat… de megoldással nem leszünk… előadásuk viszont biztosan sikerül. Ez már egy olyan játék, aminek semmi értelme ránk nézve – „És hogyha véget mondanál, hát – akkor sincs vége” (bár ez is leírtam már)! Mindig és egyre többet harcolhatunk a Disznófejű tőkével, az Orbáni „forradalom” ígéretével – merthogy, ha nem tetszik a hatalom, ellehet zavarni (!) – de már szólni sem lehet! Új félelmek mellet is röhögni való, bár egyik értelmét sem tudom kihámozni és ez már őrület… mikor lesz reális lehetősége annak, hogy egy igazságosabb választójog politikai hatalomhoz segítheti a népet (?) – ez volna a hatalom számára meghökkentő, nyugtalanító és érthetetlen?  Számunkra elgondolkodtató, érdeklődés keltő, izgató, de ehhez öntudatra kell ébredni a népnek… széthúzó megosztással esélyünk semmire nincs!

 

Szikráit szórja a kegy, mert szemmel vert-
 kimondhatatlan sérelmezett, 
gyöngémben felemlegetett- máris e léttel vert belém éhet… 
s félelmem a földnek gyökeret így eresztett… 
 
Kiszakadt sóhaj érzelme cirógat, 
hol a szív ott izgékonyhangjain istenével jaj-
szókkal eseng,
féli napjait: „a gúzsba-kötött szellem:
a dús múltat, mely szép s bölcs tant hunyorgat,
a mán fanyalgó tákolmányokat” –(szőke)

 

2013. 05.19.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 226
Heti: 71
Havi: 3 216
Össz.: 372 327

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: V.Orbániával sehovába...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »