Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a szakadék

avagy egy új- polgári társadalom...

 

...ragyog a Vezér és fél – gyáván itt és felhatalmazást vár magáért... a nád sem hajladozóbb mint ő – sajnos csak véle tudok én halni is, élni is! Még...

 

„Cifrát mondsz. - Megsértődik-e,

akkor még nem mutatja.

Előbb lemér, felmér, kimér:

majd rúg...” de el nem fogadja (senkitől) a kritikát... az építőt sem. A maguk paródiái, és az álarc csak miért tisztelet járna, de ezt tőlem már ne várja!

 

...úgy gondolom, hogy a mai parlamenti indító után befejezem a politizálást (nehéz döntés, mert már többször nekifutottam- és még mindig írok) demokrácia nincs (ez látszott már 2010 óta- eredménye: a kizárólagos hatalom megszerzése!) – diktatúra van és Orbán a „jóember” (mégis- így is!).

Mindig a gyengébbeket üti, a rászorulókat. A rezsicsökkentés, a banki-megsegítés, mind csak álcafogás volt. Hazugság- de legalábbis ferdítés a kommunikációkban, amiként az napjainkban is kézzelfoghatók! Van viszont TEK- ez Orbán „fekete serege” - van egy felduzzasztott pénzbeszedő Rendőrség, ők Pintér emberei, s ott a Katonaság, ahol már toboroznak is- ők a jövő emberei, hát már hogyne lenne rossz a megélhetés idehaza, hiszen ezek a szervezetek mind terhelik a költségvetést- értéket nem termelnek... de a közmunkások sem! Dolgoznak és ez eredmény? - bérükből, ha megélni tudnának, talán! A pedagógusok pedig a jövőért dolgoznának, de a feltételeket, hogy érték legyen belőle, Orbán összekuszálta. A vállalkozókat (a kicsiket) adóval hazavágta, a családokat segítené... mese mint látjuk és érezzük is mára. CSOK-kal, és családi-adóval kinek is kedvez- feltette-e valaki magában. Jól kommunikálnak, mert mit juttatnak egyik kézzel, azt elveszik a másikkal, és akit ért egy ilyen „baleset” csak magát hibáztatja, mert hiszi- elhiszi, hogy csak ő nem felelt meg a feltételeknek. Polgári társadalom lesz? - és milyen? Celebekkel? - mert mások itt (milliók) nagyon rosszul jártak!

Számok szépek... átalakították Magyarországot – megújították – jöhet a polgári berendezkedés! Hallgatom Kósát, hallgatom Rétvárit – csak rosszul vagyok és elég már (!) - már csak ennyi a reakcióm. A beszédek ideje lejárt és a tettek mezejére kell lépni (kellene), de ez a nép - és itt a saját tehetetlenségéről mondok véleményt – nem alkalmas semmire, gyáva és birka... kivéve egy-egy réteget és passz! De nincs is, akik összefogják és tömörítsék valamilyen szervezetbe! Sírni könnyű, tenni nehéz! Pedig a mondás igaz: „Segíts magadon, az Isten is megsegít”!

A kormány kihasználja s él is a lehetőséggel, bárki, bármit mondhat- hibák, az előző kormányoké- az Orbán rezsim számai a legjobbak, még Európa országai is irigylik. Irigyelhetik is, azt a pofátlanságot, amivel a magyar vezetés tetteiben és nyilatkozataiban is megnyilvánul, mind itthon, mind a nemzetközi porondon!

Bár az emberek maguk csinálják történelmüket, de nem szabadon, nem maguk választotta, hanem készen talált, adott és örökölt körülmények között. A hagyomány, mellyel most a nép nem élhet, az a forradalom- és éppen amikor azzal látszanak foglalkozni, hogy magukat és a dolgokat átalakítsák, hogy valamit teremtsenek, mind az oktatásban, mind az egészségügyben, merthogy drámai hatásukban emberek és a dolgok rövid-életűek... és a hatalom kigúnyolja őket! Kegyetlen alapossággal felerősítve itt a múlt (és mindig a másé rossz) – felerősítik gyengéit és gyatraságait még! Jöhet az új- egy polgári társadalom: ahol Orbán maga lesz Caesar! Polgári társadalom egy sajátos monopóliumért? - hol egy családi klán uralkodik és nem felel a szolgaság formáiért, de nem felel a társadalom nyomorúságáért sem, az elkorcsosodásért, a politikai függőségért és ahol már mindenre rátették kezüket, ott kevernek- kavarnak- lázítanak (igen, ő maga a hatalom!), már országokat is egymásnak ugrasztanak- igen, egymás ellen, mert Európa ellenes Orbán (azaz ő akar mindenhol egy meghatározó- talán még vezető is lenni)! Sajnálom, ki kellett mondanom... kis-gazember és nagy-gazember – mi lenne a különbség? A módszer borzalmas, mert a viszonyokat tönkre-vágták, mindent leépítettek, magát az embert is. Kiszolgálói lettünk egy maffia-rendszernek! Életszínvonal a béka segge! Polgári társadalom mi?

Abbahagyom úgy hiszem, most már menni fog... mert csak bírálni tudom, az egész orbáni- felépítményt mai társadalmát- állami, egyházi, társadalmi, gazdasági rendjét, amely szervezetek, tömegek leigázásán át, a tömegek nyomorán, a vállalkozók tönkretételén át jött létre, s mivel az egész mai életet teljesen átható erőszakon és képmutatáson alapul politikája. Most jöhet egy új- a polgári társadalom? Hát akkor Uraim és Hölgyeim, már ne álljanak ellen a gonosznak! A Klán helyett jöhet egy Kormányzó és marad tovább a pénz uralma, meg az éhség korbácsa, amivel rendet tart Orbán! A migránsok ellen és véletlenül sem a terroristák ellen, beveti a TEK-et, a Rendőrséget és a Katonaság erőit- és ha a szükség úgy hozzá, saját népe sem lesz kivétel!

Tehát befejezem!

Polgári társadalomról annyit csupán, hogy Orbánnál a harc a természetes állapot – idealizált állapotról szó sem lehet... jogairól kell lemondjon az ember (!) - talán még alávetési szerződés is köttetik?!

Többségi akarat nem létezik, azt kizárólagosan csak a választáskor lengetik be- és azt is csak szavakban... a kisebbség akarata érvényesülhet és kizárólagosan csak az (lásd mint most is – hol itt a népakarat?) - a kormányzat a választásokkal úgy tűnik és jogilag is lefedve így – a társadalom megbízását teljesíti – egy nagy lópikulát! - másfél – kétmillió emberét legfeljebb, és a többivel mi is van... szolgaság! - jaj de polgári és új. Igaz? A fenéket az: abszolút monarchia, isteni rendeltetésű (csak nehogy még örökletes is legyen!) - és a passzív engedelmesség velejár még. Hol az ész törvénye – a korrupcióhoz és a hazugságokhoz is kell ész, no- ennyi azért van!

Leírok egy pár dolgot (ami van vagy nincs és ítélje meg mindenki saját maga) szabadok vagyunk és egyenlőek és függetlenek- ugye? Saját beleegyezése nélkül senkit nem lehet a vagyonából kitenni és alávetni egy másik ember politikai hatalmának... ja! - csak elég, ha azt mondja valaki, hogy geci a Fő- és leépítése biztos úton halad (testvér testvér ellen – szemünk előtt a testvérharc) Khain és Ábel, hogy ki itt Khain és ki az Ábel – döntsétek el magatok!!!

Az egyetlen mód, ahogyan megválik valaki természetes szabadságától, és magára veszi a polgári társadalom kötelékeit, az, hogy megállapodik más emberekkel: összefognak és közösséggé egyesülnek abból a célból, hogy nyugodtan, biztonságban és békében éljenek egymással, hogy zavartalanul élvezzék javaikat, és nagyobb biztonságban legyenek mindenkivel szemben, aki nem tartozik a közösséghez. Ha ezen a módon akárhányan megegyeztek abban, hogy egyetlen közösséget vagy kormányzatot alkotnak, akkor ezzel rögtön testületté válnak, és egyetlen államot alkotnak, amelyben a többségé a jog!??

- hogy cselekedjék és kötelezze a többieket!

Polgári lehetne, ha nem Orbán lenne a feje! Tehát: közösség, többség, megállapodás, ezzel szembe megy Orbán, mert felhatalmazást kér épp a polgári változás ellen és rendeleti kormányzást akar bevezetni, ő- aki a legfőbb Fő! Ha a kötelezettségeit Orbán megszegi – és megszegi folyamatosan, immár 2010-től, a hatalom visszaszáll a népre. A megvezetés nagy-mestere mégis legutóbb: háromszoros győzelemmel zárt!

De hol itt a képviseleti elv?, hogy is van a hatalom korlátok közé való szorítása? A társadalom részére van ugyan egy gyengécske „valami”, ami megadja az ellenállás jogát, de szart sem ér, ha elégséges szolgáltatást be kell tartani, a kormányról és Orbánról lepereg minden, így célját az ellenállás el nem érheti. Ó mily polgári!

Tehát polgárok leszünk (az előjel így sem pozitív – sőt)! De mi ebben az új? Orbán a nép nevében cselekszik, de valójában a többség ellenére tesz! A parlamentben a kétharmad megszűnése után sincs lehetőség a győzelemhez, hiszen mindig van (akad) egy-két ember, aki átáll a szavazásnál, vagy beteget jelent, vagy egyszerűen be sem megy, így Orbán folyamatos győztes! De vannak áruló pártok is, akik egyszerűen átállnak- szavazáskor (ez a "Jobbik", de már az LMP-ben sem bízhatok)! Csak csendben kérdem: emberek! - van még bizalom Orbán irányában? - mert milliók jóléte forog kockán, s ahogy Orbán mondta is jólét életszínvonal emelkedés még sokáig nem lesz!

Ha nem is szó szerint, de itt csak hadiállapot létezik! Baj van és már az elejétől messze vagyunk, mert a közepébe találtattunk, ekként is nagyobb a baj mint azt gondolnánk – orvoslása nehéz, ha nem lehetetlen is, ha lehetne orvosolni, akkor is drágán fizetjük meg, mert veszedelmes is!

Elnökválasztás lesz és kell-e itt elnök, ha nem Orbán lesz a legfőbb, akkor egy báb megint és a törvényhozó hatalom sem szállhat vissza az emberekre, amíg ez a kormány fennáll!

„Ha az emberek nincsenek megelégedve a kormánnyal, azt el kell zavarni”! (Orbán) - emlékszünk?

 

ami volt – ami van

 

Kisimul az arc... bár kurta a lét

ám a mérges ráncok megmaradnak

itt- a komor létben s a mindennapok harcaiban

erőssé lettek s mélyek a tettekben

elmélyült-vonalaiban bírják a kínt

...lét-homlokára is már az idő ég – ha maradhat a remény

akkor is

- mégse méltatlan -

 

Jobb-tükréből fésüli át a jövőt magának

kisimultan is gyanúm- mérges ráncaival

miként

adja a gyanús holnapok ígéretét

ott- ahol erkölcsét az ősidőknek

„szóval és

versenydiadallal”

mint az volt

mit egykor szebbre csiszoltak

- hol ma már annak csak pokla van...

 

Míg elcsevegem rímeit e versnek

elfut

irigy időnk: utána csak epekednek

ott -

„fogd hát s tépd le a mát

és sose várd

nyílik-e holnapod”! – (szőke)

 

Maradok a verseknék és egy másik honlapon találkozhatunk: www.magam-emeszto.hupont.hu

 

 

2016. 02. 15. 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 34
Tegnapi: 278
Heti: 1 115
Havi: 4 260
Össz.: 373 371

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán polgári társadalma...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »