Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán és a jósda…

 

Eszük ment! Csillagokból, tenyérből és a varázsgömbből mondatják a jövőt. „Hogy verjen meg a jégesső”! – mondja székelyem (Orbánra értve).  Mert az élet már elverte… eszét vette most. Milliókat fizet Orbán, hogy a csillagok állásából megtudja meddig az annyi és uralma mennyire biztos talajon áll. Nem sziklaszilárd a talaja, az már bizonyos… ingoványos inkább és az Augenész istállója, jaj! – szemétdomb- államában a tolvajlás már törvénybe iktatva – Orbán a „király”! – a „kiskirály”, mégis áruló (elég csak a Nagy Imre újra-temetésétől nézni életútját – azóta mivé lett…) – mára a könyörtelenül szilárd, rendíthetetlenül határozott, odaadóan bátor és hősies politika helyett ingadozik és kishitűsködik – az ilyen ember gerinctelenségével, ingadozásával, határozatlanságával ugyanolyan árulást követ el, mint a közvetlen áruló. Egyéni szempontból igen nagy a különbség a gyengeségből árulókká válók és a szándékosan, számításból árulókká válók között: politikai szempontból nincs ilyen különbség, mert a politika emberek millióinak sorsa, és ezen a sorson nem változtat az, hogy az emberek nagy részét (az ország nagyobb felét) – millióit gyengeségből vagy haszonleséséből árulták-e el.

A jósdai milliós fizetség nélkül is megjósolhatom, ez így sokáig nem megy… semmibe ér és csupán ámítja magát! Ilyen „súllyal” csak egyet lehet: röpülni! Öngyilkolók, éhezők és nyomorgók – pusztul az ország… a hangulat már nem naiv, de mert a kivezető utat a többség nem látja (sokan a bajok okát sem), ezért képtelenek harcolni, a feladással pedig a kétségbeesés lett sajátjuk. Erőszak és képmutatás hatalmában nincs elvhű forradalmiság! És ez itt a modern középkor… (!?)

 „Mondhatná valaki, hogy hiszen a középkorban minden királynak megvolt a maga asztrológusa, de még a kisebb uraknak is, lehetne hivatkozni szegény Keplerre, Tycho Brahéra, lehetne, csak sokra nem volna jó. Kevés középkori uralkodó vagy nagyúr ért jó véget, vagy uralkodott sokáig. Lám, a Wallenstein is hogy járt, pedig neki Kepler rajzolgatta a trigonokat, kvadrátokat, mindenféle fényszögeket. Meg tán mintha el is múlt volna a középkor, még ha akad is, aki vissza akarja hozni.”

Bolond ki ebben hisz és még bolondabb ki pénzt is ad (a köz- pénzét!). Csiszolódnak, kovácsolódnak a Fideszes urak jogrend és téboly, keresztényi „birtokreform” és a királyi „tabak” apropóján, hol a szaporítóanyag a már sok csörgősipkás csonka-eszű – csak ez hiányzott. És ez csak egy láncszem a képtelenségek láncolatában, melyet béklyóként visel most Magyarország teste.

Arcpirító, hogy - ha nincs semmid (vagy amennyid van) annyit is érsz… a kormánykritikával meg vigyázz! Hangosítsd fel a TV-t vagy rádiódat, ha véleményt mondasz (akár a családnak is). Nézz ki elébb, látsz e valami furcsa autót, kis furgont akár, és fogd be a szád, de mindjárt, mert egyszer még fejedre olvashatják véleményedet… a jog itt már semmit nem jelent! Nincs bizalom ebben a rendben és mondom is, hogy nem bízok a kormányban, a hadseregében, a létszámban- duzzasztott-rendőrségben, a fekete-seregben, akiket terrorelhárítóknak is szoktak nevezni, de nem egyéb, mint Orbán és kormányának testőrsége! Orbán még nem tanulta meg, hogy a magyar nyelv nem a hazugságok hegedűje, hanem az igazmondás tárogatója. Ilyen védelemmel bátran hazudhat! Csapatának „áldásos”- munkája következményben, hogy sikerült megfékezniük a nemzet bizodalmát…

Egy kis rémhír: csőd-közelben az ország – igen, mert ennyire nincs pénz! A legjobb úton vagyunk a „vég” felé… Orbánnak kedvez ez is (vagy épp tudatosan teszi?), ugyanis az már komoly és különleges helyzetet teremt, különleges kezelést igényel. Rendkívüliségét (mert rendkívüli helyzet lesz)  fel vagy kihasználva, egyáltalán nem biztos, hogy választás lesz! „Ércsük”? Nem kell kifizetniük sok mindent, szociális és családsegítő pénzeket, a nyugdíjakat – egy csomó járandóságot s erről is az „elmútnyócév” tehet majd… kaján lélekkel mindent megtehet, és mert érzéketlen- majd gumibottal konszolidál! Ez a dolgok egyik oldala!

Vagy a ló másik oldalát nézve – majd szépeket mondanak - jól is kommunikálnak - megsegítéssel céloznak meg rétegeket, a melyeknek juttatnak további morzsákat (mint a rezsicsökkentéssel és a sok birka be is szopta… lehet, nem járnak boltba? Ja! – fényevők, akkor jól-jártak!), de lehet itt más is: pedagógus béremelés, folyamatos rezsicsökkentés akár, vagy némi nyugdíjemelés és máris nyertek! Egyszóval a megszorítás sem más, minthogy felszabadítás (!) – senki dolgainkba bele nem szólhat ezek után, persze szükség volt a kirakatra is, hiszen az EU-ban most szavaztak az „elengedésről” és nem túlzás: jó szívvel tették! Egy gonddal kevesebb… a magyar megoldja problémáit… a nép tűr és elvisel mindent, mert a jövő szép lesz – ügyeit a Kormányzó (Orbán) intézi, mindenki megnyugtatására… a Várból immár kontroll nélkül! Persze a nyomor ad lehetőséget a kilábalásra – amit adott, nos, vissza is veheti utána – ígérgetni meg nem kerül pénzbe így nem is fájhat! A csőd így ideig-óráig még elkerülhető!  Nem lesz sima az út – nekünk (itt lenn) biztos, hogy nem!

„A nemzeti együttműködés korrupt rendszerének lelkes kiszolgálóit és pontagyú híveit érdemes lehet minimum két csoportra osztani. Az szemellenzős idióták tényleg elhiszik, amit Viktor mond, bekajálják minden hazugságát, lelkesen bólogatnának akkor is, ha a Vezér bezárná a parlamentet, vagy lerohanná Brüsszelt. A másikba azok tartoznak, akik tudják, hogy a lopást mesteri szintre és gigantikus mértékűre fejlesztő rezsim undorító, hogy rövidtávon elképesztően hatékony népbutító húzásokkal középtávon már romlásba dönti az országot, de ideológiai, anyagi, vagy karrierérdekből beállnak a sorba és élvezik a rendszert.” (huppa)

Ángyán és a kétoldali maffia…

Olyan alakulatról szó sem lehet, ahol az úgynevezett rendszerváltó elit játssza a főszerepet. Így a szocik kizárva, pláne azután, amit Gyurcsányék műveltek az országgal, különösen a vidékkel. Hasonlóképpen kizárt a Bajnai-féle alakulattal való együttműködés. Beállni mellé? Ugye nem képzelik?! Itt tüntettem a Kossuth téren a libatolvaj ellen, amikor a Wallissal csődbűntettet elkövetve bedöntötte a Hajdúbétet! Őt akarják miniszterelnöknek? Hát ne szórakozzunk már egymással! Nagyon meg kéne változnia a világnak, meg nekem is, hogy vele álljak össze, akármilyen konstellációban.

Rendszerváltás kéne, nem ezeknek az egymást váltogató eliteknek a csereberéje, mert abból semmi nem jön ki. Ahogy Antall mondta: tetszettek volna forradalmat csinálni! Nosza, el kéne indítani.

Bohóckodás a parlamentben! A Jobbik akciózása a Fidesz védelmében az EU-nak szólt… Fidesz ellenük nem játszott, ez látszott – „nyugodt erőt” képviseltek – egy szart, csak ez volt a megegyezés része… azt a turultojásos szentségit, hát tényleg ilyen hülyének lehet nézni az embereket? Mesterházyék is kivonultak (ez önmagában nem volna újság), de mert az időzítés és a Jobbikkal szándékolt megtámogatásként (előtte a nyilatkozatok: „Jobbikkal nincs együttműködés”!) – bár nem hiszem, hogy így volt tudatos, de hát Istenem a sötétség már egeket nyaldos… erőt mutat, miközben gyenge és gyengesége folytán válik mindig nevetségessé. Ők nem ismerték fel, hogy a jobbik színt- játssz! Ha egy ilyen akciót csinált volna az MSZP tessenek belegondolni, mit csinált volna a kormányőrség, esetleg TEK bevonással! Mesterházyék soha nem ismerik fel az időt… az időzítést!

Orbán mindent elrontott a politikájával (pedig az irány nem volt rossz), a folyamatok már igen csak megmagyarázásokat igényelnek… a kormány egyetlen lehetséges útja: taktikai hibáikat türelmes, rendszeres, kitartó és különösen az emberek gyakorlati szükségleteihez alkalmazkodó megmagyarázása lehet. Orbán már elszállt magától, valami agyilag sem tiszta. Minden ígérete, különösen az- az ígérete, hogy lemondana az annexiókról, teljesen hazug… megengedhetetlen illúziókat táplál, aminek a vége egy központi erőszak lesz… Csak a Fidesz létezik és híveik- ezt már jóhiszeműnek sem lehet mondani.

Írok és véleményt mondok (talán mert hiszem: állampolgári jogom), de mindig előrebocsátva, hogy felkészültségem hiányos…

Ezért is állíthatom, hogy Orbánék már nem (lehet, hogy volt a jóhiszeműségnek valamilyen csírája az elején), de híveinek (egyszerű híveinek) széles rétegei kétségtelenül jóhiszeműek – a hatalom félrevezeti őket… hozzájuk türelmes hozzáállás kell, hogy megértsék, ez már nem demokrácia, itt már élősdiség a négyzeten, megvásárolhatóság, óriás méretű vesztegetések, mindenfajta panama van! Működik, így működik a maffia! Ebben Ángyánnal értek egyet, hogy semelyik oldallal nem érintkezem – erre nem érdemesek már. A pártok (és mindig ugyanazok) négyévenkénti felcserélgetése nem vezet eredményre. Sajnos már nincs politikai különbség, mindjük magán- viseli az élősdiség vonásait. Nem kell felülnünk az irányukban táplált „optimizmusnak”, ez az opportunizmus irányába táplált optimizmus: ez az optimizmus az opportunizmus palástolására szolgál. A valóságban az opportunizmus fejlődésének gyorsasága és rendkívül visszataszító volta egyaránt nem biztosítéka tartós győzelmüknek… Orbán sem értett meg valamit (ezért is a káosz érzet), mert veszedelmes a nézet ebből a szempontból - nem akarja megérteni, hogyha a kapitalizmust elavultnak tartja és ez a harca, akkor - ha az nem fonódik össze az opportunizmus elleni harccal – nem egyéb üres frázisnál. Átmenetet kellett volna, hirdessen, de a pávatánca, akkor nem jött volna be. Most úgy látszik (hozzáadva a kettősbeszédeket is) az EU-t ideig– óráig sikerült megvezetnie. A népet (az embereket) nem biztos…

 

Emberfogyasztó mocsaram…

Lét gesztusain rémes képzetek lapulnak…
Szomjam nagy, de nem érzem otthonosnak.
Rideg, hamis, szerethetetlen, 
Hogy szabaduljak?
Magyar sors a történésekben, 
Fél- Ázsiain turultojásból szaporodnak…
Ott csodára vár nap-nap a vágyban, 
Egyformában
Martalék koncain éltetni a tavaszt!—(szőke)
 

 

2013.06.22.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán és a jósda...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »