Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán tekintély-uralma…

 

Félelemmel, vegyes érzelemmel szemlélem a mai magyar valóságot. Az érzés bennem olyan vegyes, hogy- ha rá gondolok, már-már a hideg ráz ki, pedig délelőtt van és harminc fok. Miért érzem, hogy a „nagyok” hazudnak, de legalább is ferdítenek – taktikai tévedéseiket így magyarázzák meg.

Itt nem felvilágosítás folyik, hanem valaminek az eltussolása… amit nem értek, mert előrehaladóbb volna a türelmes, rendszeres, kitartó és különösen az emberek szükségleteihez alkalmazkodó megvilágítással következetesen előadva a tényekből származó vagy származtatható tennivalókat. Félek az EU döntésre való reakciótól is – egyik oldal sem alkalmazkodó a „különleges” feltételekhez. Félő az is hogy a „szellemi honvédők” a CÖF, a „Békemenet” is rosszul reagál a döntésre és megszervezi Orbán mellett a tiltakozást - öntudatra ilyetén való rászabadítása hamis és hazug változatában lesz. A Jobbik sem másként: nem vagyunk és leszünk gyarmat és egyéb ostoba jelszavak mellett inkább elhomályosítják, ahelyett hogy megvilágosítanák a tényeket. Ettől – ezektől persze az igazság még igazság marad, nevezetesen a „Tavares-jelentés”, hogy mire kapott Orbán felhatalmazást és mire nem, hogy mit tett az ígéretek útján, azt látjuk – leginkább semmit… a semmi a megélhetésünkhöz nem elég, de még megtetézte az állam kibővítésével, a drága közintézményeivel, és a még drágább illúzióikkal, amire kiszórták a pénzt! Az ezerszer változtatható alkotmány, az összevisszaság érzetét keltő törvénykezés, a kizárólagos hatalom ténye mellett a gyakorlatba ültetés… eladva megegyezésnek nem szokásos módokon nem magasabb-rendű változatában éppen a rosszabb irányban, mert nincs más útja a hatalom megtartásához…

Ami most kézzelfogható: az a nyomor, a töméntelen szenvedés (a megszorítások miatt), kín, éhezés, elvadulás iránya – amikkel a politikai hatalom egyértelműen elfogadhatatlan helyzeteket hozott létre idehaza, mint az EU-ban is. Elfogadható, ha Orbán ezt szépnek mondja, hogy dübörgő gazdaságot hazudja, hogy munkahelyeket teremtettek (amit igen az a közmunka!) – hogy jobban teljesít Magyarország? Ítéld meg magad! Orbán a sajátmagába vetett hitéből eredő erejét rajtunk próbázta és rosszul vizsgázott gyakorlatával így száj- hősködik a nagy-világban. Hiba (!) – sőt több mint hiba: népellenes cselekedet! Megsarcolt bennünket, kiszipolyozta az országot… az éhség korbácsával terelgeti nyáját az egyre megalázóbb helyzetekbe és hátunk mögé búvik, ha elmarasztalást kap. Vére viszi – és tulajdonsága, hogy a felelősséget megosztja velünk, azt nem vállalja fel, de a meggazdagodás útján viszont megkérdezésünk nélkül végig ment. Nincs szükség önámításra. Legyen végre bátorságunk egyenesen szembenézni a keserű, kendőzetlen igazsággal. Amit már sokszor leírtam: fel kell mérnünk teljes mélységében a vereségnek, a szétdarabolásnak, a leigázásnak azt a szakadékát, amelybe épp most taszított bele Orbánunk. Rablóként tovább nem működhet felettünk ez a hatalom… hozzáteszem már nincs is mit elvegyen az ország felétől (!) – mégis a szándéka még bőszebb, ahogy fojtogatja az országot, marcangolja a lelkeket, félelmet kelt és elbűvölő frázisait élvezteti, miközben kiépíti a személyi kultuszát tekintélyelvű társadalmában… mert bizonyítandó: jobban teljesít Magyarország! De nem foglalkozik az emberek mindennapos dolgaival:

- „a devizahitelesek és a bankok ügye
- a közmunkások foglalkoztatása, és helyzete
- a munkanélküliek helyzete, a munkanélküliség okai
- a Munka Törvénykönyvének módosítása miatti hátrányok a dolgozókra nézve
- a béremelések hiánya a szociális szférában dolgozóknál
- a visszamenőleges hatályú törvények
- a rokkantak és fogyatékosok elbírálása a társadalomban és a kormány részéről
- az egészségügy helyzete
- az oktatás helyzete
- a hajléktalanság ügye…” stb.

Győzelmes diadalmenetté alakítva szánalmas tevékenységét és a ráadott magyarázatát – ez ám a fellendülés, a szakadékból való visszarántás! Történelmet csinál… csakhogy ez a történelem zegzugos kerülőutakon halad. De nem hátrál, számára nincs nehézség, mellette a magyar értelmiség és mutyi-körei irányító útmutatással - módszerek érdekeik szerinti változtatásával – hogy újabb problémák adódhatnak? Őket ez nem érdekli, a vagyon mindig előnyt jelentett: reális biztosíték a kormány jellegére, tényleges politikájukra vonatkozóan.

 

A fejek maradnak? A fejek maradnak…
Csak keresik a kiutat, úti-lapuval az új utat.
A Jelen hangol… marad és újraszab,
hogy napjaira ragadt… múltra kaptat.
Bevilágíthatatlan és barátságtalan (!)
A tétova „teljességben”
Új- „Kényszere” mutogat. Nyüzsög és kiszolgáltat —(szőke)
 

2013.07.04.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 74
Heti: 51
Havi: 4 351
Össz.: 373 462

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán tekintély-uralma...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »