Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Önös célok…

 

„…a miniszterelnök környezetében egy pillanatra sem vetődött fel, hogy a kül- és belföldi nyomás hatására elhalasztanák vagy levennék a napirendről a módosítások végszavazását. Sőt, ellenkezőleg, a miniszterelnök a kormánypártok hétfő reggeli frakcióülésén mondott alig ötperces beszédében is utalt rá, hogy mindenképp el kell fogadni a módosításokat, mert csak ezekkel a pontosításokkal áll be végre az a szerinte helyes rendszer, amelyben az alkotmányozás legvégső szerve az Országgyűlés, nem pedig az Alkotmánybíróság.”

Ennyi.

Az ember hihetné ezek után, hogy már nincs is mit mondania. Erőből tárgyal Orbán – és erőből ért csak! Sajnálom, ennek ellenére a véleményem marad: álságos, kétszínű, tisztességtelen a jelen hatalmi politikája. Nép akarata ellen megy – és mert erkölcsi válságban van… embertelen demagógiák térhódításával csak közhelyek talaján csíráztatja féligazságait… (!)

Senki sem mondhatja, hogy nincs valami. „Valami van, de nem az igazi”! - mondta egykor A. Rajkin! Többet, jobbat nem hallhatunk? Itt csupán a régi, elavult, elhalványult és megfakult közhelyeket és semmitmondó szólamokat hallgathatjuk – a 2/3–tól az ember többet várna… ez van!

Mondhatnám, hogy értem - hogy nem normálisok és hülyék igazgatnak, tudomásul is veszem – ezen én nem segíthetek, de nem értem miért néznek hülyének bennünket (a népet)?  A mindentudás kulcsa Orbánnál lenne, a bölcsek-köve nála volna? Nem hiszem, bár a külsőségek tekintetében kimagasló: önhittségben, dölyfösségében, elbizakodottságában, s ahogy ezekben lett kiállhatatlan!

Azért vigyázzon magára, a túlságos szellemi megerőltetés nála, náluk az idegrendszer romlását idézheti elő… ennek kifáradás a jele! Vontatott munka, minőségének fogyatkozása, kedélyizgatottság és ingerlékenység vett- vehet rajtuk erőt.

Egyesek a 2/3-ban máris felületesek, kapkodók, rendszertelenek – hűbele-balázs módjára való ismeretszerzés jellemzi őket. Pl. tüntetés megengedett mindenhol, és a székházfoglalás hamis ismerete, dolgok összemosása vagy szétválasztása tekintetében… akkor kérdem azt a párszem diákot a Kossuth-téren miért büntette meg a rendőrség 50 ezer Ft-ra, mit tettek? Semmit… semmi olyant, amiért így büntethetnek: álltak és táblát tartottak! Szégyellje magát a hatalom ezekért hazugságért, amivel kommentálják az eseményeket. Őket a nép fogja megbüntetni!

Nem véletlenek egyeseknél az ideges dyspepsia… a neuralgikus vonaglások. Nehéz is elviselni a terhet, ha mindennap csak hazugságokkal fedezhetik munkájukat…

Sajnálom, hogy akikre felnézni kellene, csak betöltik a posztot, de tevőlegesen irányítani nem tudnak, mert nem értenek hozzá, mert az alkotmányos- és törvényi szabályokat nem is ismerik maguk sem… és némelyek butaságból adódóan nem tudnak eleget tenni a rájuk rótt feladatnak – megsegítenek mindenkit? Leginkább senkit… mert lásd, rezsicsökkentés, keményen visszaüt majd (ne legyen kétség!), mint a banki megsegítés is immár. Nagyobb a teher, mint volt – legföljebb a káoszban egy darabig ellehet evickélni, de annál súlyosabb lesz az ára! 

„A bankok pedig nem hoznak fellendülést. Mert az alapjaiban elrontott gazdaságpolitika hatásának köszönhetően nagy a munkanélküliség, akinek munkája van, az annak elvesztésétől retteg, nincs bizalom a gazdaságban, félnek a cégek és az emberek az eladósodástól. Márpedig a hitelezéshez bizalom kell.” Tehát sem fizetve nem lesz a hitel, mert nincs jövedelem, sem visszafizetve nem lesz, mert a havidíjak emelkedése – a tőke felduzzadása, évtizedekig kitolt határidőkkel nem lehet, sem hitelezve nem lesz a polgár, mert ha egyszer „megbukott”, több lehetőséget már nem kaphat!

Aki már elveszítette a lakását, akinek mellette munkája sincsen – és ezek következtében még ellátatlan is… milyen legyen a jövőképe? Hozzáteszem, mert becsületesen játszott egy életre megbüntetve – így sem a hatalmat, sem a rendszer „áldani” nem lehet… kevés ilyen társadalom van a világban, ahol a nép elnyomorítása ilyen tudatosan folyna… kell is a kirakat, hogy a hatalom értünk van és mindenkit megsegít: senki az útszélén nem marad! A „lázadó” indulat a Fidesznél- tehetetlenségbe bénult! – bár mások helyett gondolkodó értelmével deklarál fogalmakat, de üresek, mert a meggyőző hit és a szív hiányzik belőle.

Vannak! Maguk sem tudják mit és hogyan tegyenek, de jól megfizetettek, ezért kitartanak még, akár hangváltás árán is (ami nem reális számvetés a helyzettel, inkább kényelmesebb - mint kompozíció, ahogy és amivel beetet bennünket a hatalom!). Aláírásgyűjtés a bírósággal szemben (Rogán kérése)? Jaj! (Megjegyzésem: ha nem írsz alá, önként mondasz le a rezsicsökkentésről, ha aláírsz, magad igazoltad hülyeséged) Egy kérdés: ki van kormányon? Minden hatalom a kezükben, minek ez a hamis áltatás?Vigyázz! – ha aláírtál, ha válaszolsz az más fejléccel mást is igazol majd – sajnos a becsületben igencsak elgyengültek odafenn… felhasználhatók az aláírások az EU felé is vagy, akár a választásoknál és egyéb másra, hol a nép háta mögé kell bújniuk, ezekkel igazolhatják magukat!

Most még mindenki azt hall ki a hangzavarból, amit hallani szeretne, de néhány dologra már nem árt odafigyelni… pl: hogy az alkotmánymódosítások "korlátozzák az Alkotmánybíróság hatáskörét, lehetővé teszik a hajléktalanság kriminalizálását, diszkriminálják a nem házasságban élő és azonos nemű párokat és korlátozzák a vallásszabadságot"!

 

Sugallt- megilletődöttség okán támadt feszültségem
A lélek mélyebb bugyraiból tör fel.
Még szelídítetlen-magányom
Ízületeiben lüktető létem
Mégis éberen vigyáz,
Hogy megérdemelt békéjével
Az emberivé oldódott csöndben áhítatra teljen—(szőke)
 

2013.03.12.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 64
Tegnapi: 226
Heti: 64
Havi: 3 209
Össz.: 372 320

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Önös célok...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »