Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a bizalom...

 

Új hír elébb: bár ez is a bizalomról szólna, csak másként- a tett és a felelősség másképp- no, meg az erő, amiben Orbánnál nincs hiány : az EU csúcs után

"továbbra sincs meg a szükséges erő, elszántság és politikai akarat, hogy a saját határainak megvédésére képtelen Görögországtól átvegyük teljesen vagy részlegesen a határvédelem felelősségét".

A közlemény szerint: ...hogy mikor döntenek a horvát határzár ügyében, a kormányfő közölte: péntek dél körül érkezik vissza Budapestre, ezt követően összehívja a nemzetbiztonsági kabinetet, amellyel kora délután megvitatják a helyzetet és meghozzák a szükséges döntéseket.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy rendészeti és határőrizeti szempontból minden feltétel megvan a horvát határzárhoz, azt a minőségű határvédelmet, amelyet a szerb-magyar határon már létrehoztak, azt ezen a szakaszon is teljesíteni tudják... (jaj nektek menekültek (!))- ekként lenne elkerülhetetlen a halálban való megnyugvás érzése? - ahogy harcra tiporják őket – majd még csodálkozni is fogunk, ha visszaütnek is...(!?) Orbán, csak egyetlen dolgot venné már tudomásul, miként ez nem véletlen kaland... a háború kikergette őket az otthonukból és már kényszerből sem tudnak fegyvert fogni! Áldozatok! - és már neked is prédává lettek?

 

Térjünk a bel- helyzetre:

Van egy 17 százalékos magyar népesség, amely a szélsőjobbtól a szélsőbalig vándorol. Ennyi egy darabig lesz is.” Tehát: a Jobbik 17 százaléka nagyon kellhet a 2018-as kétharmadhoz.

Orbán azt mondta magáról, hogy ő kifutó széria, aki nem szakmaként tanulta a politikát, így még az is lehet, hogy irreleváns, amit ő gondol a jövő politikai nemzedékéről, mert másik korszakba léptek. De ami valószínűleg nem változik meg, hogy a politika az csata.„Mert mindenki mindig elmondja, hogy ez milyen borzalmas dolog, valahogy mégis minden reggel csata lesz” – mondta Orbán.”

Arra a kérdésre, hogy mi történik, ha annyi szavazatot elvisz a Jobbik, hogy be kell venni koalícióba, a kormányfő azt felelte, hogy

"Azt majd meglátjuk. Hogy a választások után mit kell tenni, arról nem szabad előre gondolkodni, mert abból csak a baj van.

 

Orbán: „Egyetlen dologra szabad koncentrálni, hogy annyi bizalmat gyűjts össze, hogy egyedül tudjál kormányozni."

 

Nos, épp a bizalom látszik veszni! Vagy már nincs is...

...a novemberi Fidesz-kongresszus után már látványos lesz: a Fidesz-Jobbik közeledés, aztán az egyik párt nagy valószínűséggel bedarálja, felfalja, leszalámizza a másikat, márpedig ebben a Fidesznek sokkal nagyobb a praxisa, mint Vona mester politikai amatőrjeinek.

...csak abban lehetünk biztosak, hogy akit Orbán Viktor megdicsér, annak előbb-utóbb vége, akit becsmérel, annak még vannak esélyei.

 

Én csak egy napot szeretnék megérni. - mondja Szele.

"Azt, amelyiken Orbán meleg szavakkal, barokkosan túláradó jelzőkkel méltatja majd a saját érdemeit." Hozzáteszem, már megértük, hisz' mást sem csinál! - és vége lett? Nem! Akkor?

...egy vélemény csak: „Ha az igazság elmondása divatba jön, és mindenki, aki teheti és tehetséges ehhez, minden nap megírja az igazat, Orbánék kedve is elmegy a hazudozástól.”

Ez az, amit kétlek, az a kicsinyke hajszál, az igazságok és hazugságok között, mindig ott lesz.

Egy másik vélemény a facebookról -- amit zárójelben véleményezek itt: Lassan itt az ideje, hogy bebizonyítsuk: a sokat szidott Kertész Ákosnak pedig nincs igaza (másként van igaza- mégis- teszem hozzá gyorsan)! Nem vagyunk genetikailag alattvalók, "moslékzabáló, szőke boldogság", aki dagonyázik a saját szolgasága sarában (pedig még, ez van - mondom én). Vagy megoldhatatlan ez a feladat? Nincs már annyi gerinc és bátorság a magyarságban, ami ehhez kellene? Ez nem így van. Ezt nem hiszem el! Csak hozzá kell fogni, meg kell találni az utat és az eszközöket akkor is ha - várhatóan, mert a jelen aljas választási rendszer ilyen - sokak vérébe fog kerülni, mint 56 is, de ugyanúgy meg fogja érni (akkor lesz baj- megérte? - csak kérdem)- Putyin védő-tankjai ezúttal távol maradnak, mert a NATO tagjai vagyunk – (teszem hozzá én, és megint gyorsan: hogy- már itt is vannak, a NATO „tankzabálói”(!) - de Orbán, Putyintól várja a segítséget és utána- még sokáig rajtunk marad! - az „amcsik” meg kivonulnak- előtte! Orbánnak köpönyeget fordítani, egy perc műve – miként tetteivel: ő marad a múlt, a jelen és a jövő egy-személyben!). Már- csak a láncainkat veszíthetjük (ez sajnos igaz!), de visszanyerhetjük a köztársaságunkat, elzavarhatjuk a maffiózókat, egycsapásra eltörölhetjük az összes kétharmados törvényüket egy alkotmányozó nemzetgyűléssel, kirúghatjuk az összes bábját a kulcspozíciókból. Visszavehetjük az elherdált nemzeti vagyont. Azaz újra szabadok lehetünk! Élhetővé tehetjük országunkat (álom, álom, édes álom... és még sokáig az marad!)! Nem kell többé félnünk, hogy reményvesztett fiataljaink itt hagynak bennünket (épp azért mennek el, mert nem vesztették el a reményt! - a jobb lét mellett, más törvények alatt kívánnak élni!) Ám - (álmodni még szabad (!) - amíg álmodunk, az idő halad és elszáll velünk minden vágyunk... a viszálykodás hoz egy háborút és porba hullunk – Vezérünk az isteneket is becsapta rútul- nemcsak a népét! Hiszek egy... és a tízparancsolat semmit nem mond neki!) - hozza a „befejezés” sikerét!

 

Eddig a véleményem s összegezve: „Wer immer streben sich bemüht”, ha szélső felé néz mindig – nem biztos, hogy jó nekünk, ahol az óvatosság semmit nem mond, a töprenkedés meg halálunk... az alkalmazkodókkal mindent elvesztettünk, marad a különc magányunk? Erővel szemben erőtlenek vagyunk, a titokzatossal itt értelmetlenül és már céltalanul is – még komikusan drámai a lét! - és akkor- jő a túlvilág... Ha nem ma, akkor holnap, de eljön annak az ideje is!

Ma pesszimistábbra sikeredtem, mint volt szokásom eddig... de borús az idő és esik még! Ámde, mégis várom a pusztulás látványából szűrt, élni-segítő akarást!

 

 

„Hagyj fel az istenek

szavát sorolni önfejűen,

s azt, ami nagy, kicsi dalba fogni.”

 

 

ingerkeltő

 

Hol a nyílegyenes út?

...itt a pokol - veszélye rajtunk

se szín se fény a burokban -

csak éjszakák

méltóságos-egy valósága

...s ezernyi nappal vetve így az igazságra?

 

Koptatnak - zúznak – deformálnak...

és az-az egy- a Fő – kakaskodhat rajta konokul? -

ahogy most kíséri ocsmány férfiak falkája

őt - ki- bízva remélt – és még mindig

hogy mindent elér

midőn „homini lupus

novus” – felvergődött... illemre fel

miként is hora ruit -

proponi,

Deus

isponit” – úgy is – hogy közben igézetbe ejtőn

hatalmába kerít

a túlzott igazhitűséggel!

 

...édes a siker- tőle kótyagosan

de ékítvén a szándékot is

zsarnokakarata kifejezve:

ezt akarom- meg is parancsolom

okul szolgáljon akaratom

...s máris ingerlékeny a történet vele – (szőke)

 

2015. 10. 16.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 74
Heti: 19
Havi: 4 319
Össz.: 373 430

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a bizalom...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »